mapowanie silnika
Re: mapowanie silnika
one najbardziej sie oplaca zrobic mapke bo stanie sie tak szybki jak cooper za mala kase. Robić!
Witam ,
Przymierzam się do mapowania swojego Coopera (115)...czy ktoś już to robił i jakie miał ewentualnie efekt ?
Pozdrawiam Marcin
Przymierzam się do mapowania swojego Coopera (115)...czy ktoś już to robił i jakie miał ewentualnie efekt ?
Pozdrawiam Marcin
Przykro mi, ale mam tylko programy do "eSa". Modyfikuje również kompresory gdyby ktoś chciał (kółeczka znaczy się )
Witaj.
Sam program około 1000 zł.
Jeśli ktoś życzy sobie kółko, to jego cena wynosi 500 zł, niezależnie od opcji (15, 17, 19 % mniejsze).
My mamy 17-stkę i doładowanie to 1 bar.
Zakres mocy w tym setupie to 211-221 HP, w zależności od egzemplarza.
Pozdrawiam
Jeśli ktoś życzy sobie kółko, to jego cena wynosi 500 zł, niezależnie od opcji (15, 17, 19 % mniejsze).
Pozdrawiam
ja się z Jmikiem nie zgodzę sprawdziliśmy empirycznie mini one po mapie i mini coopera bez mapy i wygrał mini cooper od świateł do świateł może pasażerka w one ważyła zbyt wiele i to spowolniło miniacza ale jednak został w tyle. Posumowując mini one po mapie jest prawie tak szybki jak cooper ale jak wszyscy wiedzą prawie robi dużą różnicę
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
tra la la la. ja chetnie sprawdze jeszcze raz, poniewaz przy tamtym "tescie" nie bylem do konca przygotowany
to raz Pawcio. A druga sprawa to to, ze teraz wlasnie powinienem wracac z imprezy z MCS JC WORKS kuruj sie!
to raz Pawcio. A druga sprawa to to, ze teraz wlasnie powinienem wracac z imprezy z MCS JC WORKS kuruj sie!
już się lecze hehehe jak to nie byłeś przygotowany ??? miałeś nawet fory heheh bo troszku zaspałem na światłach i stratę musiałem odrabiac . Spoko maroko już mi lepiej na następna impreze zabieram same Worksy a szkoda że mnie rozłożyło , bo wczoraj imprezowły same wypasione worksy z wysportowanymi zderzakami.......
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
slyszalem cos o porshe
911..... taaaa, chętnie bym jej zrobił przegląd podwozia tylko najpierw trzba ją dobrze za tankować hehehe
Witam wszystkich, w szczególności JIMEK'a i TOMEKKK'a
Odn. zmiany oprogramowania ECU. Ostatnio próbowaliśmy wzmocnić MCS R56.
Niestety, siedzi tam MED17 (to samo co w 1.4TFSI) i chwilowo nikt nie potrafi tego nawet zczytać.
Checksum'y już są dostępne, ale możliwość programowania jeszcze nie.
Seria zmierzona na hamowni dała taki wyniki (wklejałem już na sr):
Odn. zmiany oprogramowania ECU. Ostatnio próbowaliśmy wzmocnić MCS R56.
Niestety, siedzi tam MED17 (to samo co w 1.4TFSI) i chwilowo nikt nie potrafi tego nawet zczytać.
Checksum'y już są dostępne, ale możliwość programowania jeszcze nie.
Seria zmierzona na hamowni dała taki wyniki (wklejałem już na sr):
Ja również witam Cie serdecznie. Programowanie tego kompa to zapewne kwestia czasu.
W końcu Polak potrafi
W końcu Polak potrafi
witam PMN,
jak juz mowilem, bardzo fajny wynik.
co do wyscigu coopera z robionym onem a dokladnie 99% wyscigow jakotakich powiem tyle - najwiecej zalezy od kierownika
jak kierowca jest dupa to mu zbyt wiele nie da sie pomoc
pozdr.
jak juz mowilem, bardzo fajny wynik.
co do wyscigu coopera z robionym onem a dokladnie 99% wyscigow jakotakich powiem tyle - najwiecej zalezy od kierownika
jak kierowca jest dupa to mu zbyt wiele nie da sie pomoc
pozdr.
Witaj.
Pozdrawiam
Na seryjnym wydechu? Im mniejsze kółko tym większa moc ?