Witam, potrzebuje porady.
Po 3 miesięcznym i dokładnym mechanicznym remoncie miniaka 1,3 SPI ’93 nie udało się wyeliminować stukania na niskich obrotach. Stukanie najprawdopodobniej wydobywa się z napędu. Wszystkie gumy, stabilizatory i mocowania wózka wymienione, także to odpada. Nie ruszałem jednak jeszcze silnika (poza wymianą monowtrysku), bo mam drugi napęd, który czeka na generalkę (pewnie na wiosnę).
Jednak stukanie jak było tak jest.. i po wejściu na wyższe obroty (+2000)milknie. Jakie mogą być przyczyny i jak można sprawdzić, wyeliminować?
Dzięki!
stukanie z silnika na niskich obrotach
Moderator: flapjck1
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: stukanie z silnika na niskich obrotach
kolko posrednie miedzy skrzynia biegow a silnikiem
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Cześć,
Nie jestem pewny co rozumiesz poprzez stukanie przy niskich obrotach. Ja miałem taki przypadek ze kiedy obroty spadały poniżej 2000 i dodawałem gazu miałem takie stukniecie i odczucie jakby silnik się przesuwał a karoseria go goniła, powodem był drążek reakcyjny.
Pozdro.
Nie jestem pewny co rozumiesz poprzez stukanie przy niskich obrotach. Ja miałem taki przypadek ze kiedy obroty spadały poniżej 2000 i dodawałem gazu miałem takie stukniecie i odczucie jakby silnik się przesuwał a karoseria go goniła, powodem był drążek reakcyjny.
Pozdro.
- rogal
- Super użytkownik
- Posiadane auto: 6 x MINI
- Kontakt:
tak jak Flap pisze. Usuniesz to zwiększając obroty na biegu jałowym.
pozdrawiam
Rogal
tel. 695 455 231
---------------------------
Wszystko dla Mini .
http://www.englishcars.pl
Rogal
tel. 695 455 231
---------------------------
Wszystko dla Mini .
http://www.englishcars.pl