Mini Cooper dla panów czy dla pań ?

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Mini Cooper - wprost stworzony dla:

Kobiet
17
16%
Mężczyzn
9
8%
Wszystkich zapaleńców
83
76%

Liczba głosów: 109

Phantomas

Mini Cooper dla panów czy dla pań ?

Post autor: Phantomas »

W sumie zaczyna mnie to trochę irytować :roll:
Zawsze uważałem, że Mini Cooper jest "męskim" autem, a w najgorszym przypadku autem jak najbardziej UNI :twisted: :mrgreen: A tu, pośród zwykłych śmiertelników autko uchodzi za furę dla kobiet.... Co Wy o tym sądzicie? Coraz więcej facetów twierdzi, że tym jeżdżą tylko kobitki :roll:
Czy Mini Cooper, jest raczej dla kobiet, raczej dla facetów, czy jest kultowym autkiem dla wszystkich? ustalmy to raz na zawsze :cool:

Proszę o opinie :D
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2010, 16:51 przez Phantomas, łącznie zmieniany 2 razy.
Voyth

Re: Mini Cooper dla panów czy dla pań ?

Post autor: Voyth »

Według mnie MINI to auto dla zapaleńców, miłośników i osób dla których samochód to nie tylko środek transportu - bez względu na płeć. Niestety wśród społeczeństwa MINI uchodzi za samochód "damski" lub "gejowski" (chodzi o MINI, nie Mini :mrgreen: ) :roll:
matthew90

Post autor: matthew90 »

Voyth pisze:Niestety wśród społeczeństwa MINI uchodzi za samochód "damski" lub "gejowski" (chodzi o MINI, nie Mini :mrgreen: ) :roll:

skąd ja to znam.. :roll: :roll:
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

ja tam glosuje na fura dla kobiet hehehehe :P ew. prawie kobiet :lol:
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
Sadam
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Sadam »

możecie sobie głosować, rzeczywistość szybko sprawę weryfikuje... na 5 mijanych MINI w 4 za sterami jest babka, wątpie bo to była tylko wrocławska zasada

natomiast czy to oznacza, że macie mieć jakiś kompleks? :mrgreen: chyba każdy sam sobie musi odpowiedzieć
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas :(
speedfight

Post autor: speedfight »

A ja uważam ze to auto DLA WSZYSTKICH.... osoby które mówią o aucie AUTO DLA GEJÓW itp... to ci których na nie nie stać... i wiedząc ze nie mogą sobie na nie pozwolić określają je takim mianem.
Poza tym za kilka lat tych aut zrobi sie na naszych drogach napewno kilka razy więcej niż jest teraz i będą nim jeździć wszyscy....

Choć wiadomo że kobiety potrafią równie dobrze jeździć jak mężczyźni to wydaje mi się ze wersje S i Works były zaprojektowane gównie z myślą o mężczyznach....(i pewnie gejach tez:D)

P.S A tak w ogóle to uważam ze w Polsce byłoby jeszcze więcej miniaków na drogach tylko przeciętny kierowca nie ma pojęcia ze auto jest nie dosyć produkcji Niemieckiej to jeszcze BMW... i gdyby wszyscy o tym wiedzieli to z pewnością z większa chęcią i zdecydowaniem by je kupowano
porzeczka

Post autor: porzeczka »

Od kiedy zobaczyłam mini (nowe) zawsze kojarzył mi się z autem dla kobiet. Argumenty, które oczywiście są uogólnieniem i zabawą ze stereotypami:
- sami przyznacie, że to JEDYNE auto, gdzie kolor ma wielkie znaczenie - i dla właściciela, i w ogóle :), przecież kolory mini to czerwień, błękit, żółty, niebieski, pomarańczowy i pozostała tęcza; oczywiście szare, czarne i inne też są (piękne) ale w jakiej innej marce (gdzie rządzi srebrny metalic) takie kolory są aż tak popularne?;
- wnętrze - zero surowości - raczej kobiece (np w porównaniu z volvo - to kojarzy mi się z panami)
- jest małe więc łatwo parkować (niezaprzeczalna zaleta dla kobiet),
- bardzo często bywa drugim lub kolejnym autem w domu, a wiadomo, kto jest na końcu kolejki do samochodu,
- wielkość bagażnika - wystarczy na kosmetyczkę :), wożeniem gabarytów i ich targaniem zajmują się przeważnie panowie, a takie przecież do miniaka nie wlazą.
ALE
Mini classic już zdecydowanie kojarzę z panami. Argument jeden: wydaje mi się, że ze względu na wiek tych samochodów tylko mężczyźni są w stanie w miarę samodzielnie "obsłużyć" to auto czyli zająć się jego stanem technicznym. Przy założeniu, że mają go sami zapaleńcy - sami je naprawiają, głaszczą i pieszczą. Nie sądzę aby wiele przedstawicielek mojej płci było w stanie tak o nie zadbać jak panowie. Swoją drogą bardzo ich podziwiam za to, co potrafią zrobić z tymi samochodami, bo to pewnie praca bez końca.

