Problem ze światłem
Problem ze światłem
Witam,
od wczoraj mam problem ze światłem a mianowicie chodzi o to,że pali mi się ono w środku przez cały czas podróży. Myślę,że może to być związane z prawą szybą bo ostatnio nie domyka mi się do końca (wygląda to tak jak by chciała a nie mogła się domknąć-ruch do dołu i do góry) Próbowałem wyłączyć światło środkowym przyciskiem, ale to działa tylko na chwilę Może ktoś miał podobny problem ? Strasznie denerwuje mnie to, a zwłaszcza w nocy.
od wczoraj mam problem ze światłem a mianowicie chodzi o to,że pali mi się ono w środku przez cały czas podróży. Myślę,że może to być związane z prawą szybą bo ostatnio nie domyka mi się do końca (wygląda to tak jak by chciała a nie mogła się domknąć-ruch do dołu i do góry) Próbowałem wyłączyć światło środkowym przyciskiem, ale to działa tylko na chwilę Może ktoś miał podobny problem ? Strasznie denerwuje mnie to, a zwłaszcza w nocy.
Re: Problem ze światłem
sprawdź domknięcie klapy bagażnika... drugie wyjście.... któryś czujnik drzwi mógł sie popsuć i cały czas czyta ze drzwi masz otwarte bądź nie domknięte.
Z tego co opisujesz to stawiam na czujnik otwarcia prawych drzwi. Jak wspomniałeś, nie domyka Ci się szyba - a ta jak wiadomo opada jak się otwiera drzwi!. Tak więc czujnik świruje, "widzi" otwarte drzwi, światełko w kabinie się świeci a szyba nie domyka.
Pozdrawiam,
Pozdrawiam,
Witam, mam poodbny problem ze swiatłem z tym że zapala się podczas jazdy. Kiedy zgaszę środkowym, przyciskiem jest spokój. Problem pojawia się znowu kiedy wysiąde i zamknę drzwi z pilota alarmu bądź kluczem - światło zapala się ponownie i wtedy muszę zgasić je na przycisku jednak czynność tą muszę wykonać kilkakrotnie aż się uda zamknąć samochód tak aby światło się nie zapaliło ponownie. Ktoś ma jakiś pomysł co to może być? Z góy serdecznie dziękuję za pomoc
Też brzmi jak krańcówka drzwi. Jak jesteś z Ktw to wpadnij na Rzepakową - coś poradzimy
Witaj, bardzo dziękuję za radę. Póki co światło się uspokoiło i nie świruje. W razie problemów na pewno się odezwę pozdrawiam serdecznie
Witam,
Miałem to samo!
Czujnik zamkniętych drzwi ci szaleje. Jak dostaje sygnał otwartych drzwi to zapala się lampka i szyba opuszcza jak do otwarcia drzwi.
W moim przypadku winny był nie tyle czujnika co jakaś wilgoć w komputerze (po prawej stronie przy nogach pasażera).
Wysuszyłem go dokładnie bez rozbierania, ostrożnie farelką.
I wszystko wróciło do normy.
Obiały są takie, że:
do chwili uruchomienia zapłonu wszystko jest o.k., jak dasz napięcie (włączysz zapłon) szyba i lampka w aucie wariuje.
Warto sprawdzić czy uszczelka instalacji drzwi dobrze dolega od strony karoserii jak i wewnątrz auta nad komputerem, gdzie wychodzą wiązki do drzwi .
Mam nadzieję, że wszystko będzie działać!
Miałem to samo!
Czujnik zamkniętych drzwi ci szaleje. Jak dostaje sygnał otwartych drzwi to zapala się lampka i szyba opuszcza jak do otwarcia drzwi.
W moim przypadku winny był nie tyle czujnika co jakaś wilgoć w komputerze (po prawej stronie przy nogach pasażera).
Wysuszyłem go dokładnie bez rozbierania, ostrożnie farelką.
I wszystko wróciło do normy.
Obiały są takie, że:
do chwili uruchomienia zapłonu wszystko jest o.k., jak dasz napięcie (włączysz zapłon) szyba i lampka w aucie wariuje.
Warto sprawdzić czy uszczelka instalacji drzwi dobrze dolega od strony karoserii jak i wewnątrz auta nad komputerem, gdzie wychodzą wiązki do drzwi .
Mam nadzieję, że wszystko będzie działać!
Dzięki za radę! Gdy światło zacznie znowu świrować spróbuje pozbyć się wilgoci którą rzeczywiście mam. Mam jednak nadzieje że uspokoiło się na dobre pozdrawiam serdecznie