Jakiś miesiąc temu stwierdziłem, że spróbuję uporać się szarpiącą czasami skrzynią biegów - 6-o biegowa sekwencja. Poszperałem w necie i pojechałem do firmy AutoJózefów (www.autojozefow.pl). Najpierw podłączyli auto pod kompa - zero błędów. Poradzili, żeby zostawić - zajrzą i dadzą znać. W poniedziałek rano zostawiłem u nich samochód. Zabrali się do niego dopiero we wtorek po moim telefonie. We wtorek po południu powiadomili mnie, że nie wiedzą co jest grane, że muszą rozebrać skrzynię. Powiedziałem, żeby robili. We środę zadzwoniłem do nich i okazało się, że naprawę wycenili na 9kzł netto - wymiana sprzęgła, wymiana elektrozaworów z elektroniką, olejów, filtra, uszczelek itd.
Za głowę sie złapałem i zacząłem przeszukiwać dokładnie internet. Zadzwoniłem do firmy na Połczyńską - po kilkunastominutowej rozmowie okazało się, że dokładnie znają te skrzynie, i podejmą się naprawy i na pewno nie będzie tyle kosztować. Zadzwoniłem do autojózefów i kazałem wszystko spakować i przyjechałem z lawetą po rozbebeszony samochód.
Na Połczyńskiej naprawa skrzyni zajęła 3 dni, później przez prawie 2 tygodnie panowie walczyli z syfem, który po sobie zostawił autojózefów - utopili komputer skrzyni i wszystkie przewody w oleju, więc elektronicznie samochód wariował. Po naprawie i doprowadzeniu do ładu wszystkiech połączeń i komputera sterującego okazało się, że zepsuty (albo rozłączony) jest czujnik ABS.
Dlatego przestrzegam przed korzystaniem z serwisu AutoJózefów.
Z czystym sumieniem mogę polecić serwis skrzyń automatycznych www.samko.pl
Po odbiorze samochodu z Połczyńskiej dowiedziałem sie, że często przyjeżdżają do nich samochody z Józefowa/Otwocka, które tamte firmy rozbabrały i właściciele postanowili je od nich zabrać. Także nie byłem jedynym klientem AutoJózefów, którego próbowali oszukać.
Aha - rachunek za naprawioną skrzynię w Samko wyszedł znacznie niższy pomimo walki z usterkami po poprzednim warsztacie. Oczywiście naprawa jest z gwarancją itd.
Pozdrawiam i jeszcze raz przestrzegam.
Maciek
[MCS] naprawa skrzyni automatycznej - niepolecany warsztat
[MCS] naprawa skrzyni automatycznej - niepolecany warsztat
Hyundai Santa Fe '04 4WD 2.0 CRDi 140KM - dupowóz
Mini Cooper S Park Lane Steptronik '06 beżowa tapicera
Mini Cooper S Park Lane Steptronik '06 beżowa tapicera
Re: [MCS] naprawa skrzyni automatycznej - niepolecany warsztat
Ja ostatnio kupowałam Mini ,którego właścicielka jeździła do AutoJózefowa.Niedawno robiła w nim przegląd,więc samochód świeżo od nich wyszedł. Przed zakupem sprawdziłam go w ASO na Czerniakowskiej. Ponieważ oprócz płynów Józefów nie robił w nim nic więcej także za dużo nie popsuł,ale auto miało niepoprawny stan oleju (za niski) i płynu chłodnicy(za wysoki). ASO w ramach sprawdzenia auta wyrównało te niedociągnięcia, ale stwierdziłam od razu,że raczej tam nie będę jeździć jak z takimi pierdółkami mają problemy.