Problem z zatrzaskiem maski

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

kamilkp
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Problem z zatrzaskiem maski

Post autor: kamilkp »

Witam. Nabylem ostatnio mojego pierwszego Mini. Coopera rocznik 2005. Wczoraj otworzylem maske zeby sprawdzic poziom oleju i po jej zamknieciu zauwazylem lekką szparę po stronie kierowcy. Wydaje mi sie ze zatrzask po tej stronie sie nie zastrzaskuje. Drugi, po stronie pasazera działa bez problemu. Próbowałem kilkakrotnie bez skutku. Próbowałem również smarowac go WD40 i tez nie pomoglo. Czy jest na to jakiś sposób?

Z góry dziękuję za pomoc!
Brennt
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Re: Problem z zatrzaskiem maski

Post autor: Brennt »

jak zle trzasnales i wygiales zawias np, to bedzie ciezko bez jakiegos mechanika
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
kamilkp
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Nie trzaskałem nim przecież jak oszalały, tylko (z resztą tak jak jest w instrukcji): "Allow the bonnet to fall from a height of approx. 1 ft/ 30 cm."

Tak wyglądają moje zatrzaski i pręty które w nie wchodzą. Efekt po zamknięciu maski też widoczny na jednym ze zdjęć.

https://skydrive.live.com/redir.aspx?ci ... irjy_5d_6M

(żeby poprawnie wyświetlić stronę trzeba skopiować cały link i wkleić do przeglądarki)

Po prawej stronie (stojąc na wprost maski) jest ewidentnie większa szpara i zatrzask tam nie trzyma. Po pociągnięciu dźwigni otwarcia maski (tej wewnątrz auta od strony pasażera) słychać odgłos otwarcia tylko tego drugiego zatrzasku.
kamilkp
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Nieaktualne. Wymieniłem ten zatrzask i działa :mrgreen:
thevedzi

Post autor: thevedzi »

ja musze dociskac maske po stronie kierowcy... mam ten sam problem, ale nie zamierzam wymieniac zamka;) z reszta i tak poprzedni wlasciciel zrobil wgniecenie w masce od takiego domykania... wiec looz.
ODPOWIEDZ