Cześć,
Dwa tygodnie temu zauważyłem, punktowy opór przy kręceniu kierownicą.
Zauważalny tylko w czasie jazdy - mogę wychylić kierownicę po ~15 stopni w każdą stronę, następnie wyczuwam opór i mogę dalej kręcić (ale wciąż z większym oporem). Pompa działa normalnie, jęczy wtedy kiedy trzeba, na postoju wszystko gra.
Pierwszy raz zauważyłem objaw kilka chwil po uderzeniu skręconymi kołami w koleinę podczas skręcania na skrzyżowaniu.
Myślałem, że to może coś ze zbieżnością (od uderzenia), okazało się, że krzyżak kolumny kierowniczej był suchy jak pieprz. Mechanik nasmarował i wszystko wróciło do normy. Do dzisiaj - objawy te same.
Jakieś sugestie, pomysły?
Ciężko działająca kierownica R53
Re: Ciężko działająca kierownica R53
Mam podobny problem, tyle ze na postoju mi tez nie dziala.
Podobno pompa siadla.
Znacie kogos kto moze ja zregenerowac?
Podobno pompa siadla.
Znacie kogos kto moze ja zregenerowac?
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
Pompa jest cicho, nie słychać jej?
Ciężko kręcić cały czas, czy tak jak było u mnie - miejscowo?
Na allegro znajdziesz co najmniej kilka ofert na regenerowane pompy (swoją wówczas odsyłasz). Nie wiem czy można jakoś taniej to ogarnąć - kiedyś czytałem, że usterka sama w sobie najczęściej jest banalna i dotyczy elektroniki! Ale to info forum NAM, zupełnie niesprawdzone
Ciężko kręcić cały czas, czy tak jak było u mnie - miejscowo?
Na allegro znajdziesz co najmniej kilka ofert na regenerowane pompy (swoją wówczas odsyłasz). Nie wiem czy można jakoś taniej to ogarnąć - kiedyś czytałem, że usterka sama w sobie najczęściej jest banalna i dotyczy elektroniki! Ale to info forum NAM, zupełnie niesprawdzone
static
No wlasnie jest moment ze delikatnie idzie i nagle BUM, staje sie ciezko.
Mialem wlasnie wymieniane w lutym wish bone bushes i myslalem ze to ma cos z tym zwiazane, ale chyba nie jest.
Czyli musze pompe wymienic?
Mialem wlasnie wymieniane w lutym wish bone bushes i myslalem ze to ma cos z tym zwiazane, ale chyba nie jest.
Czyli musze pompe wymienic?
Mam Miniaka od 3 lat....i pompa głośno chodzi...słychać ją porządnie - ale wiecie co? Od 3 lat nie miałem żadnych, słownie żadnych problemów ze wspomaganiem ten typ tak ma....Chodzi lekko...
NO dobra. Ja tez mam auto juz 3 lata i do tej pory nie mialem problemu