Wsteczny bieg
Wsteczny bieg
Witam serdecznie. Mam małe pytanko odnośnie coopera R50??? Czy zdarzało wam się, że nie szło wkleszczyć wstekola??? Mi się to zdarza (najbardziej mnie to wnerwia jak muszę na szybko przerobić manewr cofania). Za chiny nie idzie go wbić, ale po paru wciśnięciach sprzęgła wchodzi jak w masło i wszystko gra przez jakiś czas. Na serwisie marudziłem im o to kilka razy, ale oni twierdzą że tam nie ma żadnej regulacji i nic nie da się z tym zrobić. Może ktoś przerobił temat i wie jak temu zaradzić??? Będę wdzięczny za pomoc
Re: Wsteczny bieg
a ja mam podobnie zreszta czasami z 1 tez jest problem nie wiem czy to standard
- jrock7
- Wiarus
- Posiadane auto: R55 Cooper D
ten typ tak ma
W moim podobnie,przyzwyczailem sie,bez nerwow trzeba,delikatnie. I juz mam wprawe
- syndrom86
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper R50 2002 1.6
też mi wytłumaczenie... za dużo tutaj ludzi ślepo zapatrzonych w MINI. Przestańcie się wszyscy oszukiwać i przyznajcie szczerze, że ten samochód ma kilka wad, które na pewno życia nie upraszczają. Owszem, mimo wszystko kocha się tego małego urwisa, ale bez przesady. No chyba, że dostało się samochód od rodziców i ma się naście lat - wtedy bezkrytyczne podejście jest uzasadnione.jrock7 pisze:ten typ tak ma
... a wracając do tematu to mam ten sam problem ze wstecznym. Można oszaleć i niech nikt nie mówi, że "to normalne" albo "ten typ tak ma". Skoro potrafi działać normalnie, a chwilami nie działa, to znaczy, że skrzynia lub cokolwiek innego ma jakąś wadę.
Jeśli ktoś jest kompetentny w temacie to niech się wypowie.
Dzięki z góry.
-
- Wiarus
- Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
- Kontakt:
jak nie wchodzi wsteczny próbowałeś ponownie puścić i wcisnąć sprzęgło albo wpierw np. 2 a potem R ?
czasem jak się skrzynia "nie ułoży" to w wielu autach tak się dzieje.
czasem jak się skrzynia "nie ułoży" to w wielu autach tak się dzieje.
- jrock7
- Wiarus
- Posiadane auto: R55 Cooper D
....R50 - jak sie juz pewnie zdazyles zorienotwac ma wadliwie zrobiona skrzynie biegow....syndrom86 pisze:też mi wytłumaczenie... za dużo tutaj ludzi ślepo zapatrzonych w MINI. Przestańcie się wszyscy oszukiwać i przyznajcie szczerze, że ten samochód ma kilka wad, które na pewno życia nie upraszczają. Owszem, mimo wszystko kocha się tego małego urwisa, ale bez przesady. No chyba, że dostało się samochód od rodziców i ma się naście lat - wtedy bezkrytyczne podejście jest uzasadnione.jrock7 pisze:ten typ tak ma
... a wracając do tematu to mam ten sam problem ze wstecznym. Można oszaleć i niech nikt nie mówi, że "to normalne" albo "ten typ tak ma". Skoro potrafi działać normalnie, a chwilami nie działa, to znaczy, że skrzynia lub cokolwiek innego ma jakąś wadę.
Jeśli ktoś jest kompetentny w temacie to niech się wypowie.
Dzięki z góry.