MINI UNITED 2009
Moderator: flapjck1
- Miniac
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
MINI UNITED 2009
Na 50 lecie marki MINI miniakowy zlot zostanie zorganizowany jakżeby gdzie indziej jak w UK na torze Silverstone
Oficjalna strona - http://www.miniunited.com/web/guest/miniunited2009
http://www.youtube.com/watch?v=RXuBBXC0FP0#
Ciekawe jakie bedzie zainteresowanie polskiej ekipy. Ktoś bedzie chętny ? Ja jestem na tak
Dobrze by było zakwaterować się w jednym miejscu w celu lepszej integracji grupy
póki jest jeszcze sporo czasu można przebierać w noclegach itp.
Oficjalna strona - http://www.miniunited.com/web/guest/miniunited2009
http://www.youtube.com/watch?v=RXuBBXC0FP0#
Ciekawe jakie bedzie zainteresowanie polskiej ekipy. Ktoś bedzie chętny ? Ja jestem na tak
Dobrze by było zakwaterować się w jednym miejscu w celu lepszej integracji grupy
póki jest jeszcze sporo czasu można przebierać w noclegach itp.
- Załączniki
-
- Mini United.jpg (49.92 KiB) Przejrzano 2624 razy
- jrock7
- Wiarus
- Posiadane auto: R55 Cooper D
Re: MINI UNITED 2009
Ja rowniez jestem na tak!
Z tego co wiem rok temu z 3miasta jechala silna grupa, ktora zebral Robert z ASO Fota w Gdyni. Pisalem do niego i w tym roku sa podobne plany - ale jeszcze nie ma szczegolow.
Jak cos dostane, wrzuce na forum.
Pozdrowienia!
Z tego co wiem rok temu z 3miasta jechala silna grupa, ktora zebral Robert z ASO Fota w Gdyni. Pisalem do niego i w tym roku sa podobne plany - ale jeszcze nie ma szczegolow.
Jak cos dostane, wrzuce na forum.
Pozdrowienia!
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
Jeszcze ja!
Zobaczę jak z terminami i $$, jeśli się ogarnę to jadę na 100%.
Jak będzie więcej info - wklejajcie.
pzdr, pdd
Zobaczę jak z terminami i $$, jeśli się ogarnę to jadę na 100%.
Jak będzie więcej info - wklejajcie.
pzdr, pdd
- jrock7
- Wiarus
Napiszcie do Pana Roberta, przesle Wam szczegolowe info dotyczace wyprawy.
robert.heleniak@bmw-fota.pl
Pozdrowienia!
robert.heleniak@bmw-fota.pl
Pozdrowienia!
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Witam,
jak najbardziej pisze się na Anglię. Jeśli macie już gdzieś załatwione zakwaterowanie, to proszę o info. Postaram się dokwaterować w tym samym miejscu lub choć w okolicy.
Planujecie dłuższy wypad czy tylko na zlot?
jak najbardziej pisze się na Anglię. Jeśli macie już gdzieś załatwione zakwaterowanie, to proszę o info. Postaram się dokwaterować w tym samym miejscu lub choć w okolicy.
Planujecie dłuższy wypad czy tylko na zlot?
- jrock7
- Wiarus
Z tego co wiem ekipa z Polski ma hotel: Express By Holiday Inn Milton Keynes.
Wiecej info na stronie Mini United. A zabukujesz przez booking.com
Pozdrowienia!
Wiecej info na stronie Mini United. A zabukujesz przez booking.com
Pozdrowienia!
Witam,
To moj pierwszy post na tym forum wiec witam wszystkich posiadaczy MINI
A co do zlotu to ja bym byl wstepnie chetny... czy jest jakas jedna skoordynowana akcja wyjazdu? bo wiadomo = wieksza ekipa lepiej jechac i razniej...
To moj pierwszy post na tym forum wiec witam wszystkich posiadaczy MINI
A co do zlotu to ja bym byl wstepnie chetny... czy jest jakas jedna skoordynowana akcja wyjazdu? bo wiadomo = wieksza ekipa lepiej jechac i razniej...
Udało mi się skontaktować z Robertem z BMW Fota w Gdyni i mam już więcej informacji. Rzeczywiście jest organizowany wyjazd z PL na MINI UNITED. W tym momencie jedzie około 15 aut. Poniżej jest program i opis wyjazdu jaki dostałem od Roberta:
Szanowni MINImaniacy,
Tegoroczna podróż na MINI United 2009, z uwagi na dystans jaki mamy do pokonania została podzielona na 2 etapy. Pierwszy etap rozpocznie się w Poznaniu i zakończy w hotelu w Belgii. Drugi etap rozpocznie się spod hotelu w Belgii i zakończy w Anglii, w hotelu nieopodal miejsca imprezy MINI United. Podczas drugiego etapu, będziemy musieli pokonać kanał La Manche, który przepłyniemy promem. Wszelkie potrzebne rezerwacje czy to hoteli czy biletów wykonamy za pośrednictwem Internetu. Z uwagi na to, że podczas rezerwacji czegokolwiek zawsze należy podawać numer karty kredytowej, finalne rezerwacje będą musiały być wykonane przez Was, tak jak to miało miejsce podczas poprzednich imprez MINI United.
