Jak dobrać się do przodu Cooper S

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Maciusiowy

Jak dobrać się do przodu Cooper S

Post autor: Maciusiowy »

Jako, że ostatnio znalazłem pod samochodem małą (2cm) tłustą plamę, która powstała z kropli, jaka ścieknęła gdzieś po przodzie silnika, chciałem sprawdzić co to, ale niestety widać totalnie zero...nawet po podniesieniu miniaka w serwisie...żeby stwierdzić dokładnie skąd te tłuste kropelki, muszę pewnie zdjął zderzak i pewnie chłodnicę...dużo z tym roboty? Co od strony przodu samochodu może cieknąć?
Awatar użytkownika
gisioo
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Re: Jak dobrać się do przodu Cooper S

Post autor: gisioo »

U mnie padla uszczelka termostatu i cieklo z przodu. Sprawdz po prawej stronie kolo filtra powietrza.
noj

Post autor: noj »

W R53 zdjęcie całego wzmocnienia czołowego /plastik/ z chłodnicami, belką zderzaka, zderzakiem etc jest banalne i trwa ok 30-40 minut.
Czy akurat jest potrzebne do zdiagnozowania wycieku to juz odrebna sprawa.
Maciusiowy

uszelka z termostatem wymieniona...
Azrael

Post autor: Azrael »

Nie wiem czy akurat do tego trzeba cały przód rozbierać, ale to raczej standardowa czynność, to się w Mini ciągle robi.
Maciusiowy

Też wolałbym nie grzebać w przodzie, ale poważnie, auto było podniesione, świeciliśmy wszędzie i nic, zero, null...
Azrael

Maciusiowy pisze:Też wolałbym nie grzebać w przodzie, ale poważnie, auto było podniesione, świeciliśmy wszędzie i nic, zero, null...

Zdalnie się nie wypowiem. Ostatnie forumowe Minijakie mieliśmy zwyciekami wymagało wyjęcia silnika - tak było najszybciej.
Maciusiowy

Azrael pisze:Zdalnie się nie wypowiem. Ostatnie forumowe Minijakie mieliśmy zwyciekami wymagało wyjęcia silnika - tak było najszybciej.

mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby...
a jakie to były wycieki...skąd?
Azrael

Zewsząd, silnik, skrzynia, układ chłodzenia, wspomaganie. Każde Mini jakie widzimy ma kupę wycieków.
Awatar użytkownika
Sadam
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Sadam »

to taka spuścizna :mrgreen: przynajmniej w jednej rzeczy przypomina klasyka
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas :(
Maciusiowy

w moim przypadku to chyba jednak wymiennik-ciepła, tzw. chłodnica oleju - już ostatnio nie wyglądała dobrze, ale "zaoszczędziliśmy" i teraz trzeba się do tego drugi raz dobierać...
Moniqa

Post autor: Moniqa »

Azrael pisze:Zewsząd, silnik, skrzynia, układ chłodzenia, wspomaganie. Każde Mini jakie widzimy ma kupę wycieków.

Az..sąsiedzie :wink: w takim razie moja MySza jest wyjątkowa. Mamy na wspólnym koncie ponad 1000km., w tak zwanym trakcie Dżanek zmienił olej na świętego Motula i zaglądał pod nią z każdej strony i nic..nawet kropelki.. :cool:

p.s. a nie jest to jedyny mi znany egzemplarz który zachowuje się w tak przedziwny sposób :shock: :cool:

edit:Mmmmm :cool:
Ostatnio zmieniony 11 mar 2011, 19:17 przez Moniqa, łącznie zmieniany 1 raz.
Azrael

Moniqa pisze:
Azrael pisze:Zewsząd, silnik, skrzynia, układ chłodzenia, wspomaganie. Każde Mini jakie widzimy ma kupę wycieków.

Az..sąsiedzie :wink: w takim razie moja MySza jest wyjątkowa. Mamy na wspólnym koncie ponad 1000k., w tak zwanym trakcie Dżanek zmienił olej na świętego Motula i zaglądał pod nią z każdej strony i nic..nawet kropelki.. :cool:

p.s. a nie jest to jedyny mi znany egzemplarz który zachowuje się w tak przedziwny sposób :shock: :cool:

Cieszę się że masz sprawne autko somsiadko :)
Awatar użytkownika
hello
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: '96 Sportspack
Kontakt:

Post autor: hello »

1000k, wow nieźle
Azrael