DEALERZY MINI W POLSCE
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
DEALERZY MINI W POLSCE
stwierdziłem, że warto założyć wątek o dealerach MINI w Polsce, podkusiło mnie do tego to,
że tak naprawdę to jest dramat.
Może jestem na czarnej liście dzwoniących (nie wiem czemu hehe) ale co dzwonię, to nigdy nikt nie odbiera telefonu. To jest hardcore.
Dziś dzwonię od dwóch godzin co kwadrans do SMORAWIŃSKIEGO na przemian z BAWARIA MOTORS KATOWICE i to jest kpina, dzwonię pod numer z działu części, nikt nie raczy odebrać.
I to nie jest pierwszy raz, bo tak jest niemal zawsze. Kiedyś dzwoniłem do INCHCAPE MOTORS, odebrała Pani, sprawa dotyczyła wysprzęglika. Ogólnie wszystko super (odebrane za drugim razem), ale coś miała dopytać kogoś tam, dlatego poprosiła o mój numer - zostawiłem, telefon już nie oddzwonił.
Najgorsze niestety co pamiętam to sprawa dot. dealera Smorawiński, dzwoniłem jakiś czas temu w czwartek, pod jeden z ich 4 czy tam 6 numerów na serwis/cześci. Oczywiście nikt nie odbierał przez kilka godzin, kiedy zadzwoniłem pod dział sprzedaży (odebrane od razu elegancko) i spytałem co jest grane to Pan powiedział, że chłopaki są na giełdzie i jeden lata między pokojami i odbiera telefon, który jest mu najbliżej. No sorry, tak to powinno wyglądać w szanującej się firmie? Wysłałem wtedy też maila, dostałem zwrotny od razu, że kierownik jest na urlopie i odpisze jak wróci, do dziś chyba nie wrócił.
Piszę może trochę wkurzony, no bo nie mogę się od ponad dwóch godzin dodzwonić.
Jeżeli ktoś mógłby polecić któregoś sprawdzonego dilera, u którego można kupować części to poproszę o namiary. Miejsce jest mi obojętne bo u mnie w mieście i tak nie ma dilera, więc wszystko jedno czy części będą z wschodu czy zachodu polski.
że tak naprawdę to jest dramat.
Może jestem na czarnej liście dzwoniących (nie wiem czemu hehe) ale co dzwonię, to nigdy nikt nie odbiera telefonu. To jest hardcore.
Dziś dzwonię od dwóch godzin co kwadrans do SMORAWIŃSKIEGO na przemian z BAWARIA MOTORS KATOWICE i to jest kpina, dzwonię pod numer z działu części, nikt nie raczy odebrać.
I to nie jest pierwszy raz, bo tak jest niemal zawsze. Kiedyś dzwoniłem do INCHCAPE MOTORS, odebrała Pani, sprawa dotyczyła wysprzęglika. Ogólnie wszystko super (odebrane za drugim razem), ale coś miała dopytać kogoś tam, dlatego poprosiła o mój numer - zostawiłem, telefon już nie oddzwonił.
Najgorsze niestety co pamiętam to sprawa dot. dealera Smorawiński, dzwoniłem jakiś czas temu w czwartek, pod jeden z ich 4 czy tam 6 numerów na serwis/cześci. Oczywiście nikt nie odbierał przez kilka godzin, kiedy zadzwoniłem pod dział sprzedaży (odebrane od razu elegancko) i spytałem co jest grane to Pan powiedział, że chłopaki są na giełdzie i jeden lata między pokojami i odbiera telefon, który jest mu najbliżej. No sorry, tak to powinno wyglądać w szanującej się firmie? Wysłałem wtedy też maila, dostałem zwrotny od razu, że kierownik jest na urlopie i odpisze jak wróci, do dziś chyba nie wrócił.
Piszę może trochę wkurzony, no bo nie mogę się od ponad dwóch godzin dodzwonić.
Jeżeli ktoś mógłby polecić któregoś sprawdzonego dilera, u którego można kupować części to poproszę o namiary. Miejsce jest mi obojętne bo u mnie w mieście i tak nie ma dilera, więc wszystko jedno czy części będą z wschodu czy zachodu polski.
- Sadam
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Re: DEALERZY MINI W POLSCE
ja dzwonie do inchcape wrocław raz na jakiś czas, zawsze na numer główny czyli recepcję, i zawsze pięknie proszę: "czy mógłbym z działem części?"
nigdy nie było problemu... raz tylko Pani powiedziała, że koledzy mają klientów na miejscu i poprosiła o telefon za 5 czy 10 min.
nigdy nie było problemu... raz tylko Pani powiedziała, że koledzy mają klientów na miejscu i poprosiła o telefon za 5 czy 10 min.
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas

