Trójmiasto - spotkania

Moderator: flapjck1

marysia_z

Mini Morris na SLUB - grudzien 2013 Gdynia

Post autor: marysia_z »

Hej,

Z gory przepraszam za crossposta, ale wydaje mi się, że umieściłam moje zapytanie w złym miejscu, a miało być tutaj-w grupie trójmiejskiej. Także jeszcze raz pytam bardzo bardzo uprzejmię i bardzo bardzo liczę na Waszą pomoc.

o co chodzi: marzeniem mojego przyszłego męża jest posiadania Mini Morrisa - zanim jednak uda nam się spełnić to duże marzenie, chciałabym mu zrobić niespodziankę i pojechać Mini z kościoła na salę weselną (dystans Rewa k. Gdyni - Rumia- może z 15km).

Kiedy: 26 grudnia 2013

no i oczywiście nic za darmo, na pewno się dogadamy w kwestii finansowej

Jeśli ktoś byłby chętny pomóc to można pisać tutaj, lub na maila: mary0021@gmail.com jeśli komuś wygodniej tak.

Pozdrawiam bardzo :)
m.
Awatar użytkownika
mikiV8
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: Mini Morris 1973 998cc - w trakcie remontu

Re: Trójmiasto - spotkania

Post autor: mikiV8 »

Siemka! :grin:

Do rozpoczęcia sezonu spotów Trójmiasto Klasycznie jeszcze trochę czasu, bo niemalże dokładnie dwa miesiące, ale jeśli chcielibyście już wcześniej wyprowadzić Mianiaki na spacer, to mój kumpel wraz ze swoją ekipą zorganizowali własną grupę RDR (Rally Drift and Race) i w przyszłą środę robią swoją premierową i zarazem pierwszą w sezonie imprezę motoryzacyjną. Z tego co opowiadał mi kumpel, to planują wiele różnych atrakcji, między innymi sprowadzenie Lamborghini Gallardo, driftowozu od SaikoD Drift Team i wiele innych. Prosił mnie również, żeby zaprosić Was, bo byliby wdzięczni jeśli pojawiłoby się kilka Miniaków ;)

Swoją drogą, Ci którzy byli na lipcowym zlocie u Bemola (Blues w leśniczówce) i wraz z naszą ekipą Strażackiego Żuka startowali w zeszłorocznym Rajdzie Ikarusa, pewno kojarzą Tomka Chojkę - właśnie on jest jednym z głównych organizatorów tego eventu.

W imieniu Tomka i jego ekipy zapraszam Was na spotkanie w przyszłą sobotę :D

Więcej info tutaj.

Pozdrawiam i mam nadzieję, że do zobaczenia!

Mikołaj
abdul50

Trójmiasto - spotkanie

Post autor: abdul50 »

Witam Wszystkich serdecznie. Jestem z trójmiasta i w temacie mini nie - nowy, ale z długą przerwa. W 97 roku miałem 3 miniaki. Jeden rocznik '69 dwa z lat '80. Jednym nawet udało mi się pojeździć. Miała być wielka odbudowa, całowanie każdej śrubki ale jakoś sił, zapału a przede wszystkim środków zabrakło. Teraz chciałbym wrócić do tematu, ale rzecz najważniejsza to przekonac drugą połowę, że to samochód/zabawka właśnie dla niej. A jak to zrobic inaczej niż dać się przejechać. Stąd moja wielka prośba czy ktoś z trójmiejskich miniakow mógłby spotakc sie z nami dac "pomacac" przewieźć podyskutować itp. Czas tylko w tyg gdyż od czwartku do poniedziałku pracuje. A co do wspomnianej ekipy Ikarusa to miałem okazję ich poznać. Wiozłem cały majdan wraz z głównym bohaterem. Jak tego dokonałem ? Pracuję na promie Stena Vision. Ekipa bardzo zorientowana muzycznie. Wygrali quizz muzyczny, jam Ci go prowadził :).
Wracając do tematu jak ktoś bedzie miał chwile czasu to prosze o maila. AAAA bylem we Władysławowie obejrzec miniacza. Hmmmm. Po mojej wizycie zmienil się opis. Już nie jest "doinwestowany". Pan zjawił się "po zachodzie słońca" Skrzynia, twierdzil ze to wina niewłaściwego oleju. 2-3 wchodzi ciężko. Wsteczny zgrzyta. Silnik strasznie halsuje nie odpala ze stacyjki pewnie jakies inne kwiatki, ale nie zdecydowałem sie dac poprowadzić mojej pani żeby się nie zniechęciła.

Pozdrawiam Sebek
Ostatnio zmieniony 02 mar 2014, 18:45 przez abdul50, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
bart
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Rover Austin Mini 25 Gedurstag Edition

Potrzebna wizja lokalna

Post autor: bart »

Witam po długim czasie!
odbudowa mojego Mini25 idzie bardzo mozolnie ale jednak idzie.

Miniak do końca marca będzie postawiony na koła, blacharka będzie zakończona, tapicer już szyje, itd. Wszystko tak aby na początku kwietnia zawędrował do Kielc na włożenie silnika i wreszcie ruszył o własnych siłach.

