2 pytania - wycieraczki + zegarek

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

dzikus

2 pytania - wycieraczki + zegarek

Post autor: dzikus »

Witam,
przeszukałem forum i odpowiedzi nie znalazłem. Denerwują mnie 2 kwestie w moim Mini:

1. Zegarek - za nic w świecie nie mogę go ustawić. Po zgaszeniu silnika resetuje się - ktoś zna jakiś patent jak ustawić to ustrojstwo?

2. Wycieraczki - przeczytałem w instrukcji, że wycieraczki działają razem ze spryskiwaczem szyby. U mnie jest inaczej - spryskiwacz osobno i muszę dźwignię skierować na dół żeby wytrzeć szybę - to tak ma być czy jest jakiś patent żeby wycieraczki włączały się automatycznie po spryskaniu szyby?

pzdr
dzikus
Awatar użytkownika
pididi
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Clubman JCW LCI

Re: 2 pytania - wycieraczki + zegarek

Post autor: pididi »

Masz zegarek na podsufitce czy na wyświetlaczu na prędkościomierzu?
Mi tylko spryskuje szybę przy krótkim psiknięciu, jak dłużej przytrzymam dźwigienkę to się włączają wycieraczki (i spryski lamp)
static
dzikus

Re: 2 pytania - wycieraczki + zegarek

Post autor: dzikus »

pididi pisze:Masz zegarek na podsufitce czy na wyświetlaczu na prędkościomierzu?
Mi tylko spryskuje szybę przy krótkim psiknięciu, jak dłużej przytrzymam dźwigienkę to się włączają wycieraczki (i spryski lamp)

Zegarek jest w podsufitce. Zapala się normalnie, można zmienić godzinę, ale po zgaszeniu silnika i ponownym odpaleniu jest 00:00.

Co do wycieraczek to dziś testowałem i chyba zależy to od prędkości jazdy tzn. na postoju tylko spryskiwacz a jak ruszę to działa razem z wycieraczkami.
ODPOWIEDZ