Pechowy tydzień.
Po przecięciu poprzednich, kupiłem nowe zimówki.
Po 2 dniach w nocy zaliczyłem solidną dziurę, rezultat - zgięta felga (foto niżej).
2 dni później - felga naprawiona i wyważona bez problemów.
Zeszłej nocy zeszło jednak powietrze. Pojechałem do wulkanizatora i godzinę szukaliśmy przyczyny (koło zanurzone w wodzie, smarowane wodą z szamponem itepe) - nic. Ogólna diagnoza - możliwe, że przez mróz i wodę oraz zanieczyszczenia nie odbił zaworek w wentylu. Wymienili na nowy i pojechałem. Stojąc w korku 2h temu wyskoczyła znów kontrolka ciśnienia, rezultat - 1,4b
Czy zna ktoś jakąkolwiek inną możliwość spierd*lania powietrza?
Może załapałem po drodze jakiś mały gwóźdź i dziura jest na tyle mała, że zasklepia się bez obciążenia ciężarem samochodu a dopiero po założeniu na auto powietrze uchodzi?
Jutro zdemontuję koło, wezmę cyfrowy manometr i sprawdzę czy powietrze uchodzi jak opona sobie leży w ciepłym.
Nie mam już siły do ogumienia w tym sezonie
Powietrze ucieka z opony...
Moderator: flapjck1
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
Powietrze ucieka z opony...
- Załączniki
-
- :-(
- IMG_0306.jpg (125.84 KiB) Przejrzano 1135 razy
Re: Powietrze ucieka z opony...
weź sobie zmień wulkanizatora bo jak on sobie nie radzi z czymś takim to szkoda gadać...
Poszukaj wulkanizatora z taką maszyną
http://moto.allegro.pl/maszyna-do-spraw ... 26335.html
Poszukaj wulkanizatora z taką maszyną
http://moto.allegro.pl/maszyna-do-spraw ... 26335.html
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
pdiddy, a wzywales policje do zgietej felgi przez dziure w drodze? slyszalem, ze jak sie to dobrze rozegra, to wyplacaja niezle odszkodowania
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
dawid pisze:pdiddy, a wzywales policje do zgietej felgi przez dziure w drodze? slyszalem, ze jak sie to dobrze rozegra, to wyplacaja niezle odszkodowania
zgadza sie - ptzechodzilem to osobisce