Jeśli chodzi o zakwaterowanie podczas podróży oraz na miejscu imprezy, wybrałem 2 hotele, które dysponują odpowiednią ilością miejsc hotelowych i parkingowych. Jeśli podczas rezerwacji okaże się, że w danym hotelu zabraknie miejsc, proszę wybrać inny hotel jak najbliżej miejsca zlotu. System rezerwacji przygotowany przez MINI podaje informację o odległości od miejsca zlotu. Mam jednak nadzieję, że uda nam się zakwaterować w jednym hotelu, tak abyśmy stworzyli jedną, polską grupę. W miejscowości, którą wybrałem na hotel tranzytowy w Belgii znajduję się ok. 100 hoteli, tak więc tam również nie powinno być problemu z alternatywnym miejscem, jeśli zabraknie miejsc w hotelu, który wybrałem.
Dla wszystkich uczestników wyjazdu stworzyliśmy specjalny adres poczty internetowej, pod który proszę przesyłać zgłoszenia uczestnictwa:miniunited2009@mini-fota.pl Wszelkie rezerwacje hoteli oraz biletu na MINI United należy dokonywać za pośrednictwem portalu www.miniunited.com. Jeśli napotkacie jakieś problemy, chętnie pomogę, proszę o kontakt na telefon komórkowy.
MINI Fota Starter Pack
W celu jednoznacznej identyfikacji naszej grupy podczas imprezy i podczas podróży, przygotowaliśmy dla Was specjalny pakiet składający się ze smyczy MINI, koszulki MINI oraz zestawu naklejek na samochód. Koszt pakietu to 40,00 PLN brutto. W celu zamówienia pakietu proszę o podanie rozmiaru koszulek. Dostępne rozmiary to S,M.L,XL.
[center]Plan wyjazdu [/center]
Etap I
Czas trwania ok. 9h
Dystans ok. 900km
Data wyjazdu 20.05.2009
Miejsce wyjazdu Poznań
Godzina wyjazdu 07.30
Data przyjazdu 20.05.2009
Nocleg pośredni, Hotel Ibis Namur Centre Rue du Premier Lanciers 10, 5000 Namur / Namen
http://www.booking.com/hotel/be/ibisnam ... 4_303699_0
Godzina przybycia 18:30
Etap II
Czas trwania ok. 6h
Dystans ok. 500km
Data wyjazdu 21.05.2009
Miejsce wyjazdu Namur, Belgia Hotel Ibis Namur Centre
Godzina wyjazdu 09:00
Godzina 12:25 Calais, Francja, prom, kanał La Manche, czas przeprawy ok. 1,5h
Rezerwacje:
http://www.directferries.pl/calais_dover_prom.htm
Data przyjazdu 21.05.2008
Nocleg MINI United 2009, Milton Keynes UK, Express By Holiday Inn
http://www.expedia.com/pub/agent.dll/qs ... 11!A0!4$FF
Godzina przybycia ok. 17:00
Etap III
Powrót do Polski rozpocznie się 24 maja 2009. Prom z Dover do Calais odpływa o 17:30. Nocleg pośredni będzie miał miejsce w tym samym hotelu w Belgii w miejscowości Liege. Proszę uwzględnić to w kalkulacji i rezerwacjach. Podczas powrotu obowiązuje całkowita dowolność. Jeśli ktoś z Was zaplanuje inną trasę przejazdu (np. w celu odwiedzin znajomych czy tez z powodów turystycznych) proszę planować drogę powrotną według uznania.
Brzmi interesująco - ja sie mocno zastanawiam nad wyjazdem... czy ktos z forum juz jest zdeklarowany na wyjazd na 100% ??
Szanowni MINImaniacy,
Tegoroczna podróż na MINI United 2009, z uwagi na dystans jaki mamy do pokonania została podzielona na 2 etapy. Pierwszy etap rozpocznie się w Poznaniu i zakończy w hotelu w Belgii. Drugi etap rozpocznie się spod hotelu w Belgii i zakończy w Anglii, w hotelu nieopodal miejsca imprezy MINI United. Podczas drugiego etapu, będziemy musieli pokonać kanał La Manche, który przepłyniemy promem. Wszelkie potrzebne rezerwacje czy to hoteli czy biletów wykonamy za pośrednictwem Internetu. Z uwagi na to, że podczas rezerwacji czegokolwiek zawsze należy podawać numer karty kredytowej, finalne rezerwacje będą musiały być wykonane przez Was, tak jak to miało miejsce podczas poprzednich imprez MINI United.
Jeśli chodzi o zakwaterowanie podczas podróży oraz na miejscu imprezy, wybrałem 2 hotele, które dysponują odpowiednią ilością miejsc hotelowych i parkingowych. Jeśli podczas rezerwacji okaże się, że w danym hotelu zabraknie miejsc, proszę wybrać inny hotel jak najbliżej miejsca zlotu. System rezerwacji przygotowany przez MINI podaje informację o odległości od miejsca zlotu. Mam jednak nadzieję, że uda nam się zakwaterować w jednym hotelu, tak abyśmy stworzyli jedną, polską grupę. W miejscowości, którą wybrałem na hotel tranzytowy w Belgii znajduję się ok. 100 hoteli, tak więc tam również nie powinno być problemu z alternatywnym miejscem, jeśli zabraknie miejsc w hotelu, który wybrałem.