Dawid, ze Smorawińskim u mnie identycznie. Dzwoniłam parę razy przez kilka dni, wysłałam maila - CISZA. Nawet jak tam byłam osobiście w dziale "części" to 3 czy 4 panów siedziało ze słuchawkami telefonicznymi przy uszach, klientów zero - odczekałam grzecznie z 10 minut aż któryś skończy rozmowę ale nic z tego. Wkurzona ruszyłam do działu "serwis" i jak już tam dotarłam to się chyba wystraszyli, że idę naskarżyć - jeden od razu ruszył d... podszedł DO MNIE. Ale zniesmaczona jestem i więcej się tam nie pojawię.
Natomiast wszelkich telefonicznych informacji bez problemu udzielono mi u dealera w Gdyni (albo w Gdańsku - nie pamiętam dokładnie). W każdym razie wyguglowałam "dealer bmw" i dzwoniłam po kolei - tylko nad morzem załatwiłam wszystko elegancko przez telefon.
Natomiast wszelkich telefonicznych informacji bez problemu udzielono mi u dealera w Gdyni (albo w Gdańsku - nie pamiętam dokładnie). W każdym razie wyguglowałam "dealer bmw" i dzwoniłam po kolei - tylko nad morzem załatwiłam wszystko elegancko przez telefon.
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
Niestety, czasem trzeba tam zawitać. Np. takie uszczelki kolektora i wydechu - 2,5h dzwoniłem do części, cisza. Pani w serwisie nie mogła mi pomóc. Na przemian zajęte/nie odbierają.porzeczka pisze:Ale zniesmaczona jestem i więcej się tam nie pojawię.
Pojechałem w końcu i 45minut później miałem części zamówione.
2 gości (nigdy więcej nie widziałem) nigdy nie ogarnie tylu klientów, bo ZAWSZE jest jakaś kolejka, a gdzie tu jeszcze tel odebrać.
Bezsens.
- se7ven
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7
Niewiele części opłaca kupować się w ASO.
To nie jest problem tylko BMW ale generalnie wszystkich Delerów.
Ten problem jest Globalny a Polska wcale nie wypada najgorzej.
To nie jest problem tylko BMW ale generalnie wszystkich Delerów.
Ten problem jest Globalny a Polska wcale nie wypada najgorzej.

Z góry przepraszam za OT, ale nie chciałem zakłądać nowego tematu 
Czy można gdzieś w Polsce kupić takie logo 50-tki MINI na grill przedni do R50/53 ?

Czy można gdzieś w Polsce kupić takie logo 50-tki MINI na grill przedni do R50/53 ?
W polsce nie, tylko US i UK.Voyth pisze:Z góry przepraszam za OT, ale nie chciałem zakłądać nowego tematu
- jrock7
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R55 Cooper D
W Trojmiescie zmienia sie dealer MINI:
http://moto.trojmiasto.pl/news.php?id_news=34553
Byla Fota bedzie Zdunek (tak, ten od Renault i Dacia
).
Ciekawe jak to wszystko sie potoczy...
Pozdrowienia!
http://moto.trojmiasto.pl/news.php?id_news=34553
Byla Fota bedzie Zdunek (tak, ten od Renault i Dacia

Ciekawe jak to wszystko sie potoczy...
Pozdrowienia!
- Psztymucel
- Wiarus
- Posiadane auto: IMA, Fulvia, 900, Ypsilon
- Kontakt:
Ja mam duuuże doświadczenie z BMW Inchcape.
Wrocław. Bardzo miła, szybka i profesjonalna obsługa. Super doradzają. Jak spierniczyli robotę i przyjechałem z reklamacją to od ręki powiedzieli, że biorą na siebie i dają auto zastępcze na czas usunięcia usterki. Tylko trzeba było ustalić termin.
Warszawa. Dramat. Auto oddane częściowo naprawione. Dla człowieka nie znającego się nie do zorientowania się. Auto wracało do nich jeszcze 2 razy i dopiero udowodnienie im ich błędu wymienili co trzeba. Czas naprawy sumarycznie wyniósł ponad 3 miesiące, a powinien maksymalnie 3 tygodnie (z czekaniem na części). Tyle problemów, że nie zauważyłem niedoróbki lakieru.
Wrocław. Bardzo miła, szybka i profesjonalna obsługa. Super doradzają. Jak spierniczyli robotę i przyjechałem z reklamacją to od ręki powiedzieli, że biorą na siebie i dają auto zastępcze na czas usunięcia usterki. Tylko trzeba było ustalić termin.
Warszawa. Dramat. Auto oddane częściowo naprawione. Dla człowieka nie znającego się nie do zorientowania się. Auto wracało do nich jeszcze 2 razy i dopiero udowodnienie im ich błędu wymienili co trzeba. Czas naprawy sumarycznie wyniósł ponad 3 miesiące, a powinien maksymalnie 3 tygodnie (z czekaniem na części). Tyle problemów, że nie zauważyłem niedoróbki lakieru.
One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.