Cześć, mam taki problem że włączając wentylator w środku na wyłączonym ogrzewaniu i tak leci gorące powietrze, linka od zamykania obiegu wody do nagrzewnicy działa. Czy mogła sie coś popsuć w tej "tamie" która puszcza wodę do nagrzewnicy, bo wizualnie widać zędziała, a rury w środku gorące jak byk i powietrze tak samo gorące jak na właczonym ogrzewaniu.
Mini 1991 998cc
Ogrzewanie-chłodzenie Mini w środku
Moderator: flapjck1
- minimaniak
- Klubowicz
- Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
- Kontakt:
Re: Ogrzewanie-chłodzenie Mini w środku
Mógł się sknocić regulator odpowiadający za zamykanie obiegu, który znajduje się przy silniku. Na początku sprawdź ręcznie zamykanie / otwieranie - idąc śladem linki od wewnątrz
Pozdrawiam Adam
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
- domino1985
- Wiarus
- Posiadane auto: Mini SPi & Cooper R56N
- Kontakt:
Też to przerabiałem, gdy zawór się zabrudzi, lub skoroduje to nie domyka się do końca, pomimo wciśnięcia linki. Należy go wyjąć, oczyścić i obficie przepłukać wd40 lub podobnym środkiem ruszając przepustnicą, to jedyny sposób bo sam zaworek jest teoretycznie nie rozbieralny U mnie było w środku pełno jakiegoś piachu, który blokował "tamę"
Zawór wyczyszczony i ładnie domyka się do końca, a powietrze i tak ciepłe, może nie aż takgorące jak przedtem ale ciepłe.
Mam podobny problem. Zanim przeczyściłem zawór stale wiało gorące powietrze (zawór był zablokowany na "hot") a nagrzewnica aż parzyła w stopy. Po oczyszczeniu jest znacząco lepiej ale nadal leci ciepłe powietrze a nagrzewnica się rozgrzewa.