MINI z kraju czy z zagranicy ??

Wszystko o klasycznych Mini.

Moderator: flapjck1

danielsan

Re: MINI z kraju czy z zagranicy ??

Post autor: danielsan »

Mój Miniak to model z 1985 roku. Koleś chciał za niego 1000€ ale udało się go kupić za 600€ :mrgreen: Tak nawiasem mówiąc to był to w porządku człowiek
Le Chiffre

Post autor: Le Chiffre »

Hej...Ostatnio przeglądając ogłoszenia w gazecie zagranicznej natknąłem się na ogłoszenie dotyczące sprzedaży MINI. Jak wiecie szukam auta dla siebie i jestem zainteresowany wszystkim co mi wpadnie w oko, nawet złośliwą muchą albo komarem :mrgreen: ... Ale anyway, ogłoszenie dotyczy Mini 1.3 z 94 roku w cenie około 1200 euro w dość ładnym stanie. Myślicie że cena jest odpowiednia do rocznika ??
Le Chiffre

Dzięki bardzo za wszystkie odpowiedzi. Rozejrzałem się troszkę i znalazłem parę interesujących mnie autek... Byłem grzeczny w tym roku :mrgreen: , więc może Mikołaj przyniesie mi Miniaczka pod choinkę :wink: .
W razie problemów będę pisał. Pozdrawiam.
Aha: Ile koników miały siniki 1.0 i czy jest możliwe, by taki silnik miał 50KM?

Oczywiście ?yczę Wszystkim Wesołych i Pogodnych Świąt :)
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

dla silnika 998 ccm standard to 40-42 KM i tak jest najczesciej
byly wersje oznaczone jako HLE i one mialy rzekomo 50 ale nie wydaje mi sie zebys mial akurat takiego do lykniecia :)

bylyl oczywiscie w latach 60-ych coopery 997 i 998 ccm o mocach wyzszych niz te 50 KM i innocenti 998 na dwoch gaznikach z lat 70 ych ale to juz wogole rodzynek by byl :)
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Le Chiffre

No więc... Model Mini, który bardzo mi się spodobał to Mini z 1990 roku... Właściciel twierdzi iż ta wersja jest troszeczkę mocniejsza i ma 50KM. Jednak wiecie jak to jest: "A świstak siedział, bo sreberek zabrakło" :mrgreen: . No ale co ja mogę powiedziec. Mini ładne, zadbane, odziwo brak śladu rdzy - a to ciekawe... :shock: Czy macie jakieś sugestie jaki to może być model Mini? Szukałem na stronach ale jak dotąd niczego nie znalazłem...
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Kontakt:

w jakim kolorze jest??
bo w tych latach byly dostepne chyba tylko "30th anniversary" i zwykle mayfairy
obydwa w wersji 42 KM
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Le Chiffre

Ten MINI jest czarny. Najprawdopodobniej to wersja Mayfair, ale nigdy nic nie wiadomo - tak jak z tymi sreberkami pana świstaka :mrgreen: . Więc albo właściciel trochę podbajerzył opis, albo to jakaś wersja specjalna. Poradźcie. Czy ktoś kto się na tym zna mógłby ze mną podjechac i obejrzeć tego MINI ? - Nie chciałbym aby po zakupie okazało się że coś jest nie tak albo że auto nienadaje się do jazdy. Chciałbym już go kupić nawet do soboty.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Kontakt:

napisz gdzie on jest to moze ktos sie z toba wybierze go oblukac ( chociaz w przeddzien wigili cienko to widze :P )
a moze chcesz komu sprezent zrobic :mrgreen:
Awatar użytkownika
rogal
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: 6 x MINI
Kontakt:

Post autor: rogal »

moje rady:
1. co nagle to po diable
2. jeśli ktoś w opisie pisze że Myfair to wersja limitowana, rzadka... , auto super , pali 4,5 l/100 km ...etc . To daruj sobie to auto. bo najczęsciej taki gość dbał o to auto tyle co świstak o sreberka.

dzięki Flapjack. Wychodzi że mam 2 rodzynki :)
pozdrawiam
Rogal

tel. 695 455 231
---------------------------
Wszystko dla Mini .
http://www.englishcars.pl
Le Chiffre

Hej. A jak to było z tymi wersjami HLE ? W jakim czasie były one produkowane, i czy to wogóle dotyczy np. Mayfair'ów :mrgreen: ??
ODPOWIEDZ