Witam Wszystkich.
Witam Wszystkich.
Jestem świeżo upieczonym posiadaczem Mini Coppera. Autko jest ze stanów, rocznik 2003 i 70000 mil za sobą. Samochód jest bogato wyposażony, automatyczna skrzynia biegów, skóra, dach z dwiema dziurami i czujniki parkowania itd. Czy mogę liczyć z waszej strony o parę użytecznych rad co do użytkowania i eksploatacji. Z góry dziękuję za wszelką pomoc i pozdrawiam.
ps. Jak zrobię fotki to postaram się je umieścić w galerii.
ps. Jak zrobię fotki to postaram się je umieścić w galerii.
- jrock7
- Wiarus
- Posiadane auto: R55 Cooper D
Re: Witam Wszystkich.
Witaj!
Witaj,troche sie tu dowiesz na forum,mozna znalesc conieco ale nie wszystko,i nie wszycy sa chetni na dyskusje,niektorzy odpowiedza inni nie,ja zadalem kilka pytan na ktore nie znalazlem odpowiedzi i cisza,nikt nie odpowie,moze nie wie nikt Pozdrawiam i zycze dobrych drog Ja ostatnio w gorach bylem i dopiero zobaczylem co to jest za auto,super sie smigalo.
Witam :)
Ja witam również założyciela wątku oraz pozostałych forumowiczów. Forum czytam od kilku miesięcy a MINI śmigam od miesiąca... Jak ktoś zobaczy w W-wie czerwonego Coopera z wzorem checkered to pewnie będę ja
A moja osobista uwaga co do forum jest taka że użytkownicy nowego MINI są nieco "przytłaczani" przez użytkowników starych Mini. Po pierwsze "starzy" są bardziej aktywni (więcej problemów do omówienia?) po drugie bardziej zintegrowani (zloty, warsztaty, itp.) po trzecie - chyba - są moderatorami. Najlepiej było to widać po jednym z ostatnich wątków o RunFlatach który został brutalnie zakillowany przez moderatora... A ja osobiście parę słów mogłem tam zamienić i wcale nie uważałem żeby jego tematyka była tak ściśle związana z innym z zamierzchłej przeszłości...
Ale tak czy inaczej: witajcie!
A moja osobista uwaga co do forum jest taka że użytkownicy nowego MINI są nieco "przytłaczani" przez użytkowników starych Mini. Po pierwsze "starzy" są bardziej aktywni (więcej problemów do omówienia?) po drugie bardziej zintegrowani (zloty, warsztaty, itp.) po trzecie - chyba - są moderatorami. Najlepiej było to widać po jednym z ostatnich wątków o RunFlatach który został brutalnie zakillowany przez moderatora... A ja osobiście parę słów mogłem tam zamienić i wcale nie uważałem żeby jego tematyka była tak ściśle związana z innym z zamierzchłej przeszłości...
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
watki powielane beda kilowane - proste zasada
co do integracji - nikt nie ma cokolwiek przeciw zebyscie sie pojawiali na imprezach,bedzie nam niezmiernie milo - ale to zalezy tylko od was czy bedziecie chcieli
co do moderowania - jakiekolwiek uwagi krytyczne prosze do mnie; wnioski na pismie z oplata skarbowa - na rozpatrzenie uwag mamy miesiac ( roboczy ) - odpowiedz ( oczywiscie negatywna ) wyslemy poczta
co do integracji - nikt nie ma cokolwiek przeciw zebyscie sie pojawiali na imprezach,bedzie nam niezmiernie milo - ale to zalezy tylko od was czy bedziecie chcieli
co do moderowania - jakiekolwiek uwagi krytyczne prosze do mnie; wnioski na pismie z oplata skarbowa - na rozpatrzenie uwag mamy miesiac ( roboczy ) - odpowiedz ( oczywiscie negatywna ) wyslemy poczta
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- minimaniak
- Klubowicz
- Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
- Kontakt:
Re: Witam :)
marekb pisze:Ja witam również założyciela wątku oraz pozostałych forumowiczów. Forum czytam od kilku miesięcy a MINI śmigam od miesiąca... Jak ktoś zobaczy w W-wie czerwonego Coopera z wzorem checkered to pewnie będę ja
Jako Prezes MKP zapraszam nie tylko na zloty, ale także do klubu - każdy klubowicz jest mile widziany nie zależnie jakiego MINI posiada i czy w ogóle posiada
Pozdrawiam Adam
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
TEL. 606-877-927
Troszkę dyskusji odeszliśmy od tematu ale nie szkodzi bo poczytałem troszkę i autko do serwisu dałem (oczywiście BMW) i jest wszystko przez duże OK. Co do integracji środowisk miłośników "starych" i "nowych" Mini to moim zdaniem nie powinno być najmniejszych problemów a wszelkie tego typu "awarie" wynikają z mniejszych lub większych kompleksów jednych albo drugich i dlatego dajcie spokój wszystkim sfarom bo szkoda na nie czasu i energii. Co do integracji to kiedy jest jakieś spotkanie miłośników Mini w centralnej Polsce?
Serdecznie pozdrawiam Krzysztof z Łodzi.
Serdecznie pozdrawiam Krzysztof z Łodzi.
- minimaniak
- Klubowicz
- Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
- Kontakt:
Najbliżej Ciebie to się społeczność spotyka w Warszawie i jej okolicach, ale jakby co to zapraszamy na tor Kielce - też blisko Ciebie
Pozdrawiam Adam
TEL. 606-877-927
TEL. 606-877-927
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
no wlasnie wpadnij na Nocnego Superoesa 27-28 06 na tor kiece - bedzie biba w Sielpii
wiecje info na www.markfive.republika.pl lub www.automobilklub.kielce.pl
wiecje info na www.markfive.republika.pl lub www.automobilklub.kielce.pl
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
A gdzie jest najblizej czestochowy - pewnie gdzies na slasku.
Ja jezdze codziennie z cz-wy do mikolowa i odwrotnie wiec jak zobaczycie srebrne mini z pasami to ja
Ja jezdze codziennie z cz-wy do mikolowa i odwrotnie wiec jak zobaczycie srebrne mini z pasami to ja
- minimaniak
- Klubowicz
- Kontakt:
tricky10 pisze:A gdzie jest najblizej czestochowy - pewnie gdzies na slasku.
W Katowicach na Katowickiej - 2 MINI są tam prawie zawsze
Pozdrawiam Adam
TEL. 606-877-927
TEL. 606-877-927