Tak na koniec dodam, że jak jakakolwiek kobieta (czy koleżanka, czy pani ze stacji benzynowej) widzi Mini, to najpierw pyta, co to za samochód - w ogóle nie kojarzą marki, producenta itp), a potem wszystkie mówią, że jest idealnym samochodem dla kobiety. Większość Mini, które widuję na ulicach jest prowadzonych przez kobiety. Niestety, żadna nie pozdrawia więc się cieszę, że panowie nimi też jeżdżą.:D
Awatar użytkownika
dawid
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: dawid »

u nas opinia jest jednoznaczna, MINI porusza sie albo blondynka albo pedal.

jezeli juz porusza sie ten pedal to musi byc koniecznie lanser parkujacy tak, zeby kazdy go widzial.

stereotypy.

a i dodam, ze mniej wiecej na 10 MINI, 2 sa prowadzone przez kobiete
R60 | since 2006.
Awatar użytkownika
domino1985
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: Mini SPi & Cooper R56N
Kontakt:

Post autor: domino1985 »

Zawsze uważałem że to zależy od wersji auta, bo teoretycznie mężczyzna powinien pragnąć emocji, jakie może mu dostarczyć wersja sportowa. Ale w rzeczywistości jest tak że w mojej okolicy prawie wszystkie ONE prowadzą faceci a Coopery S kobiety ...

Wyjątkiem jest blondynka w średnim wieku w różowym ONE :lol: ale ona nie zwraca uwagi na trąbiące i machające klasyki :P pewnie pozdrawia tylko różowe samochody :mrgreen:
ojciec

Post autor: ojciec »

Stereotypy - stare jak ludzkość. Ja mam gdzieś co mówią i mam z tego frajdę, bo często wożę fajne dupcie więc niech dresy w swoich męskich E30 się schowają :mrgreen: Na zachodzie nie ma tego problemu. Tylko w naszym kochanym zaściankowym kraju wystawia się opinię na podstawie wyglądu. Czasami wręcz z uśmiechem na twarzy mówię, że jestem gejem bo jeżdżę gejowskim autem :mrgreen:
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

przynajmniej sie z tym nie kryjesz :P

stop homofobii :lol:
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Delirium

Post autor: Delirium »

a ja jedyne co ciągle słysze to: "no tak zajebista fura dla kobiety"
pytam czemu, otrzymuje odpowiedz ze jest taki malutki i w srodku tak slicznie wykończony...
szczerze mówiąc nie jestem blondynka, ale u nas w 3city jak patrze to faktycznie prawie każdym jeździ laska.. fakt faktem ze jest tu ich niewiele, z kolei jak ktorys z moich kolegow sie przejedzie za kierownica to słysze "woow mała wyścigówka" :lol:
wiec wydaje mi sie ze jesli ktoś powie "gejowskie auto dla bab" to wynika to raczej z jego kompleksów i z tego ze nigdy niemiał z tym autem nic do czynienia.... :cool:
Wujek_sknerus

Post autor: Wujek_sknerus »

generalnie wszystkie małe samochody są "określane" mianem auta dla kobiet... tak to już sobie jakoś ludzie w głowach poukładali, a że geje teoretycznie lubią to co kobiety to... dopiszcie sobie sami :D

Dla mnie generalnie nie ma czegoś takiego jak samochody dla kobiety czy facetów...
Awatar użytkownika
hello
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: '96 Sportspack
Kontakt:

Post autor: hello »

w Łodzi tak samo - "gejowóz" albo chociaż "babskie auto". ale kto by się przejmował takimi bzdurami :razz:

speedfight pisze:P.S A tak w ogóle to uważam ze w Polsce byłoby jeszcze więcej miniaków na drogach tylko przeciętny kierowca nie ma pojęcia ze auto jest nie dosyć produkcji Niemieckiej to jeszcze BMW...

MINI są składane w Oxfordzie i tego się trzymajmy proszę. 100 razy bardziej wolę myśleć że chociaż składanie tego do kupy miało miejsce tam gdzie mieć powinno!
Ostatnio zmieniony 05 lis 2009, 14:37 przez hello, łącznie zmieniany 1 raz.
m_lewandowski

Post autor: m_lewandowski »

Sadam pisze:możecie sobie głosować, rzeczywistość szybko sprawę weryfikuje... na 5 mijanych MINI w 4 za sterami jest babka, wątpie bo to była tylko wrocławska zasada...

Poznań mniej więcej 50 na 50... :mrgreen:

P.S. mi tam to co inni myślą nie przeszkadza.niech sobie myślą ... ważne że mi po wejściu do auta uśmiech nie schodzi z ust... :cool:
ODPOWIEDZ