narzedzia w bagazniku

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

marcinmsm

narzedzia w bagazniku

Post autor: marcinmsm »

Witam, kilka dni temu nabylem mini i wyszlo troszke rzeczy wiec bede mial kilka pytan,np czy wasze zestawy narzedzi w bagazniku tez sa cale zardzewiale?
Phantomas

Re: narzedzia w bagazniku

Post autor: Phantomas »

Tak, to taka wersja limitowana :cool: :mrgreen:
Olo

Post autor: Olo »

Jesli ktos uzywal czesto i zostawial na deszczu przed domem i nie wycieral to beda zardzewiale. Chyba ze woje auto bylo zalane i stalo w wodzie ;p

Jesli przeszkadza Ci tak bardzo moze kupic nowe :) zeby w psychice wiedziec ze nie jest zardzewiale. Ma dzialac i tyle. Sa preperaty usuwajace rdze i zamieniajace je w stal spowrotem mozesz takiego zabiegu sprubowac albo kup penetrant poprostu
Phantomas

Post autor: Phantomas »

Olo pisze:Jesli ktos uzywal czesto i zostawial na deszczu przed domem i nie wycieral to beda zardzewiale. Chyba ze woje auto bylo zalane i stalo w wodzie ;p

Jesli przeszkadza Ci tak bardzo moze kupic nowe :) zeby w psychice wiedziec ze nie jest zardzewiale. Ma dzialac i tyle. Sa preperaty usuwajace rdze i zamieniajace je w stal spowrotem mozesz takiego zabiegu sprubowac albo kup penetrant poprostu
Jedno i drugie źle rokuje :wink: Pierwsze nasuwa myśl, że auto się często psuje... drugie zaś, że kupiłeś Marzannę :) :twisted:

żarcik... I tak kupisz nowe narzędzia... te w Mini to podstawowe... w sklepach (bodaj praktiker) jest taka fajna cienka skrzynka metalowa oliwkowa na narzędziami... bardzo dobre wykonanie i zajmuje mało miejsca - polecam :)
marcinmsm

Generalnie nie przeszkadza to za bardzo, przynajmniej nie w sensie estetycznym, klucze poza rdza wyglądają jakby nie były nigdy używane, jedyne co mnie poruszyło żeby o tym napisać to to że nakładka na śrubę zabezpieczająca jest tak przerdzewiała ze nie mogę jej wcisnąć w śrubę ( te ząbki prawie zanikły ). Jak wyciągnąłem zestaw kluczy z bagażnika to jedną dziurę po lewej mam zaślepioną a drugą nie, czy to może być powodem? Na dodatek chciałem zmienić olej dziś i obrobiłem śrubę :evil:
Olo

Jesli masz kogos znajomego to pozycz od niego srube zabepieczajacq powinna podejsc albo zakupi nowa w aso.

CO do sruby upustowej oleju to troche nieciekawie bo nie bardzo ja rozwiercic zeby opilki jej nie dostaly sie do bloku silnika.

A na zardzewiale narzedzia kup penetrant usuwa rdze i je doczysc. A jak nie to jakis inny srodek
Brennt
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Post autor: Brennt »

nakladki na srube zabezpieczajaca nie wozi sie raczej w miejscu gdzie moze zardzewiec. wloz ja do schowka lepiej. moje nakladki mimo prawie 10lat auta wygladaja jak nowe. zestaw naprawczy z bagaznika juz tak swietnie nie wyglada
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
Olo

W kazdym aucie srube daja do bagaznika kolo kola zapasowego i chyba jedynie moze zardzewiec jak ktos ja zostawi na dworze bo zapomni wlozyc i przelzy tam swoje
marcinmsm

Problem w tym ze ja tez zawsze je woze w bagazniku, i Mini to pierwsze auto w ktorym sie z tym spotkalem, moze faktycznie ktos te narzedzia trzymal na zewnatrz, pod rynna np, ale sruba zabezpieczajaca jest bez uzyteczna w tym momencie, wyglada jak kawalek zardzewialej qpy, to nie tylko brazowy nalot. Jak wyciagniecie narzedzia to sa dwie dziury w podlodze, obie macie zaslepione??? I co do rdzy, zebyscie widzieli moj wydech :shock:

Ps. sorki ze bez pl znakow ale w robo siedze.
Brennt
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

co do wydechu to z rdza uwazaj :) mi sie stalo przez to niezle KUKU
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
marcinmsm

Co rozumiesz przez KUKU?
Brennt
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

marcinmsm

Bez komentarza.. Rodzina mini™ zaczyna mnie przerażać :mrgreen: tutaj dzieją się takie rzeczy jak nigdzie indziej.. :shock:
ODPOWIEDZ