dziwne brzęczenie odchodzące od silnika
dziwne brzęczenie odchodzące od silnika
kupiłem auto 2 miesiace temu i kupiłem go juz z tym problemem.Auto jezdzi i działa całkowicie sprawnie tylko ze podczas dawania gazu i TYLKO WTEDY słychac takie dziwnie niby nie głośne brzęczenie pochodzące napewno gdzies z przodu samochodu i po mojemu to prawdopodobnie z pod maski.Najwyrazniej słychac to brzeczenie gdy włącze np 5bieg przy predkosci ok 60-70 i wcisne sporo gazu. Pomóżcie
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: dziwne brzęczenie odchodzące od silnika
wrzucaj V przy 100 problem zniknie
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
nie nie.Napisałem to bo wtedy to brzeczenie jest bardziej słyszalne obojetnie czy to 5bieg przy 70 czy 4bieg brzy 50.
W każdym bądz razie napewno nie powinno tak być i chciałbym jakos to usunąć:(
W każdym bądz razie napewno nie powinno tak być i chciałbym jakos to usunąć:(
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
albo poduszka pod silnikiem kleka albo rozsypuje sie lacznik elastyczny wydechu
albo jeszcze cos ale przez neta diagnozy ci nie postawimy
albo jeszcze cos ale przez neta diagnozy ci nie postawimy
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- Gibki Staruszek
- Maniak
- Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!
Może katalizator się posypal i kawałki latają w obudowie. Odkręc go i zobacz czy coś sie wysypie...
Przy 5 biegu i 60km/h są mocne drgania silnika, to przechodzi na wydech i kolebie katem.
Przy 5 biegu i 60km/h są mocne drgania silnika, to przechodzi na wydech i kolebie katem.
Ja Wiem co jest grane przerabiałem to już :
pierwsza możliwość kolektor wydechowy jest do pospawania i dlatego jest taki odgłos to standardowa przypadłość ogólnie to będzie się nasilać Słychać to na 4 i 5 biegu przy wciskaniu gazu. średnio co 50 tyś km pojawiało sie to u mnie pamiętaj żeby wymieni uszczelkę przy spawaniu kolektora wydechowego lub wymień go na nowy ale nie warto bo drogo a i tak się sypnie.
lub ta bardziej pesymistyczna opcja:
-łożyska w skrzyni biegów huczą u mnie najpierw huczało na 5-tym biegu później podczas jazdy bez gazu. Ale nie proponuje bawić się w regenerację skrzyni biegów bo mini to jest wynalazek, którego większość mechaników zajmujących się pojazdami oraz ich mechaniką nigdy nie widzieli na oczy a co dopiero go naprawiali. Moja skrzynia była naprawiana 3 razy i bez skutku na podstawie gwarancji oczywiście jaką dał mi pan mechanik gwarantując 3-krotnie ,że skrzynia jest caluśka nowa od środka tzn nowe synchronizatory, nowe zabieraki, nowe łożyska. I za każdym razem dostawałem stare części Ale jakoś sie nie udało naprawa wyniosła mnie prawie tyle samo ile kupno nowej skrzyni w ASO z 2-letnią gwarancją !!
pierwsza możliwość kolektor wydechowy jest do pospawania i dlatego jest taki odgłos to standardowa przypadłość ogólnie to będzie się nasilać Słychać to na 4 i 5 biegu przy wciskaniu gazu. średnio co 50 tyś km pojawiało sie to u mnie pamiętaj żeby wymieni uszczelkę przy spawaniu kolektora wydechowego lub wymień go na nowy ale nie warto bo drogo a i tak się sypnie.
lub ta bardziej pesymistyczna opcja:
-łożyska w skrzyni biegów huczą u mnie najpierw huczało na 5-tym biegu później podczas jazdy bez gazu. Ale nie proponuje bawić się w regenerację skrzyni biegów bo mini to jest wynalazek, którego większość mechaników zajmujących się pojazdami oraz ich mechaniką nigdy nie widzieli na oczy a co dopiero go naprawiali. Moja skrzynia była naprawiana 3 razy i bez skutku na podstawie gwarancji oczywiście jaką dał mi pan mechanik gwarantując 3-krotnie ,że skrzynia jest caluśka nowa od środka tzn nowe synchronizatory, nowe zabieraki, nowe łożyska. I za każdym razem dostawałem stare części Ale jakoś sie nie udało naprawa wyniosła mnie prawie tyle samo ile kupno nowej skrzyni w ASO z 2-letnią gwarancją !!
nie wydaje mi sie zeby to było cos w skrzyni bo dzieje sie tylko wtedy jak daje gazu i słychac własnie takie cykanie syczenie.. jak by w polonezie gazu dawał:D kiedys miałem bmw e36 i z tego co dobrze pamietam to tez miałem podobny dzwiek i chyba własnie mechanik robił cos z z tłumikiem od strony silnika i wymieniał uszczelke