Subwoofer aktywny i sterowanie w kierownicy

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Maly

Subwoofer aktywny i sterowanie w kierownicy

Post autor: Maly »

Pierwsza sprawa to czy do oryginalnego radia w cooperze (chyba alpine) ktore nie ma wyjscia na sobwoofer moge jakos polaczyc aktywna skrzynke pioneera?To by mi odpowiadalo najbardziej ale jesli sie nie da to wloze radio ktore mialem w tigrze z tym subwooferem,ale pojawia sie nastepna sprawa nie pasujaca chyba. Wiec mam Coopera w ktorym jest oryginalne radio ze sterowaniem w kierownicy,jesli zmienie radio na mojego starego pioneera deh 5100r to czy bede mogl sterowac z kierownicy tym radiem,da sie to jakos polaczyc? Bo ten pioneer chyba ma jakies sterowanie. Namotalem troche ale to skomplikowane bo tak zle i tak nie dobrze. Prosze o jakies konkretne informacje
Maly

Re: Subwoofer aktywny i sterowanie w kierownicy

Exaybachay pisze: ale może warto najpierw zainwestować w jakieś pożądne głośniki + wytłumienie

W.
Glosniki w cooperze sa dobre,graja ladnie ale mam sobwoofer i chce zeby nie lezal w domu tylko gral bo gra bardzo ladnie,w tigrze mialem i bylem zadowolony i dlatego kombinuje w tym kierunku. A te przejsciowki maja jakas fachowa nazwe czy nie?
maciekk

Post autor: maciekk »

Z doświadczenia powiem, że jakbyś wyjął i obejrzał fabryczne głośniki to zmieniłbyś zdanie na temat ich jakości (przynajmniej w moim egzemplarzu przed zmianą były wynalazki firmy philips, o jakości nagłośnienia poloneza). Co do podłączenia subwoofera, to ja mam rozwiązane to następująco, wyjście ze złącz głośnikowych, po drodze do wzmacniacza są przejściówki high-low, i wyjście na subwoofer ze wzmacniacza. Samo podpięcie subwoofera bez wzmacniacza raczej mija się z celem.
Maly

maciekk pisze: Samo podpięcie subwoofera bez wzmacniacza raczej mija się z celem.
napisalem w poscie ze mam sobwoofer AKTYWNY wiec juz ze wzmacniaczem. W tym tygodniu bede cos robil w samochodzie wiec moze sie uda :roll:

I znalazlem cos takiego http://www.allegro.pl/item385270130_nie ... erter.html testowal to ktos?
xjanus
WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
Posiadane auto: MINI ONE

Post autor: xjanus »

...kazdy mini chodzi o one ma instalacje pod sobwoofer?
ODPOWIEDZ