skrzynia biegów
Moderator: flapjck1
skrzynia biegów
Mam pytanko nie wiem jaka jest przyczyna mam problem z biegiem wstecznym ciezko wchodzi ze az trzeba szarpacz zeby właczyc czasami zdaza sie ze wchodzi bez problemu
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: skrzynia biegów
Austin27 pisze:Mam pytanko nie wiem jaka jest przyczyna mam problem z biegiem wstecznym ciezko wchodzi ze az trzeba szarpacz zeby właczyc czasami zdaza sie ze wchodzi bez problemu
tylko wsteczny?? moze masz mechanizm zmiany biegow za bardzo rozp..... ?? ew. jakies klopoty ze sprzeglem... (ale wtedy to wszystkie biegi by marnie wchodzily... )
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
z innymi biegami okej tylko wsteczny ciezko wchodzi tak jakby cos blokowało ze trzeba uzyc siły zeby właczyc
- Gibki Staruszek
- Maniak
- Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!
Witam. Moje pytanie to: Czy do odkręcenia skrzyni biegów trzeba wywalić sprzęgło i koło zamachowe ? (coś mi się zdaje,ze za kołem są jakies śruby mocujące skrzynię ) Czy macie sposoby by wywalić sprzęgło bez ściągacza ?
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
Gibki Staruszek pisze:Witam. Moje pytanie to: Czy do odkręcenia skrzyni biegów trzeba wywalić sprzęgło i koło zamachowe ? (coś mi się zdaje,ze za kołem są jakies śruby mocujące skrzynię )?
tak, trzeba
Gibki Staruszek pisze:Czy macie sposoby by wywalić sprzęgło bez ściągacza ?
teoretycznie jest to mozliwe ale to sie nie uda
a sciagacz to koszt 15-20 gbp i przyda sie nie raz
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- Gibki Staruszek
- Maniak
o.k. Dziękować...
- Gibki Staruszek
- Maniak
flapjck1 pisze:
teoretycznie jest to mozliwe ale to sie nie uda
Nie udało się ....
Pora na ściągacz ale na mojej wiosce to nie takie proste ... Czy gwinty (te do mocowania ściągacza ) są metryczne czy calowe ? Chyba zrobię sam ten ściągacz ...
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
w nowym sprzegle ( valeo ) sa metryczne