Gdzie tanio kupić oryginalne sprzęgło do CooperaS?

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

harry

Gdzie tanio kupić oryginalne sprzęgło do CooperaS?

Post autor: harry »

Magika do wymiany mam z Subaru. Potrzebna mi tylko część w komplecie. W Imprezie była to tarcza, docisk i dwa łożyska. W Mini wymiana po raz pierwszy. Ma ktoś z Was praktykę w tej materii? Kontakt?

Z góry dziękuję.

Pozdrawiam

HARRY
GG909909
Awatar użytkownika
dawid
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Re: Gdzie tanio kupić oryginalne sprzęgło do CooperaS?

Post autor: dawid »

powiedz magikowi z subaru, aby sie szykowal na dzien/dwa pracy, zeby wymienic sprzeglo w mini trzeba pol przodu rozbierac
maciekk

Post autor: maciekk »

Jesli chodzi o zakup czesci, to w Poznaniu mozesz sprobowac w sklepie z czesciami na Glogowskiej, nie pamietam numeru, po lewej stronie jadac od dworca.

Maja oryginalne czesci czasami w lepszych cenach niz ASO ( choc nie zawsze).
harry

Sprzęgło w ASO 940 zł brutto za komplet: tarcza, docisk i łożysko. Wymiana UWAGA! 2147,20 zł brutto :shock:
Awatar użytkownika
dawid
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

harry - tak jak napisalem wyzej, to jest dzien/dwa roboty ! wymienialem sprzeglo w moim ex mini to wiem, nie pisze z kosmosu
harry

dawid pisze:harry - tak jak napisalem wyzej, to jest dzien/dwa roboty ! wymienialem sprzeglo w moim ex mini to wiem, nie pisze z kosmosu

nie zaprzeczam przecież stąd zwrócenie uwagi na cenę robocizny w ASO w przeliczeniu na roboczogodziny po stawce pokrywa się jak najbardziej z Twoją praktyką w tej materii

pozdro

h
Awatar użytkownika
dawid
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

dodam, ze zakladalem zamiennik marki VALEO, dalem za niego chyba 530zl
Cooper1987s

Post autor: Cooper1987s »

No ja kupiłem sprzęgło w ASO i nawet na opakowaniu pisało BMW GROUP, a po odpakowaniu na sprzęgle widniał napis VALEO i zapłaciłem za nie 1000zł + kaucja 150 która mi zwrócono po tym jak przyniosłem im stare żeby sobie je zregenerowali :)No ale cóż tak już jest polityka marki BMW. Aktualnie gdybym teraz kupował sprzęgło do mojego EX Mini (marka do której nie wrócę) to udałbym się hurtowni motoryzacyjne nie wiem co ty tam u Siebie masz ale Edpol, inter team, Hart. Czas oczekiwania max do 2 tyg. A ze sprzęgłem w mini to jest kosmos maska, wzmocnienie, pas przedni, silnik wisi na jednej poduszce , skrzynie trzeba zdemontować, ja mam świetnego mechanika który mi się tego podjął za 6 stówek ale w salonie powiedzieli ze powyżej 2tyś trzeba położyć na stół. Powodzenia
Awatar użytkownika
dawid
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Cooper1987s pisze: do mojego EX Mini (marka do której nie wrócę)

dlaczego?

tez tak mowilem, jak sprzedalem mojego one/cooper nie wiedzialem co wybrac.. szukalem szukalem, i padlo na cooper s ;)
ODPOWIEDZ