Mini Benedykta
Moderator: flapjck1
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Re: Mini Benedykta
To się nazywa "odciążenie auta do sportu" :d
Miłej pracy i fenomenalnych efektów!
Miłej pracy i fenomenalnych efektów!
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
hehe, ja robię to samo mogę Ci wrucić zdjęcie Racera, w tej chwili odciążenie do sportu objęło połowę klatki
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
wrzucaj zdjęcia sadam.
A macie jakiś sposób aby oderwać lusterko? bo one jest chyba jakoś przyklejone mocno i boje się, że złamie...cholera...jakby nie mogli po prostu lusterko przykręcić jakąś śrubą...
P.S. klatka przednia, czy wózek (nie wiem jak to się nazywa). Już ściągnięta. Czyli zawieszenia przedniego już nie ma.. jeszcze tylko tylnie i zostanie praktycznie goła blacha.
No i wiertarka ze szczotką idzie w ruch... czas oczyścić cały spód i zakonserwować od początku. Myślę tak, że po oczyszczeniu, pojechać farbą antykorozyjną a później bitex-em.
A macie jakiś sposób aby oderwać lusterko? bo one jest chyba jakoś przyklejone mocno i boje się, że złamie...cholera...jakby nie mogli po prostu lusterko przykręcić jakąś śrubą...
P.S. klatka przednia, czy wózek (nie wiem jak to się nazywa). Już ściągnięta. Czyli zawieszenia przedniego już nie ma.. jeszcze tylko tylnie i zostanie praktycznie goła blacha.
No i wiertarka ze szczotką idzie w ruch... czas oczyścić cały spód i zakonserwować od początku. Myślę tak, że po oczyszczeniu, pojechać farbą antykorozyjną a później bitex-em.
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
zdjęcie to bardziej dla Alika, bo on auto widział wcześniej, a pisząc klatka miałem na myśli prawdziwą klatkę bezpieczeństwa
lusterko jest przykręcone 3 srubami, musisz najpierw ściągnąć zaślepkę przy mocowaniu chwyć delikatnie i pociągnij w dół, ale nie za całą nóżkę
lusterko jest przykręcone 3 srubami, musisz najpierw ściągnąć zaślepkę przy mocowaniu chwyć delikatnie i pociągnij w dół, ale nie za całą nóżkę
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Czeka nas tyle samo pracy więc życzę powodzenia i wytrwałości
- Załączniki
-
- IMG_0569.JPG (130.58 KiB) Przejrzano 2433 razy
- se7ven
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7
benedykt pisze:wrzucaj zdjęcia sadam.
Napierw zrób blachę a potem konserwuj to co zostało zrobione.
Mayon: Powodzenia:)
Piotr Topór: Tam gdzie trzeba będzie blachę zrobić to zostawię ale tam gdzie wszystko gra to konserwacja, po tej czynności będę wiedział co jest do zrobienia. (i tak wiem, ale wole się upewnić czy gdzieś jeszcze nie schowała się jakaś dziura...hehe
Piotr Topór: Tam gdzie trzeba będzie blachę zrobić to zostawię ale tam gdzie wszystko gra to konserwacja, po tej czynności będę wiedział co jest do zrobienia. (i tak wiem, ale wole się upewnić czy gdzieś jeszcze nie schowała się jakaś dziura...hehe
- minimaniak
- Klubowicz
- Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
- Kontakt:
A w szczególności konserwacja w profile zamknięte im więcej tym lepiej - najlepiej coś woskowego (ja swojego konserwowałem jakimś bernerem na ciepło całą sobotę, a w niedzielę poprawiłem)
Pozdrawiam Adam
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
minimaniak czym dokładnie konserwowałeś? jak to wygląda i jakiej dokładnie to jest firmy ? pytam bo przyda mi się to za jakiś czas bo napewno będę chciał dokładnie go zalac tym. Aha i jeszcze mam pytanie czym konserwowałeś spód autka ?
- se7ven
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7
benedykt pisze:Mayon: Powodzenia:)
Tylko uważaj aby blacharz auta nie spalił podczas spawania. Konserwację rób na końcu.
- gawa
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini British Open
- Kontakt:
zabezpieczenia antykorozyjne http://mike.british-cars.de/,
http://www.osp.net.pl/modules.php?name= ... icle&sid=5
http://www.osp.net.pl/modules.php?name= ... icle&sid=5
pozdrawiam
Waldek
601348937
Waldek
601348937
no właśnie..."zgrzewanie repeaturki".... wogóle ktoś to robi? co trzeba mieć aby zgrzać repeaturkę ? bo tak się zastanawiam jak blacharz (jak znajdę kogoś i oddam mu miniaka) wspawa mi podszybie... przecież tam nie ma jak się dostać....
[/list]
[/list]
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
lepsi fachowcy powinni miec zgrzewarki
jak nie maja to wierca oczka spawaja punktowo i szlifuja
jak nie maja to wierca oczka spawaja punktowo i szlifuja
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
benedykt jeśli oddasz miniaka do takiego blacharza jak ten, co wspawywał nową podłogę do miniaka którego ja kupiłem to chłopie zacznij się bac, poprzedni własciciel był dumny że ma nową podłogę, ale jak ja to zobaczyłem to myślałem że padne ze śmiechu styl wstawienia i pomysłowość blacharza świadczą, że był na mocnych prochach odurzających, albo po kilku wypalonych blantach:) sam robie blacharkę więc poprawiłem podłogę po swojemu i jest ok jesli nie znasz kolesia dobrze to lepiej się zastanów albo posłuchaj rady innych i zawieź go do zaufanego blacharza, który zrobi ci dokładnie a nie na odpiernicz. Powodzenia