Zdjęcia na forum - dyskusja

Wszelkie sprawy dotyczące zlotów, spotkań i innych ustaleń istotnych dla naszej MINI społeczności.

Moderator: flapjck1

Awatar użytkownika
icemac
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Re: Zdjęcia na forum - dyskusja

Post autor: icemac »

Witek pisze:PS. Sprawę uaktualnień strony proszę nie poruszać w tym wątku

a ja chciałem :cry:
Się zmienia ... Clubman + MM = mają się dobrze :twisted:
Voyth

Post autor: Voyth »

Właśnie też chciałem... Co do fotek na stronie głównej, to miesiąc temu wysłałem zdjęcia ze spota w Katowicach. Do tej pory cisza, a na stronie jeszcze jest 2009 rok :mrgreen:

Myśle, że dobrze będzie oprócz załączników dodawać fotki jako linki [img]link%20do%20zdjęcia[/img]. Po prostu fotki, które są mało ważne będziemy wrzucać na serwer i na forum dawać obrazek jako link, a te zdjęcia, które chcemy mieć na stałe będziemy dodawać jako załączniki. Według mnie optymalne rozwiązanie :wink:
Voyth

Witek byłem kiedyś na pewnym forum, gdzie było automatyczne ograniczenie rozmiaru - w jakiej rozdzielczości byś nie dodał, to od razu zmieniało na 800x600. Myśle, że da radę to zrobić.

Można też zrobić limit - 5 fotek na post. Jak tylko ktoś doda 6, 9, 12 fotek moderator od razu usunie post / nadmiar fotek. Można też dodać taki punkt do regulaminu.
Awatar użytkownika
Beny
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Mini '76 1300, mini van, mini kombi

Post autor: Beny »

Voyth pisze:........ Myśle, że da radę to zrobić.

Można też zrobić ......

czy za słowami "da się zrobić", "można zrobić"
kryje się jakaś konkretna osoba czy tak sobie rozmyślasz?
Mini Countryman Cooper S ALL4 R60 2011
Fiat X1/9 1974, 1300 - w trakcie remontu
Opel Manta B 1979
Awatar użytkownika
icemac
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: icemac »

Voyth pisze:... Można też dodać taki punkt do regulaminu.

i Ty w to wierzysz co napisałeś ??

:mrgreen:
Się zmienia ... Clubman + MM = mają się dobrze :twisted:
Voyth

Beny pisze:
Voyth pisze:........ Myśle, że da radę to zrobić.

Można też zrobić ......

czy za słowami "da się zrobić", "można zrobić"
kryje się jakaś konkretna osoba czy tak sobie rozmyślasz?

Ja o tym nie decyduje, tylko rozmyślam i podsuwam pomysły.
Awatar użytkownika
dziesio
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: dziesio »

linki zewnetrzne wg mnie odpadaja a argumentacje podal juz Witek. Dochodzi tu jeszcze kwestia bezpieczenstwa tego typu linkowania, ale moim zdaniem kwestia ta nie powinna nawet podchodzic pod dyskusje.

Dodatkowo, zobaczcie jak to wyglada jak jest strona zapakowana fotkami - moim zdaniem conajmniej niewygodnie.

moim zdaniem zdjecia powinny sie pojawiac w galerii na stronie klubowej, a jesli ktos chce na forum wrzucac to mysle ze link do picassy albo flickr'a wystarczy.
Awatar użytkownika
g00dMan
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Post autor: g00dMan »

Witek pisze:ten znacznik IMG ma jak dla mnie dwie wady. Po pierwsze nie ogranicza dodawania zdjęć do jednego postu, a po drugie ignoruje rozmiar dodawanego zdjęcia, więc bez problemu dodasz djećie w rozdzielczości 98372800x807047 pixeli.

W.

od czego jest moderacja?
Jeśli mod widzi takie ogromne foty to edytuje post tak aby znacznik [img] nie zadziałał a autorowi postu pisze info aby foty zmniejszył - jeśli nie będzie chciał się podporządkować to można dać kilka godzin lub dni odpoczynku od forum.
Jaki w tym problem?
Przykład sporego forum na którym tak działała moderacja to - http://forum.purepc.pl
Moderatorzy regularnie przeglądają przydzielone im tematy i wyłapują nieprawidłowości.
Voyth

Jeżeli nie ma kto się tym zająć, ja mógłbym poprawiać / usuwać fotki :roll:
iwohank

Post autor: iwohank »

Witek pisze:a tak na poważnie to co myślicie o takiej galerii: http://forum.alldeaf.pl/album.htm

Jak dla mnie galeria wygląda całkiem fajnie.

Co do strony to polecam CMSa Joomla. Darmowy a ma bardzo rozbudowaną funkcjonalność i stale pojawiające się nowe moduły. Można by na stronie zrobić sekcje tematyczne (np. artykuły o mechanice, historii, zrób to sam, relacje z imprez i rajdów etc.). Żeby strona "żyła" trzeba by dążyć do tego aby użytkownicy mogli sami pisać artykuły, które publikowane byłyby po zaakceptowaniu przez moderatorów.
ODPOWIEDZ