problem!!

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

no_fear

problem!!

Post autor: no_fear »

Cześć jestem posiadaczem mini Cooper s, ale mam problem z dwoma rzeczami:
- termometr przestał prawidłowo działać, gdzie on jest umieszczony MCS 2004R?.
- odchylenie fotela kierowcy nie działa tzn. lewa wajcha .
speedfight

Re: problem!!

Post autor: speedfight »

co do termometru to masz go zamocowanego w przednim zderzaku. musisz dokładnie podpatrzeć bo jeśli auto masz wypadkowe to w różnych miejscach może on teraz być.

A jeśli chodzi o fotel to nie spotkałem sie jak dotąd z takim problemem choćby nawet na forum. Więc myślę że ingerowanie w rozbieranie bądź rozcinanie fotela mija się z celem i łatwiej będzie kupić nowy (używany)
darek93

Post autor: darek93 »

a probowales odchylic fotel lekko do tylu i wtedy nacisnac wajche? u mnie w ten sposob zacinaja sie oba fotele
Radek

Post autor: Radek »

co do fotela - u mnie fotel przy otwieraniu łamał się do przodu a nie przesuwał się - zerwała się wtedy linka. Ładnie mi rozebrali fotel, naprawili i poskładali u tapicera. A kosztowało to mało w porównaniu do nowego fotela:) A używany wiadomo że może mieć inny materiał.

Radek
no_fear

Post autor: no_fear »

dzięki za pomoc jak znajdę więcej czasu podjadę do jakiegoś specjalisty i zdiagnozujemy to:)
lukasz_h

Post autor: lukasz_h »

@ Radek - ile Cię to kosztowało? Mam ten sam problem z fotelem pasażera (składa się oparcie ale fotel się nie przesuwa). W aso zdiagnozowali zerwaną linkę, której oczywiście nie można kupić oddzielnie tylko z prowadnicą fotela która kosztuje 620zł + wymiana (ok. 400zł) facepalm

Ktoś zna miejsce w Poznaniu gdzie można usunąć tą usterkę?
Będę wdzięczny za pomoc.
Pzdr
Ł
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

znajdz firme ktora dorabia autolinki :) pomoga :) linka pewnie max 50 pln :)
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
zimonK
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: R56 Cooper S 13'

Post autor: zimonK »

O kurcze, rzeczywiście. Wystarczy wpisać w google "autolinki". Nawet nie wiedziałem, że jest coś takiego. Dzięki flap, mi też się przyda ;)
Szymon
lukasz_h

Post autor: lukasz_h »

Dzięki za info. pozostaje teraz wymiana - gdzie :)
Ł
marioN99

Post autor: marioN99 »

lukasz_h pisze:@ Radek - ile Cię to kosztowało? Mam ten sam problem z fotelem pasażera (składa się oparcie ale fotel się nie przesuwa). W aso zdiagnozowali zerwaną linkę, której oczywiście nie można kupić oddzielnie tylko z prowadnicą fotela która kosztuje 620zł + wymiana (ok. 400zł) facepalm

Ktoś zna miejsce w Poznaniu gdzie można usunąć tą usterkę?
Będę wdzięczny za pomoc.
Pzdr
Ł

Jeżeli chodzi o dorobienie linek polecam

http://www.linkipiast.pl/page4.html

Robiłem do klasyka i wszystko jest ok i niedrogo. Odnośnie montażu Dawaj na priv. coś zaradzimy!
ODPOWIEDZ