Witam! Potrzebuje informacji dotyczących MINI !
Witam! Potrzebuje informacji dotyczących MINI !
Witam serdecznie wszystkich miłośników Mini!
Jestem w Waszych szeregach tylko chwilowo. Potrzebuje informacji, a wiem, że na klubowych forach są one najrzetelniejsze. Mam nadzieję, że mnie zrozumiecie i udzielicie pomocy mimo tego, iż nie powiększe waszej armii mini maniaków
Moja Siostra planuje zakup Mini S z rocznika 2005 lub młodsze. Do tej pory jeździła Peugeot’em 306 S16, i bardzo Jej przeszkadzało niskie zawieszenie, co skutkowało częstym uderzaniem przednim zderzakiem w krawężniki J
Zapewne zrozumiecie Ją jeśli napisze, że obawia się, że Jej nowe Cacko będzie niższe od S16 i będzie narażone na uszkodzenia...a nikt przecież tego nie chceJ
Zatem moje pytanie brzmi do jak wysokiego krawężnika można podjechać Mini S w wersji fabrycznej, czyli jaki ma ono prześwit z przodu pod zderzakiem?
Myślę, że dość jasno opisałem o co mi chodziJ
Proszę o pozytywne podejście do mojej obecności i w miarę możliwości precyzyjną odpowiedź.
Pozdrawiam Piotr
--edited by icemac--
poprawiłem troszkę temat - na cokolwiek znaczący
Jestem w Waszych szeregach tylko chwilowo. Potrzebuje informacji, a wiem, że na klubowych forach są one najrzetelniejsze. Mam nadzieję, że mnie zrozumiecie i udzielicie pomocy mimo tego, iż nie powiększe waszej armii mini maniaków
Moja Siostra planuje zakup Mini S z rocznika 2005 lub młodsze. Do tej pory jeździła Peugeot’em 306 S16, i bardzo Jej przeszkadzało niskie zawieszenie, co skutkowało częstym uderzaniem przednim zderzakiem w krawężniki J
Zapewne zrozumiecie Ją jeśli napisze, że obawia się, że Jej nowe Cacko będzie niższe od S16 i będzie narażone na uszkodzenia...a nikt przecież tego nie chceJ
Zatem moje pytanie brzmi do jak wysokiego krawężnika można podjechać Mini S w wersji fabrycznej, czyli jaki ma ono prześwit z przodu pod zderzakiem?
Myślę, że dość jasno opisałem o co mi chodziJ
Proszę o pozytywne podejście do mojej obecności i w miarę możliwości precyzyjną odpowiedź.
Pozdrawiam Piotr
--edited by icemac--
poprawiłem troszkę temat - na cokolwiek znaczący
Ostatnio zmieniony 20 mar 2008, 08:41 przez mampytanie, łącznie zmieniany 1 raz.
- minimaniak
- Klubowicz
- Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
- Kontakt:
Re: Witam! Potrzebuje informacji dotyczących MINI !
Nowego MINI nie mam (jeszcze ) ale wielkiego prześwitu nie ma. Zaproponuj siostrze wmontowanie czujników cofania na przedni zderzak. Niektóre auta mają takie czujniki z tyłu i przodu.
Pozdrawiam Adam
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
Witam. Nie będę zaczynał nowego tematu.... Czy ktoś wie, w którym miejscy jest w Mini filtr paliwa? Na silniku go nie ma, przy zbiorniku też nie widzę... ?
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
ktore mini? classik czy bmw ?
jesli to drugie to diesel czy benzyna?
jesli to drugie to diesel czy benzyna?
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
wiekszosc aut ma filtr gdzies na podluznicy lub scianie grodziowej pod maska silnika
ale jak jest w mini d to nie wiem
ale jak jest w mini d to nie wiem
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- jrock7
- Wiarus
- Posiadane auto: R55 Cooper D
W nowym MINI benzynie filtr jest na baku - pod tylnym siedzeniem - ma specyficzna klamrę.... Jest wpuszczany do zbiornika. Podobno nie wymienia się go nigdy - ale już go musiałem wymienic przez polskie, czyste paliwko
czyli jaki ma ono prześwit z przodu pod zderzakiem?
Około 17 cm od dołu zderzaka do podłoża. Pod spodem jest jeszcze plastikowa listwa około 10 cm nad asfaltem, ale ona się przegina i jest dość plastyczna.
Wielkie dzieki "tess" właśnie o taką odpowiedź mi chodziło!!!
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!