Gdzie ubezpieczacie swoje Mini?
Moderator: flapjck1
- artur_rat
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MINI 1300
Re: Gdzie ubezpieczacie swoje Mini?
Zamykam temat z mojej strony. (zawodowo likwiduje kilkanaście szkód w miesiącu-wiem co mówię z doświadczenia w walce z TU). Pozdrawiam i życzę jazdy bezkolizyjnej.
Zatem dziękuję za cenną merytorycznie wypowiedź i udział w dyskusji. Twierdzisz, że "ubezpieczenie AC na szkodę jest ekonomicznie nieuzasadnione", a jak pada pytanie co ma uzasadnienie to zmykasz do norki.artur_rat pisze:Zamykam temat z mojej strony. (zawodowo likwiduje kilkanaście szkód w miesiącu-wiem co mówię z doświadczenia w walce z TU). Pozdrawiam i życzę jazdy bezkolizyjnej.
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic
- artur_rat
- Swój Człowiek
Ale jesteś czepliwy. Przeczytaj uważnie mój pierwszy wpis: "AC w przypadku auta starszego niż 7 lat"
- artur_rat
- Swój Człowiek
...........i nadal będę tak twierdził. Za dużo przy tym pracuję. Jak ktoś wykupuje AC szkodowe na pojazdy starsze niż 7 lat to tylko nabija portfele TU. Składki wysokie a w przypadku naprawy blach-lak................wypłata nie godna wniesionego wkładu, często na drodze sądowej itp.artur_rat pisze:Ale jesteś czepliwy. Przeczytaj uważnie mój pierwszy wpis: "AC w przypadku auta starszego niż 7 lat"
- artur_rat
- Swój Człowiek
Sorki ale teraz ja będę zgryźliwy: pouczałeś wcześniej że należy umowy czytać ze zrozumieniem aby wiedzieć przed podpisaniem a nie po co się podpisuje, a sam nawet nie potrafisz zacytować mojej wypowiedzi skupiając się nie na tym w czym sens. WIĘC JESZCZE RAZ (wg mnie oczywiście):Zbigg pisze:Zatem dziękuję za cenną merytorycznie wypowiedź i udział w dyskusji. Twierdzisz, że "ubezpieczenie AC na szkodę jest ekonomicznie nieuzasadnione", a jak pada pytanie co ma uzasadnienie to zmykasz do norki.artur_rat pisze:Zamykam temat z mojej strony. (zawodowo likwiduje kilkanaście szkód w miesiącu-wiem co mówię z doświadczenia w walce z TU). Pozdrawiam i życzę jazdy bezkolizyjnej.
AC NIE JEST ZASADNE W AUTACH STARSZYCH NIŻ 7 LAT
No dobrze, wyobraź sobie zatem, że zostawiam moje 12 letnie Mini na parkingu pod marketem, wracam po pół godzinie i zastaję auto z przeoranym bokiem. Naprawa kosztuje przykładowo 6.000. Zgłaszam szkodę, TU wypłaca kasę, naprawiam, Co Ty robisz w takiej sytuacji? Wyciągasz z własnej kieszeni te 6K, i to jest ekonomicznie uzasadnione?artur_rat pisze: Sorki ale teraz ja będę zgryźliwy: pouczałeś wcześniej że należy umowy czytać ze zrozumieniem aby wiedzieć przed podpisaniem a nie po co się podpisuje, a sam nawet nie potrafisz zacytować mojej wypowiedzi skupiając się nie na tym w czym sens. WIĘC JESZCZE RAZ (wg mnie oczywiście):
AC NIE JEST ZASADNE W AUTACH STARSZYCH NIŻ 7 LAT
- artur_rat
- Swój Człowiek
Nie chce mi się już tego tłumaczyć: Ile płacisz za AC rocznie?
- artur_rat
- Swój Człowiek
Ciekawi mnie z jakiej kwoty masz wyliczoną składkę AC 278PLN. (jaki TU)?
Wyżej jest napisane, HDI. Kwota to 15.800.
- artur_rat
- Swój Człowiek
Czyli Warta. Policz sobie ile oddałeś przez te lata na AC (nie zawsze miałeś AC = 278PLN) , przy tej stawce na pewno masz spore wyłączenia. AC < OC jest podejrzane. Dzisiaj przeciętne OC jest dużo wyższe. Z całego serca nie życzę CI likwidacji szkody z AC w tym towarzystwie, ale jak byś musiał to przekonasz się sam jaka to męczarnia. A przy kwocie pojazdu 15 800 szybko zrobią Ci szkodę całkowitą - jak tylko nadarzy się sytuacja kosztorysowa.
Czekam na konkretną odpowiedź, a nie kolejne truizmy i komunały. Ponawiam pytanie. Jeśli AC szkodowe w przypadku samochodu starszego niż 7 lat jest pozbawione sensu, to co polecasz. Bo jakoś się nie doczytałem...artur_rat pisze:Czyli Warta. Policz sobie ile oddałeś przez te lata na AC (nie zawsze miałeś AC = 278PLN) , przy tej stawce na pewno masz spore wyłączenia. AC < OC jest podejrzane. Dzisiaj przeciętne OC jest dużo wyższe. Z całego serca nie życzę CI likwidacji szkody z AC w tym towarzystwie, ale jak byś musiał to przekonasz się sam jaka to męczarnia. A przy kwocie pojazdu 15 800 szybko zrobią Ci szkodę całkowitą - jak tylko nadarzy się sytuacja kosztorysowa.
- artur_rat
- Swój Człowiek
Możesz mi napisać ile szkód zlikwidowałeś z AS w swoim aucie i ile wydałeś na składki AC do tej pory
- Peter
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper S Cabrio
Ciekawie zapowiadała się ta dyskusja, a tu - NIC
Generalnie nigdy nie opłaca się płacić składek na AC ... dopóki coś się nie wydarzy
Generalnie nigdy nie opłaca się płacić składek na AC ... dopóki coś się nie wydarzy