Chip box do Coopera S

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

speedfight

Chip box do Coopera S

Post autor: speedfight »

alan
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:
Kontakt:

Re: Chip box do Coopera S

Post autor: alan »

Lepiej daj sobie z tym spokoj,zrob porzadny soft
speedfight

Post autor: speedfight »

nawet nie mam zamiaru tego kupować... tylko zastanawia mnie to czy to coś może w ogóle coś dać...
Azrael

Post autor: Azrael »

Coś może. Pytanie co. Zwykle we współczesnych układach sterowania takie rzeczy działają kompletnie niestabilnie - raz auto jedzie, raz nie.
ja_ja

Post autor: ja_ja »

Azrael pisze:Coś może. Pytanie co. Zwykle we współczesnych układach sterowania takie rzeczy działają kompletnie niestabilnie - raz auto jedzie, raz nie.

Może jest Ktoś...kto zastosował to 'cuś' - wypowie się, będzie to w jakimś stopniu miarodajne, bo takie tam dywagacje...to lipa ?!
Azrael

Post autor: Azrael »

To że wszelkiego typu piggy-back przy współczesnych ECU z rozbudowanymi auto adaptacjami to słaby pomysł to nie gdybanie.
KeliV

Post autor: KeliV »

Kolega z Niemiec niedawno zrobil sobie MCS w AC Schnitzer i bardzo sobie chwali.

Pakiet aero, interior, hamulce, zawias i silnik. za ca. 4 000 euro.

http://www.ac-schnitzer.de/mini/
Maciusiowy

Post autor: Maciusiowy »

KeliV pisze:Kolega z Niemiec niedawno zrobil sobie MCS w AC Schnitzer i bardzo sobie chwali.

Pakiet aero, interior, hamulce, zawias i silnik. za ca. 4 000 euro.

http://www.ac-schnitzer.de/mini/

a ile mu teraz pali? :mrgreen:
Andrych

Post autor: Andrych »

Zakładam,że tego gościa to naj mniej interesuje.Ile pali-naprawde rozbroiłeś mnie.Tam się liczą inne aspekty!
Maciusiowy

Andrych pisze:Zakładam,że tego gościa to naj mniej interesuje.Ile pali-naprawde rozbroiłeś mnie.Tam się liczą inne aspekty!

widzisz buźkę na końcu "mądralo"?
zanim się wypowiesz, poczytaj proszę posty użytkownika KeliV...a zobaczysz, że moje pytanie jest ironiczne - to nie ja rozpocząłem dosyć śmieszne dywagacje o spalaniu MCS i Porsche Cayenne :wink:
KeliV

Post autor: KeliV »

Maciusiowy pisze:
Andrych pisze:Zakładam,że tego gościa to naj mniej interesuje.Ile pali-naprawde rozbroiłeś mnie.Tam się liczą inne aspekty!

widzisz buźkę na końcu "mądralo"?
zanim się wypowiesz, poczytaj proszę posty użytkownika KeliV...a zobaczysz, że moje pytanie jest ironiczne - to nie ja rozpocząłem dosyć śmieszne dywagacje o spalaniu MCS i Porsche Cayenne :wink:

ohhh, jaki pamiętliwy.....

ale tak na serio to jak z nim gadałem to twierdzi ze mu pali 14/15 l/100km w trybie mieszanym. przy moim całkiem normalnie :neutral:
Andrych

Post autor: Andrych »

Wiadoma sprawa.Jak to mawiał mój profesor W PRZYRODZIE NIE MA NIC ZA DARMO !
Maciusiowy

a tak na marginesie...to te 4000 oiro za komplet, to nie jakaś kosmiczna kwota
marecek

Post autor: marecek »

Maciusiowy pisze:a tak na marginesie...to te 4000 oiro za komplet, to nie jakaś kosmiczna kwota

Maciusiowy, klikam po tych ich stronach i oczom nie mogę uwierzyć:
artykuł nr. 110050210 Leistungssteigerung (nie wiem co to znaczy), ale odnosi się właśnie do podniesienia mocy MCSa poniżej 2006 roku -> max 197 koni, w cenie przerobiony wydech. Gesamtpreis: 3766 Euro BRUTTO. (to nie żart)

Za cenę ich stage II to już można zacząć się oglądać za Mini One w dobrym stanie.

Tak że zgadzam się, że 4000 oiro za wymienione wcześniej graty to cena by była super jak na polskie warunki, ale ac-schnitzer takich cen na bank nie ma ;)

A co do paliwa, to panowie - jakieś takie niesmaczne te dywagacje o spalaniu na tym forum. To nie TDI, żeby jakieś licytacje spalania urządzać... odstawcie na bok te kompleksy rodem z forum onetu...

A wracając do początku tej dyskusji - remap w R53 nie ma sensu po założeniu samego kółka. Obowiązkowy przy wtryskach, warty zachodu przy wałku - ale trzeba tak to rozplanować, żeby zrobić go na końcu. A zamiast takiego chip boxa warto sobie kupić jakąś świnkę (ecumaster jest tani jak barszcz) i pobawić się samemu w strojenie samochodu (bardzo delikatnie kręcąc parametrami czasu wtrysku, kątu wyprzedzenia zapłonu, oszukiwaniem ciśnienia doładowania itd) - wtedy będzie jakaś wartość poznawcza. Statyczny "box" to jakieś nieporozumienie z punktu widzenia użytkownika (albo marketingowy strzał w dziesiątkę dla twórcy takiego wynalazku - jak kto woli...).
Awatar użytkownika
pididi
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Clubman JCW LCI

Post autor: pididi »

Ciekawe w sumie, jak wyglądałby remap przy 15% i modach wspomagających (wydech, kolektor, dolot)... Bez kółka po remapie z softem Mynes'a w 1320 wygląda tak:
Załączniki
Final v start.png
Final v start.png (133.26 KiB) Przejrzano 1314 razy
ODPOWIEDZ