Tarcze hamulcowe mcs
- gisioo
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Tarcze hamulcowe mcs
Witam!!
Wie ktos jaki jest wymiar tarcz hamulcowych w mcs 2006r??
295mm czy moze 276mm??
A co powiecie na taki zestawik?
Wart jest tej ceny??link
Wie ktos jaki jest wymiar tarcz hamulcowych w mcs 2006r??
295mm czy moze 276mm??
A co powiecie na taki zestawik?
Wart jest tej ceny??link
Ostatnio zmieniony 07 mar 2009, 19:15 przez gisioo, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Tarcze hamulcowe mcs
Witam,
jakiś czas temu kupiłem taki zestaw na allegro (trochę drożej niestety) teraz czekam, aż w jednej firmie przygotują przewody w oplocie. Za taką cenę w serwisie kupisz tylko klocki i tarcze. Moim zdaniem warto, pierwotnie myślałem o APracing - ale wiązało się to z wymianą letnich felg (słoneczka) i całych zimowych kół (firmowe 16"). Więc po pierwsze duże koszty, a po drugie w zimę na 17" po naszych drogach to horror
Z rozmiarem tarcz w miniakach po 2006 roku to trochę zagadka. Na stronie firmy Lohen jest zestaw do Mini gen1 "mid-brake", który wykorzystuje zaciski od Mini gen2 i tarcze 294mm. Natomiast zanim kupiłem zestaw JCW znalazłem na allegro zaciski Mini gen2, po czym zadzwoniłem do autoryzowanego serwisu zapytać jakie tarcze to twierdzili, że 276mm. I bądź tu mądry... ale stawiam na to, że Lohen ma rację, a w serwisie się ktoś z rozpędu pomylił
pozdrawiam
p.s. w sumie najlepiej jak posiadacz gen2 zmierzy i poda
jakiś czas temu kupiłem taki zestaw na allegro (trochę drożej niestety) teraz czekam, aż w jednej firmie przygotują przewody w oplocie. Za taką cenę w serwisie kupisz tylko klocki i tarcze. Moim zdaniem warto, pierwotnie myślałem o APracing - ale wiązało się to z wymianą letnich felg (słoneczka) i całych zimowych kół (firmowe 16"). Więc po pierwsze duże koszty, a po drugie w zimę na 17" po naszych drogach to horror
Z rozmiarem tarcz w miniakach po 2006 roku to trochę zagadka. Na stronie firmy Lohen jest zestaw do Mini gen1 "mid-brake", który wykorzystuje zaciski od Mini gen2 i tarcze 294mm. Natomiast zanim kupiłem zestaw JCW znalazłem na allegro zaciski Mini gen2, po czym zadzwoniłem do autoryzowanego serwisu zapytać jakie tarcze to twierdzili, że 276mm. I bądź tu mądry... ale stawiam na to, że Lohen ma rację, a w serwisie się ktoś z rozpędu pomylił
pozdrawiam
p.s. w sumie najlepiej jak posiadacz gen2 zmierzy i poda
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
Ale miniak z 2006 o którym mowa to jeszcze ten "stary".
Tutaj tarcze stockowe są 276mm, JCW są większe - 294mm
W MCSach po 2006, stockowe tarcze to 294, stąd ten cały "mid-brake" u Lohena. Jeśli ktoś kupuje w ASO, może zaoszczędzić i wrzucić tarcze z nowego MCSa, do starszych modeli z JCW Brake Kit. Z klockami jest podobnie.
Osobiście uważam, że najciekawszą opcją jest BBK... ATE, w rozmiarze 326x30mm. Pół roku temu kosztował 1700 zł za pełen zestaw (przewody, tarcze, zaciski, klocki itp.), teraz - 2400 Ten zestaw miał być od początku w JCW 1 Gen (to BMW zdecydowało, że wykorzystają elementy z serii 3)
BTW, pepe_b dlaczego nie kupisz po prostu zestawu Goodridge?
