Mini Cooper 1.3MPI 97' - ŁDZ

Część forum poświęcona naszym Miniakom. Zanim założysz nowy post, zapoznaj sie z panującymi tu zasadami.

Moderator: flapjck1

Mayon
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Re: Mini Cooper 1.3MPI 97' - ŁDZ

Post autor: Mayon »

to normalne podkład akrylowy tzw wypełniajacy jest jak masło :) musisz odpowiednio dobrać proporcje, jesli nie umiesz to jesli się nie mylę na kazdym opakowaniu powinna być taka skala z proporcjami :) przeważnie jest 5:1 jesli chodzi o utwardzacz, miłej zabawy pozdrwawiam
Maciej

Post autor: Maciej »

no no tylko wagi mi do tego trzeba, poza podkładem i utwardzaczem mam jeszcze rozpuszczalnik, gość w sklepie powiedział że po wymieszaniu wszystkiego powinno być jak śmietana. Czy konieczna jest głowica 1.8 do tego czy 1.2 też da rade?
Maciek.
Awatar użytkownika
Gibki Staruszek
Maniak
Maniak
Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!

Post autor: Gibki Staruszek »

Stary bez przesady ... jaka waga !? weź np. kieliszek 50 czy 100 nalej tam 5 razy podkład i dodaj 1 utwardz. lub (przy kielonku 100) 2.5 podkł. i 0.5 utwardz. potem wymieszaj i dolewaj rozcieńczalnika do lakierów akrylowych mieszając aż będziesz miał masełko.

Ten rękaw jest trochę przekombinowany... zapylisz sobie malowanie a i światła będzie mało. Kup folie malarskie poprzykrywaj ściany ,podłogę i przed malowaniem zlej lekko wodą podłogę i wejście przed garażem lub po deszczu. Pamiętaj ,że farba osiada na foli ale łatwo z niej spada i nie trzyma sie plastiku, i robiąc strzał z pistoletu w tym worku foliowym pofaluje się folia od wiatru i połuszczy się na nim farba i pospada na mokrą farbe.

Bardzo ważne jest oświetlenie. jakieś halogeny na stojakach i niech świecą (z boku)tak abyś widział kiedy wydobywa się blask z farby czyli robi się gładka. Musisz potrenowaś wcześniej.

Sprężarkę wywal na zewnątrz aby nie dmuchała i robiła zament w środku.
Mayon
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

szczerze to do podkładu 1.2 to za mało, bo musisz przy tej dyszy bardziej podkład rozcieńczyć a to nie o to chodzi, ma on być gęsty byś ładnie pozalewał różnego rodzaju drobne ubytki
Maciej

Gibki Staruszek pisze:Stary bez przesady ... jaka waga !? weź np. kieliszek 50 czy 100 nalej tam 5 razy podkład i dodaj 1 utwardz. lub (przy kielonku 100) 2.5 podkł. i 0.5 utwardz.

Nie da rady próbowałem wczoraj z dużą nakrętką, jak wlałem to już nie chciało wylecieć.
Maciek.
Awatar użytkownika
Gibki Staruszek
Maniak
Maniak

jak wlałem to już nie chciało wylecieć.

to palcem czy patyczkiem ... nie musisz być aptekarzem ...
Ta dysza 1,2 to faktycznie mała ... jak będziesz malował mocno rozrobionym podkładem to maluj kilkoma cieniutkimi warstwami , między warstwami daj chwilę przerwy aby odparował trochę podkład.
Maciej

Druga warstwa nałożona. Ale powiem wam że zabieranie się do podkładu akrylowego z głowicą 1.2 to bzdura, najpierw pistolet pluł farbą rozcieńczyłem ją bardziej ale i tak ciężko było znaleźć odpowiednią gęstość więc i tak była zbyt gęsta. Teraz przeciągnę to papierem i wyrównam, nałożę szpachle i potem znów akryl ale już z 1.8
Pozdro,
Maciek.
Mayon
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

mówiłem !
Awatar użytkownika
Gibki Staruszek
Maniak
Maniak

Do malowania podkładem nie było potrzeby robienia tego " czegoś" z folii ... zwłaszcza,że jeszcze będziesz szpachlował i wycierał . :mrgreen: :razz:
leszcz

Post autor: leszcz »

Mógłbyś podać kod tej pięknej szarości? :)
Maciej

Jak tylko odkryje auto z folii papieru i taśmy to spisze, przypomnij mi jak co za jakiś czas.
Maciek.
PROCu

Post autor: PROCu »

to kiedy wyjedziesz?
bo już "lato" za oknem
Maciej

Cześć potrzebuje nowy akumulator, doradzili byście Panowie jakiś dobry? chciał bym go wybrać mając na uwadze podłączenie w przyszłości czterech halogenów i CB. nie znam się więc może to bez znaczenia ale pisze.
Maciek.
Awatar użytkownika
TRIP
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Post autor: TRIP »

Maciej pisze:Cześć potrzebuje nowy akumulator, doradzili byście Panowie jakiś dobry? chciał bym go wybrać mając na uwadze podłączenie w przyszłości czterech halogenów i CB. nie znam się więc może to bez znaczenia ale pisze.
Maciek.

a masz w nim jakieś wzmacniacze do audio itp?
Maciej

nie dwa zwykle głośniki w tylnej półce.
Maciek.
ODPOWIEDZ