Gdzie ubezpieczacie swoje Mini?

Zgodnie z nazwą, wszystko co tylko wpadnie Wam do głowy, niekoniecznie związane z MINI.

Moderator: flapjck1

Awatar użytkownika
artur_rat
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MINI 1300

Re: Gdzie ubezpieczacie swoje Mini?

Post autor: artur_rat »

Zamykam temat z mojej strony. (zawodowo likwiduje kilkanaście szkód w miesiącu-wiem co mówię z doświadczenia w walce z TU). Pozdrawiam i życzę jazdy bezkolizyjnej.
Awatar użytkownika
Zbigg
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: R50 (2)

Post autor: Zbigg »

artur_rat pisze:Zamykam temat z mojej strony. (zawodowo likwiduje kilkanaście szkód w miesiącu-wiem co mówię z doświadczenia w walce z TU). Pozdrawiam i życzę jazdy bezkolizyjnej.
Zatem dziękuję za cenną merytorycznie wypowiedź i udział w dyskusji. :lol: Twierdzisz, że "ubezpieczenie AC na szkodę jest ekonomicznie nieuzasadnione", a jak pada pytanie co ma uzasadnienie to zmykasz do norki. facepalm
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic
Awatar użytkownika
artur_rat
Swój Człowiek
Swój Człowiek

Ale jesteś czepliwy. Przeczytaj uważnie mój pierwszy wpis: "AC w przypadku auta starszego niż 7 lat"
Awatar użytkownika
artur_rat
Swój Człowiek
Swój Człowiek

artur_rat pisze:Ale jesteś czepliwy. Przeczytaj uważnie mój pierwszy wpis: "AC w przypadku auta starszego niż 7 lat"
...........i nadal będę tak twierdził. Za dużo przy tym pracuję. Jak ktoś wykupuje AC szkodowe na pojazdy starsze niż 7 lat to tylko nabija portfele TU. Składki wysokie a w przypadku naprawy blach-lak................wypłata nie godna wniesionego wkładu, często na drodze sądowej itp.
Awatar użytkownika
artur_rat
Swój Człowiek
Swój Człowiek

Zbigg pisze:
artur_rat pisze:Zamykam temat z mojej strony. (zawodowo likwiduje kilkanaście szkód w miesiącu-wiem co mówię z doświadczenia w walce z TU). Pozdrawiam i życzę jazdy bezkolizyjnej.
Zatem dziękuję za cenną merytorycznie wypowiedź i udział w dyskusji. :lol: Twierdzisz, że "ubezpieczenie AC na szkodę jest ekonomicznie nieuzasadnione", a jak pada pytanie co ma uzasadnienie to zmykasz do norki. facepalm
Sorki ale teraz ja będę zgryźliwy: pouczałeś wcześniej że należy umowy czytać ze zrozumieniem aby wiedzieć przed podpisaniem a nie po co się podpisuje, a sam nawet nie potrafisz zacytować mojej wypowiedzi skupiając się nie na tym w czym sens. WIĘC JESZCZE RAZ (wg mnie oczywiście):
AC NIE JEST ZASADNE W AUTACH STARSZYCH NIŻ 7 LAT
Awatar użytkownika
Zbigg
Wiarus
Wiarus

artur_rat pisze: Sorki ale teraz ja będę zgryźliwy: pouczałeś wcześniej że należy umowy czytać ze zrozumieniem aby wiedzieć przed podpisaniem a nie po co się podpisuje, a sam nawet nie potrafisz zacytować mojej wypowiedzi skupiając się nie na tym w czym sens. WIĘC JESZCZE RAZ (wg mnie oczywiście):
AC NIE JEST ZASADNE W AUTACH STARSZYCH NIŻ 7 LAT
No dobrze, wyobraź sobie zatem, że zostawiam moje 12 letnie Mini na parkingu pod marketem, wracam po pół godzinie i zastaję auto z przeoranym bokiem. Naprawa kosztuje przykładowo 6.000. Zgłaszam szkodę, TU wypłaca kasę, naprawiam, Co Ty robisz w takiej sytuacji? Wyciągasz z własnej kieszeni te 6K, i to jest ekonomicznie uzasadnione?
Awatar użytkownika
artur_rat
Swój Człowiek
Swój Człowiek

Nie chce mi się już tego tłumaczyć: Ile płacisz za AC rocznie?
Awatar użytkownika
Zbigg
Wiarus
Wiarus

Z obecnej umowy 278PLN.
Awatar użytkownika
artur_rat
Swój Człowiek
Swój Człowiek

Ciekawi mnie z jakiej kwoty masz wyliczoną składkę AC 278PLN. (jaki TU)?
Awatar użytkownika
Zbigg
Wiarus
Wiarus

Wyżej jest napisane, HDI. Kwota to 15.800.
Awatar użytkownika
artur_rat
Swój Człowiek
Swój Człowiek

Czyli Warta. :) Policz sobie ile oddałeś przez te lata na AC (nie zawsze miałeś AC = 278PLN) , przy tej stawce na pewno masz spore wyłączenia. AC < OC jest podejrzane. Dzisiaj przeciętne OC jest dużo wyższe. Z całego serca nie życzę CI likwidacji szkody z AC w tym towarzystwie, ale jak byś musiał to przekonasz się sam jaka to męczarnia. A przy kwocie pojazdu 15 800 szybko zrobią Ci szkodę całkowitą - jak tylko nadarzy się sytuacja kosztorysowa.
Awatar użytkownika
Zbigg
Wiarus
Wiarus

artur_rat pisze:Czyli Warta. :) Policz sobie ile oddałeś przez te lata na AC (nie zawsze miałeś AC = 278PLN) , przy tej stawce na pewno masz spore wyłączenia. AC < OC jest podejrzane. Dzisiaj przeciętne OC jest dużo wyższe. Z całego serca nie życzę CI likwidacji szkody z AC w tym towarzystwie, ale jak byś musiał to przekonasz się sam jaka to męczarnia. A przy kwocie pojazdu 15 800 szybko zrobią Ci szkodę całkowitą - jak tylko nadarzy się sytuacja kosztorysowa.
Czekam na konkretną odpowiedź, a nie kolejne truizmy i komunały. Ponawiam pytanie. Jeśli AC szkodowe w przypadku samochodu starszego niż 7 lat 8) jest pozbawione sensu, to co polecasz. Bo jakoś się nie doczytałem...
Awatar użytkownika
artur_rat
Swój Człowiek
Swój Człowiek

NIC
Awatar użytkownika
artur_rat
Swój Człowiek
Swój Człowiek

Możesz mi napisać ile szkód zlikwidowałeś z AS w swoim aucie i ile wydałeś na składki AC do tej pory
Awatar użytkownika
Peter
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Mini Cooper S Cabrio

Post autor: Peter »

Ciekawie zapowiadała się ta dyskusja, a tu - NIC :P
Generalnie nigdy nie opłaca się płacić składek na AC ... dopóki coś się nie wydarzy ;)
ODPOWIEDZ