Tu pojawia się gorąca prośba. Czy ktoś z okolic trójmiasta (a konkret z Gdyni) był w stanie podjechać do moich ludzi co go składają? Potrzebne będą zdjęcia przewodów, jak co jest zamontowane i takie tam. Niestety to nie jest ta sama ekipa co go rozkładała i mam duży problem.

Chyba że ktoś dysponuje bardzo wieloma zdjęciami lub może polecić jakąś bardzo podobną odbudowę miniaka z dużą ilością materiałów.
Awatar użytkownika
BeMoL
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: MINI Cooper S Cabrio

Re: Potrzebna wizja lokalna

Post autor: BeMoL »

bart pisze:.....

Chyba że ktoś dysponuje bardzo wieloma zdjęciami lub może polecić jakąś bardzo podobną odbudowę miniaka z dużą ilością materiałów.
masz bardzo blisko do ziomka z forum

http://motostrefa24.pl/
Fuks666

Spot Gdynia/Gdansk/Sopot ...

Post autor: Fuks666 »

Planujecie w najbliższym czasie jakieś spot na terenie woj.Pomorskiego ?
Jestem nowy na forum, chętnie dołączę do klubu i spotów

Kamil
Awatar użytkownika
mikiV8
Wiarus
Wiarus

Jutro jest rozpoczęcie sezonu Trójmiasto Klasycznie i ma pojawić się kilka klasycznych miniaków. Z tego co widzę, to jesteś posiadaczem nowego modelu, ale to nie ma żadnej różnicy - zapraszamy jutro pod ergo, niestety, swoje mini będziesz musiał zostawić na parkingu dla gości, ale zawsze będzie okazja poznać się i pogadać. :grin:

Pozdrawiam

Mikołaj
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2014, 10:26 przez mikiV8, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
BeMoL
Super użytkownik
Super użytkownik

Awatar użytkownika
gliwacz
Nowy
Nowy
Posiadane auto: MINI Seven Cooper S F56

Post autor: gliwacz »

ja będę :) Serdecznie Wszystkich zapraszamy :)
Awatar użytkownika
mikiV8
Wiarus
Wiarus

W tym roku i ja będę :D
milka89

Post autor: milka89 »

Cześć! :)

Czy na takim spotkaniu można też kupić autko :)

Jestem w pobliżu Trójmiasta, więc może się wybiorę...
Awatar użytkownika
BeMoL
Super użytkownik
Super użytkownik

milka89 pisze:Cześć! :)

A szukasz New Mini czy klasyka - jeśli New to nowe czy używane :)
milka89

BeMoL pisze:
milka89 pisze:Cześć! :)

A szukasz New Mini czy klasyka - jeśli New to nowe czy używane :)
Szukam New Mini. Przymierzam się do mojego pierwszego samochodu i chciałabym coś sprawdzonego i sprawnego ;)
Awatar użytkownika
BeMoL
Super użytkownik
Super użytkownik

A o jakiej kwocie mówimy, jaki model itp. - podaj jak najwięcej szczegółów - to może sie ktoś znajdzie chętny i wpadnie na paradę - to go prześwietlimy ;)

Parada organizowana przez Mini Zdunek - więc można zasięgnąć trochę informacji na miejscu i umówić się również na sprawdzenie autka w ich serwisie
milka89

BeMoL pisze:A o jakiej kwocie mówimy, jaki model itp. - podaj jak najwięcej szczegółów - to może sie ktoś znajdzie chętny i wpadnie na paradę - to go prześwietlimy ;)

Parada organizowana przez Mini Zdunek - więc można zasięgnąć trochę informacji na miejscu i umówić się również na sprawdzenie autka w ich serwisie
O! Super :)

Szukam mojego pierwszego samochodu i wybór padł oczywiście na uroczego MINI :)
Niestety większość ofert, którymi się zainteresowałam na allegro lub olx, okazały się tzw. miną z przekręconym licznikiem lub toną szpachli :/
Nie znam się na samochodach zbyt dobrze, więc jeździłam z mężczyznami, którzy potrafią gołym okiem rozpoznać "składanki". Moja ostatnia przygoda skończyła się na tym, że w trakcie kontroli na stacji pojazdów, MINI zagotował się i eksplodował gorącą wodą...
Sprzedawca był bardzo zdziwiony. Zrobił dziwną minę i odjechał. Szkoda tylko, że przez takich ludzi traci się niepotrzebnie czas i pieniądze na dojazdy i kontrole.

Szukam czegoś sprawnego i sprawdzonego, nie wymagającego nakładu finansowego. Ma to być moje pierwsze w życiu autko, więc kwota max. 20,000 zł.

Chciałabym wersję po liftingu, gdyż nasłuchałam się o zbyt wielu problemach we wcześniejszych wersjach m.in. problem ze skrzynią biegów...

Aktualnie jestem nad morzem (okolice Kołobrzegu).

Nie ukrywam, że liczy się dla mnie kolor :)
Uwielbiam czerwone i niebieskie mini z białym dachem.

Czy powinnam dodać jeszcze jakieś szczegóły? :)
Ostatnio zmieniony 21 maja 2014, 17:12 przez milka89, łącznie zmieniany 1 raz.
Zablokowany