MINI - modele i wersje

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

TomSky
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

MINI - modele i wersje

Post autor: TomSky »

w związku z "konfliktami" na forum pomyślałem że może dobrze by było w jednym temacie zrobić zestawienie, porównanie wszystkich modeli nowego MINI, przed liftem, po lifcie, one, cooper, S, JCW, pakiet works - oczywiście jest to zadanie dla osób siedzących w temacie a takich tu nie brakuje
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Re: MINI - modele i wersje

Post autor: flapjck1 »

daje zielone swiatlo :) i w miare mozliwosci pomoge od strony technicznej/organizacyjnej
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
live4adrenaline

Post autor: live4adrenaline »

flapjck1 pisze:daje zielone swiatlo :) i w miare mozliwosci pomoge od strony technicznej/organizacyjnej

w sumie konflikt nadal jest ...bo zadnej szczegolowej specyfikacji nadal nie ma :(((
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

a to wiesz to juz zalezy od waszej aktywnosci, z bandy starych klasykow tylko kilka osob ma jakikolwiek kontakt z new mini
wiec to jest pole do popisu dla was :)
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
pididi
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Clubman JCW LCI

Post autor: pididi »

No, mogłoby coś takiego powstać, tylko kilka osób musiało by to zweryfikować/nanosić poprawki.
Mogę zacząć pisać o liftach, skrzyniach, spalaniach (bo to bardzo popularny temat, wystarczy ogarnąć ile osób tam zagląda) jakoś w tym tygodniu, z czasem można taki "FAQ temat" edytować i dodawać poprawki. Fajnie, jakby ktoś o R56 coś napisał, bo aktywnych forumowiczów z tym modelem jest maaaało. Info głownie z mini2, NAM, z odnośnikami do tamtejszych DIY artykułów etc.
static
Voyth

Post autor: Voyth »

Ja się zagłaszam do opisów R50/R53 ;)
TomSky
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: TomSky »

jako że to ja zacząłem temat - wydaje mi sie że mozna by zacząć od różnic przed i po liftowych w ONE, Cooper oraz S...

o ile wszyscy wiedza ze np w S rożnica jest w mocy silnika to czym różnią się lampy, kierownica, wnętrze itp już niekoniecznie - mnie np najbardziej interesuje różnica S / Works - czy Cooper S works to to samo co pakiet works??
Awatar użytkownika
pididi
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Clubman JCW LCI

Post autor: pididi »

Z Woksami jest pogmatwane nieco.
Były 2 pakiety JCW - 200 i 210 KM (różnica: filtr powietrza JCW + wtryski większe) - tzw. JCW Tuning Kit.
Na początku była to opcja doposażenia, montowana w ASO, później można było fabrycznie wyposażyć Miniaka w taki pakiet.
Pełen Kit to dużo więcej niż mniejsze kółko, remap ECU i wydech.
Do tego dochodzi zawiecha i hamulce - tutaj nie wiem czy były na wyposażeniu fabrycznej wersji JCW.

To w sumie też temat na FAQ :razz:
static
live4adrenaline

Post autor: live4adrenaline »

hehee fajnie, ze troche odkurzyliscie temat i super jak bedzie determinacja do uruchomienia szczegolowego zestawienia :D

jezeli nadal sa jakies watpliwosci to sugerowalbym ankiete...ale wydaje mi sie ze odpowiedz jest dosc oczywista...bo nowych zapalencow na mini przybywa :D

pozdr
ODPOWIEDZ