kierunkowskaz miga.. ciągle

Wszystko o klasycznych Mini.

Moderator: flapjck1

Rych

kierunkowskaz miga.. ciągle

Post autor: Rych »

Dziś gdy wyjeżdżałem z Tankstelle wrzuciłem lewy kierunkowskaz i... tak mi już zostało. By było śmieszniej po odłączeniu kostki nadal miga. Podłączyłem zapasową wajchę z okablowaniem i nadal jest tak samo. Czyli - zwarcie gdzieś.. Miał ktoś kiedyś taki przypadek? Idę grzebać po kabelkach.... :evil:
Nie mam co już Wam zawracać gitarrry. Kable. Śmierć śniedzi.
kamal1
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Re: kierunkowskaz miga.. ciągle

Post autor: kamal1 »

Wprawdzie nie miałem takiego przypadku ale analiza schematu wskazuje na uszkodzenie wyłącznika świateł awaryjnych.
Rych

Post autor: Rych »

Miałeś racje Kamal. Pobiegłem do garażu i tylko dotknąłem przełącznika awaryjnych i po ptokach - awaria naprawiona :mrgreen:
Wielkie dzięki, uchroniłeś mnie przed przeglądem całej instalacji w zimnym garażu. Ale i tak już zdążyłem wymienić zaśniedziałe styki w kierunkach więc nie ma tego złego.... :wink:
Awatar użytkownika
Bochen
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Rover Mini 1.3i MPi 1999

Post autor: Bochen »

podlacze sie:

glupia sprawa, czasami jak wrzucam lewy migacz to mi sie wylacza radio. nie jest to stan ciągły, raz na jakis czas. ocb?
Awatar użytkownika
icemac
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: icemac »

Bochen pisze:podlacze sie:

glupia sprawa, czasami jak wrzucam lewy migacz to mi sie wylacza radio. nie jest to stan ciągły, raz na jakis czas. ocb?

może radio masz pod bezpiecznikiem od migaczy - sprawdź połaczenia bezpiecznika w skrzynce

no i czy przerywacz masz nie zardzewiały (dokładniej nózki) - przeczyśc go i podstawkę też możesz

P.S.
ja miałem podobnie tyle że stopy mi wyłączały kierunki ;) - winą był przyrdzewiały przerywacz
Się zmienia ... Clubman + MM = mają się dobrze :twisted:
SEB 11

kierunkowskazy

Post autor: SEB 11 »

witam mam problem z kierunkami nie zawsze ale kiedy włączam w lewo zaczyna szybko mrugac
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

wymien ta zarowke ktora ci sie przepalila :lol:
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
ODPOWIEDZ