MINI z kraju czy z zagranicy ??
Moderator: flapjck1
Re: MINI z kraju czy z zagranicy ??
Mój Miniak to model z 1985 roku. Koleś chciał za niego 1000€ ale udało się go kupić za 600€ Tak nawiasem mówiąc to był to w porządku człowiek
Hej...Ostatnio przeglądając ogłoszenia w gazecie zagranicznej natknąłem się na ogłoszenie dotyczące sprzedaży MINI. Jak wiecie szukam auta dla siebie i jestem zainteresowany wszystkim co mi wpadnie w oko, nawet złośliwą muchą albo komarem ... Ale anyway, ogłoszenie dotyczy Mini 1.3 z 94 roku w cenie około 1200 euro w dość ładnym stanie. Myślicie że cena jest odpowiednia do rocznika ??
Dzięki bardzo za wszystkie odpowiedzi. Rozejrzałem się troszkę i znalazłem parę interesujących mnie autek... Byłem grzeczny w tym roku , więc może Mikołaj przyniesie mi Miniaczka pod choinkę .
W razie problemów będę pisał. Pozdrawiam.
Aha: Ile koników miały siniki 1.0 i czy jest możliwe, by taki silnik miał 50KM?
Oczywiście ?yczę Wszystkim Wesołych i Pogodnych Świąt
W razie problemów będę pisał. Pozdrawiam.
Aha: Ile koników miały siniki 1.0 i czy jest możliwe, by taki silnik miał 50KM?
Oczywiście ?yczę Wszystkim Wesołych i Pogodnych Świąt
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
dla silnika 998 ccm standard to 40-42 KM i tak jest najczesciej
byly wersje oznaczone jako HLE i one mialy rzekomo 50 ale nie wydaje mi sie zebys mial akurat takiego do lykniecia
bylyl oczywiscie w latach 60-ych coopery 997 i 998 ccm o mocach wyzszych niz te 50 KM i innocenti 998 na dwoch gaznikach z lat 70 ych ale to juz wogole rodzynek by byl
byly wersje oznaczone jako HLE i one mialy rzekomo 50 ale nie wydaje mi sie zebys mial akurat takiego do lykniecia
bylyl oczywiscie w latach 60-ych coopery 997 i 998 ccm o mocach wyzszych niz te 50 KM i innocenti 998 na dwoch gaznikach z lat 70 ych ale to juz wogole rodzynek by byl
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
No więc... Model Mini, który bardzo mi się spodobał to Mini z 1990 roku... Właściciel twierdzi iż ta wersja jest troszeczkę mocniejsza i ma 50KM. Jednak wiecie jak to jest: "A świstak siedział, bo sreberek zabrakło" . No ale co ja mogę powiedziec. Mini ładne, zadbane, odziwo brak śladu rdzy - a to ciekawe... Czy macie jakieś sugestie jaki to może być model Mini? Szukałem na stronach ale jak dotąd niczego nie znalazłem...
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
w jakim kolorze jest??
bo w tych latach byly dostepne chyba tylko "30th anniversary" i zwykle mayfairy
obydwa w wersji 42 KM
bo w tych latach byly dostepne chyba tylko "30th anniversary" i zwykle mayfairy
obydwa w wersji 42 KM
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Ten MINI jest czarny. Najprawdopodobniej to wersja Mayfair, ale nigdy nic nie wiadomo - tak jak z tymi sreberkami pana świstaka . Więc albo właściciel trochę podbajerzył opis, albo to jakaś wersja specjalna. Poradźcie. Czy ktoś kto się na tym zna mógłby ze mną podjechac i obejrzeć tego MINI ? - Nie chciałbym aby po zakupie okazało się że coś jest nie tak albo że auto nienadaje się do jazdy. Chciałbym już go kupić nawet do soboty.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
napisz gdzie on jest to moze ktos sie z toba wybierze go oblukac ( chociaz w przeddzien wigili cienko to widze )
a moze chcesz komu sprezent zrobic
a moze chcesz komu sprezent zrobic
- rogal
- Super użytkownik
- Posiadane auto: 6 x MINI
- Kontakt:
moje rady:
1. co nagle to po diable
2. jeśli ktoś w opisie pisze że Myfair to wersja limitowana, rzadka... , auto super , pali 4,5 l/100 km ...etc . To daruj sobie to auto. bo najczęsciej taki gość dbał o to auto tyle co świstak o sreberka.
dzięki Flapjack. Wychodzi że mam 2 rodzynki
1. co nagle to po diable
2. jeśli ktoś w opisie pisze że Myfair to wersja limitowana, rzadka... , auto super , pali 4,5 l/100 km ...etc . To daruj sobie to auto. bo najczęsciej taki gość dbał o to auto tyle co świstak o sreberka.
dzięki Flapjack. Wychodzi że mam 2 rodzynki
pozdrawiam
Rogal
tel. 695 455 231
---------------------------
Wszystko dla Mini .
http://www.englishcars.pl
Rogal
tel. 695 455 231
---------------------------
Wszystko dla Mini .
http://www.englishcars.pl
Hej. A jak to było z tymi wersjami HLE ? W jakim czasie były one produkowane, i czy to wogóle dotyczy np. Mayfair'ów ??