Dla wszystkich uczestników wyjazdu stworzyliśmy specjalny adres poczty internetowej, pod który proszę przesyłać zgłoszenia uczestnictwa:miniunited2009@mini-fota.pl Wszelkie rezerwacje hoteli oraz biletu na MINI United należy dokonywać za pośrednictwem portalu www.miniunited.com. Jeśli napotkacie jakieś problemy, chętnie pomogę, proszę o kontakt na telefon komórkowy.
MINI Fota Starter Pack
W celu jednoznacznej identyfikacji naszej grupy podczas imprezy i podczas podróży, przygotowaliśmy dla Was specjalny pakiet składający się ze smyczy MINI, koszulki MINI oraz zestawu naklejek na samochód. Koszt pakietu to 40,00 PLN brutto. W celu zamówienia pakietu proszę o podanie rozmiaru koszulek. Dostępne rozmiary to S,M.L,XL.
[center]Plan wyjazdu [/center]
Etap I
Czas trwania ok. 9h
Dystans ok. 900km
Data wyjazdu 20.05.2009
Miejsce wyjazdu Poznań
Godzina wyjazdu 07.30
Data przyjazdu 20.05.2009
Nocleg pośredni, Hotel Ibis Namur Centre Rue du Premier Lanciers 10, 5000 Namur / Namen
http://www.booking.com/hotel/be/ibisnam ... 4_303699_0
Godzina przybycia 18:30
Etap II
Czas trwania ok. 6h
Dystans ok. 500km
Data wyjazdu 21.05.2009
Miejsce wyjazdu Namur, Belgia Hotel Ibis Namur Centre
Godzina wyjazdu 09:00
Godzina 12:25 Calais, Francja, prom, kanał La Manche, czas przeprawy ok. 1,5h
Rezerwacje:
http://www.directferries.pl/calais_dover_prom.htm
Data przyjazdu 21.05.2008
Nocleg MINI United 2009, Milton Keynes UK, Express By Holiday Inn
http://www.expedia.com/pub/agent.dll/qs ... 11!A0!4$FF
Godzina przybycia ok. 17:00
Etap III
Powrót do Polski rozpocznie się 24 maja 2009. Prom z Dover do Calais odpływa o 17:30. Nocleg pośredni będzie miał miejsce w tym samym hotelu w Belgii w miejscowości Liege. Proszę uwzględnić to w kalkulacji i rezerwacjach. Podczas powrotu obowiązuje całkowita dowolność. Jeśli ktoś z Was zaplanuje inną trasę przejazdu (np. w celu odwiedzin znajomych czy tez z powodów turystycznych) proszę planować drogę powrotną według uznania.
Brzmi interesująco - ja sie mocno zastanawiam nad wyjazdem... czy ktos z forum juz jest zdeklarowany na wyjazd na 100% ??
- jrock7
- Wiarus
Ja jade na 100%
pozdrowienia!
pozdrowienia!
- jrock7
- Wiarus
Czy ktos z forumowiczow rowniez jedzie?
Pozdrowienia!
Pozdrowienia!
- jrock7
- Wiarus
Super, wiec bede rozgladal sie za granatowym Mini Cooper S Works z bialymi pasami na szczecinskich blachach
Pozdrowienia!
(srebrny Cooper, biale fele i uszy - z GD)
Pozdrowienia!
(srebrny Cooper, biale fele i uszy - z GD)
Ja mialem jechac, ale finalnie wybralem koncert Depeche Mode w Warszawie
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
My również się wybieramy. Do zobaczenia (cooper - czerwony z białym dachem i pasami, na oz-etach). Jedziecie w "bandą" w kolumnie czy samemu? My dołączymy dopiero w Namur lub na promie, bo przez Niemcy przelecimy bardziej na południe.
Zastanawia mnie tylko czas wyjazdu z Namur, na rezerwacji promu mam, że należy przybyć na 90 minut przed. Czyli ok. 11, wyjeżdzając o 9 może chyba być z tym problem. Może ma ktoś doświadczenie jak to jest z tym wcześniejszym przyjazdem.
Pozdrawiam
Zastanawia mnie tylko czas wyjazdu z Namur, na rezerwacji promu mam, że należy przybyć na 90 minut przed. Czyli ok. 11, wyjeżdzając o 9 może chyba być z tym problem. Może ma ktoś doświadczenie jak to jest z tym wcześniejszym przyjazdem.
Pozdrawiam
- jrock7
- Wiarus
My z Gdanska jedziemy indywidualnie az do Belgii. Wiem, ze spora ekipa jedzie z Poznania.
Wiec spotkamy sie najwczesniej w hotelu w Namur.
Do zobaczyska!
Wiec spotkamy sie najwczesniej w hotelu w Namur.
Do zobaczyska!