Witam,
byłam w serwisie z tym zamkiem już dwa razy. Na początku pomogło na chwilę - jednak po jakimś czasie zamek znów "nie chwyta" i powstaje szczelina pomiędzy zderzakiem a maską. Czy ktoś miał podobny problem lub może mi poradzić co mam z tym zrobić? Czy znacie w Warszawie niedrogi a dobry serwis, gdzie mogłabym jeździć ze swoim mini?
Problem z zamknięciem maski
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Re: Problem z zamknięciem maski
jeżeli masz R50 albo R53( nie wiem jak to jest rozwiązane w R56) to powstaje tam problem z linką która rdzewieje w pancerzu. proponuje linke i zamek potraktować wd-40 bądź innym smarowidłem. żeby odblokować ten zamek trzeba pociągnąć za mocowanie link przy zamku w kierunku- do siebie.
Jakby to co napisalem nie było do końca jasne to napisz i zrobie zdjęcia.
Jakby to co napisalem nie było do końca jasne to napisz i zrobie zdjęcia.
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R56
marcin.kraków pisze:jeżeli masz R50 albo R53( nie wiem jak to jest rozwiązane w R56) to powstaje tam problem z linką która rdzewieje w pancerzu. proponuje linke i zamek potraktować wd-40 bądź innym smarowidłem. żeby odblokować ten zamek trzeba pociągnąć za mocowanie link przy zamku w kierunku- do siebie.
W R53, R50 jest możliwość po zdemontowaniu reflektorów skonstatowanie co się dzieje z zamkami podczas zamykania - otwierania maski - czy zamki są dobrze ustawione wzg. skobli w masce. Ktoś kiedyś na forum to podpowiedział - a ja to sprawdziłem w praktyce - łatwa regulacja.
BORLA Stainless Steel Cat-Back™System,M7 direct Flow Intercooler (DFIC2),M7 DFIC exit Scoop,M7 15% supercharger Pulley,ALTA intake System Cold Air,JCW front Strut brace,CUSCO rear Strut brace,EBC Brakes,ORCIARI bonnet vents scoops.
______
Saluti
______
Saluti
Poprawialiśmy to w jednym R53 po naprawie blacharskiej w autoryzowanym serwisie - dość proste, dotąd nie widziałem innego z tym problemem ale ten system sam się prosi o kłopoty. Na pewno nasz serwis w Mysiadle pod Warszawą ogarnie.
Azrael pisze:Poprawialiśmy to w jednym R53 po naprawie blacharskiej w autoryzowanym serwisie - dość proste, dotąd nie widziałem innego z tym problemem ale ten system sam się prosi o kłopoty. Na pewno nasz serwis w Mysiadle pod Warszawą ogarnie.
Witam...
czy ten serwis w Mysiadle jest godny polecenia? chodzi mi o sumiennosc...jezdzilam ze swoim Miniaczem juz do niejednego i znalezc uczciwych dobrych fachowcow to nie takie proste:( mam kilka rzeczy na liscie do zrobienia i potrzebuje warszatatu w ktorym poradza sobie ze wszystkim...
z gory dziekuje za odp,
pozdrawiam!
m.
No ja to mogę tylko powiedzieć że jest godny polecenia z racji powiązań firmowych , ale szczerze uważam ze z takimi rzeczami obsługowymi na pewno sobie świetnie poradzą. Jedyny problem to wolne terminy.