Tutaj tarcze stockowe są 276mm, JCW są większe - 294mm
W MCSach po 2006, stockowe tarcze to 294, stąd ten cały "mid-brake" u Lohena. Jeśli ktoś kupuje w ASO, może zaoszczędzić i wrzucić tarcze z nowego MCSa, do starszych modeli z JCW Brake Kit. Z klockami jest podobnie.
Osobiście uważam, że najciekawszą opcją jest BBK... ATE, w rozmiarze 326x30mm. Pół roku temu kosztował 1700 zł za pełen zestaw (przewody, tarcze, zaciski, klocki itp.), teraz - 2400 Ten zestaw miał być od początku w JCW 1 Gen (to BMW zdecydowało, że wykorzystają elementy z serii 3)
BTW, pepe_b dlaczego nie kupisz po prostu zestawu Goodridge?
- gisioo
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
"pididi"
Prosze przeslij link z tym zestawem BBK...ATE 326x30mm
Moze sie skusze!!!
Dzieki wszystkim za podpowiedzi i jesli ktos ma interesujace propozycje to milo widziane pozdrawiam wszystkich maniakow MINI
Prosze przeslij link z tym zestawem BBK...ATE 326x30mm
Moze sie skusze!!!
Dzieki wszystkim za podpowiedzi i jesli ktos ma interesujace propozycje to milo widziane pozdrawiam wszystkich maniakow MINI
- pididi
- Super użytkownik
Intercars ma w swojej ofercie. Nie mogę zlinkować, ale w katalogu, część nr. 24.0930-0136.3, lub tradycyjnie marka -> model -> tarcze hamulcowe
A, w standardowych 17" się nie mieszczą.
A, w standardowych 17" się nie mieszczą.
zamówiłem przewody Goodgridge, ale poprzez firmę Trax Racing, która ma wszystko zamontować, wymienić płyn, itp.
przewody przyjechały, ale okazało się że końcówki mają zły kształt (ewentualnie trzeba dorobić przejściówki)
na razie czekam...
jak zmontują to opiszę wrażenia i fotkę wrzucę
przewody przyjechały, ale okazało się że końcówki mają zły kształt (ewentualnie trzeba dorobić przejściówki)
na razie czekam...
jak zmontują to opiszę wrażenia i fotkę wrzucę
- pididi
- Super użytkownik
powinno pasować bez przerabiania, sprawdź czy nie zamówili dla modeli 2007+, tam są inne końcówki
-> hop - tu R53
-> hop - tu R53
dzięki pididi
znalazłem fotki
http://www.autoxcooper.com/ie_suspension.html
i faktycznie przyjechały takie jak na drugim zdjęciu od góry, pewnie odesłali i czekają na poprawne, tylko strasznie długo to już trwa
a co myślisz o klockach, zostawić fabryczne czy wkładać ebc red lub mintex ?
pozdrawiam
znalazłem fotki
http://www.autoxcooper.com/ie_suspension.html
i faktycznie przyjechały takie jak na drugim zdjęciu od góry, pewnie odesłali i czekają na poprawne, tylko strasznie długo to już trwa
pozdrawiam
- gisioo
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Wiec jesli kupie ten zestaw z allegro to musze jeszcze kupic inne przewody
Odnosnie klockow to ja bym zmienil na ebc red
Odnosnie klockow to ja bym zmienil na ebc red
- pididi
- Super użytkownik
nie musisz, ale warto. W każdym porządnym BBK są przewody w oplocie, nie "puchną" przy wyższych temperaturach.
Co do klocków to z kolei nie mam zdania, chociaż z Mintexów w UK są ludzie zadowoleni
Co do klocków to z kolei nie mam zdania, chociaż z Mintexów w UK są ludzie zadowoleni
- gisioo
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
dzięki Panowie za podpowiedzi co do klocków
Nie ma sprawy
Zamontowales juz ten zestaw hamulcow
Jesli tak to dawaj fote
Pozdro
jeszcze nie, mają młyn w Traxracing przed rajdem warszawskim,
jak tylko zmotają wszystko do kupy to wrzucam fotki