Sygnal dzwiekowy bez komunikatu WTF!?
Sygnal dzwiekowy bez komunikatu WTF!?
Hello
Czy ktos z was mial moze tak ze mial sygnal dzwiekowy tiru ri ale nie pokazywalo totalnie nic nigdzie?
Jak zarowki mam przepalone to pokazuje zarowke tak samo jak odpalam auto to odrazu pokazuje info ze mam przepalone zarowki od rejestracji bo mam ledy, pozniej podczas jazdy pokazuje ze mam przepalone przednie postojowki pierw prawa potem lewa. A sygnal ten bez komunikatu poprostu za kazdym razem jest albo jak odpale auto i przejade chwilke albo po jakies kilkunastuminutowej jezdzie.
Czy ktos z was mial moze tak ze mial sygnal dzwiekowy tiru ri ale nie pokazywalo totalnie nic nigdzie?
Jak zarowki mam przepalone to pokazuje zarowke tak samo jak odpalam auto to odrazu pokazuje info ze mam przepalone zarowki od rejestracji bo mam ledy, pozniej podczas jazdy pokazuje ze mam przepalone przednie postojowki pierw prawa potem lewa. A sygnal ten bez komunikatu poprostu za kazdym razem jest albo jak odpale auto i przejade chwilke albo po jakies kilkunastuminutowej jezdzie.
- Psztymucel
- Wiarus
- Posiadane auto: IMA, Fulvia, 900, Ypsilon
- Kontakt:
Re: Sygnal dzwiekowy bez komunikatu WTF!?
a masz obok przebiegu dziennego wykrzyknik
Jeżeli tak to musisz się pobawić komputerem pokładowym

One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
tak jest obok przebiegu dziennego wykrzyknik wlasnie. OStatnio mialem serwis a okazalo sie ze jest to stara data wrzucona nastepnego badania technicznego ktora sie samemu wbija z dowodu rejestracyjnego.
A gdzie to moze byc i pod czym to szukac? bo ogolnie auto nie ma zadnych bledow tylko ten upierdliwy dzwiek pomijajac wczesniej wspomniane bledy zarowek ale to przezyje
A gdzie to moze byc i pod czym to szukac? bo ogolnie auto nie ma zadnych bledow tylko ten upierdliwy dzwiek pomijajac wczesniej wspomniane bledy zarowek ale to przezyje

- Psztymucel
- Wiarus
- Kontakt:
To może być ciągle ta żarówka. Dopóki nie usuniesz awarii ona już się nie pokazuje, ale jest wyświetlana jako wykrzyknik.
One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Zarowka wiem ze bedzie pitolic wlasnie chociaz przeczuwam ze ten sygnal to moze byc tez akumulator bo przed chwila zrobilem test akumulatora maszynka jak i zwarciowo i wykazaly oba ze akumulator jest do wymiany wiec wymienie akume i zobacze co sie z tego wymixuje dalej
Dzieki za help
Czyli ten wykrzyknik to moze byc to ze zarowki sa powymieniane na ledowe i sie swieci tak? Bo jak robie systemowy test na zgaszonym silniku to odrazu wywala blad wlasnie na zarowkach
Dzieki za help
Czyli ten wykrzyknik to moze byc to ze zarowki sa powymieniane na ledowe i sie swieci tak? Bo jak robie systemowy test na zgaszonym silniku to odrazu wywala blad wlasnie na zarowkach
- Psztymucel
- Wiarus
- Kontakt:
Ten wykrzyknik będzie świecił, aż do momentu usunięcia błędu. Musiał byś wsadzić normalne żarówki, żeby się dowiedzieć, czy to coś innego. Niestety jak masz więcej niż jeden błąd to nie dojdziesz co to bez podpinania kompa. Niestety nie wiem, czy akumulator też się tak zachowuje. Działa Ci system start/stop
jeżeli tak, to znaczy, że aku dla auta jest ok.

Na szczescie nie ma start/stop systemu a kume wczoraj mi sprawdzili w robocie testerem i zwarciowo i nie wypadla kolorowo bo wszedzie wychodzilo ze jest juz na wykonczeniu bo ma polowe produ rozruchowego a na zwarciowym to samo 8V ma napiecie nawet po doladowaniu calonocnym
Sygnal nadal wystepuje i po nim nie pali sie zaden wykrzyknik...