Proponuję Akcję oklejania aut dla Roberta
Moderator: flapjck1
Re: Proponuję Akcję oklejania aut dla Roberta
to pokasujcie te niepotrzebne posty.
jesli chodzi o napis to kazdy dla kogo R.K. jest bliski chodzi mi o zainteresowania, dążenie do celu marzenia itp. mógłby w jakis sposób pokazać, że mu na nim zależy. ja pomyślałem że moge zrobić napis na swoim samochodzie tak aby każdy czytając go wiedział że R.K. jeszcze nie jest w pełni sił. wiem, że tego typu sygnały docierają do Roberta a na pewno mu się przydadzą podczas rehabilitacji. Reh. to ciężki i trudny fizycznie i psychicznie proces podczs którego ma się upadki i wzloty a poprawa nie zawsze jest zadawalająca.
Nie mowię ze kazdy ma zrobić sobie tak duży napis fajnie mogą wyglądać małe napisy np. na lusterkach. albo napis po angielsku na tylnym zderzaku get well soon R.K.
Pomimo mojego wieku i niestety zaprzepaszczonych marzeń i możliwości Robert jest moim idolem. 90% osób, które oglądają F1 nie zielonego pojęcia co dzieje sie z organizmem kierowcy podczas jazdy ile trzeba przygotowań, godzin poświęcić na trening itp rzeczy.
dlatego jak się dowiedziałem o wypadku letko ręce mi opadły a byłem na urlopie.
Więc jeśli możecie to nie żartujcie sobie z R.K.
jesli chodzi o napis to kazdy dla kogo R.K. jest bliski chodzi mi o zainteresowania, dążenie do celu marzenia itp. mógłby w jakis sposób pokazać, że mu na nim zależy. ja pomyślałem że moge zrobić napis na swoim samochodzie tak aby każdy czytając go wiedział że R.K. jeszcze nie jest w pełni sił. wiem, że tego typu sygnały docierają do Roberta a na pewno mu się przydadzą podczas rehabilitacji. Reh. to ciężki i trudny fizycznie i psychicznie proces podczs którego ma się upadki i wzloty a poprawa nie zawsze jest zadawalająca.
Nie mowię ze kazdy ma zrobić sobie tak duży napis fajnie mogą wyglądać małe napisy np. na lusterkach. albo napis po angielsku na tylnym zderzaku get well soon R.K.
Pomimo mojego wieku i niestety zaprzepaszczonych marzeń i możliwości Robert jest moim idolem. 90% osób, które oglądają F1 nie zielonego pojęcia co dzieje sie z organizmem kierowcy podczas jazdy ile trzeba przygotowań, godzin poświęcić na trening itp rzeczy.
dlatego jak się dowiedziałem o wypadku letko ręce mi opadły a byłem na urlopie.
Więc jeśli możecie to nie żartujcie sobie z R.K.
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
bruner77 , nie pije do ciebie - spokojnie
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
bueheh to się naprawdę dzieje!
foto słabe, bo mi CSI ZOOM w telefonie wysiadł
foto słabe, bo mi CSI ZOOM w telefonie wysiadł
- Załączniki
-
- fap_fap_fap.jpg (178.02 KiB) Przejrzano 1577 razy
- hello
- Wiarus
- Posiadane auto: '96 Sportspack
- Kontakt:
ładne klameczki
- zimonK
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R56 Cooper S 13'
Nom fajne, fajne na lusterkach też szachownica?
W weekend widziałem na klapie bagażnika w jakimś samochodzie ten napis, więc chyba rzeczywiście niektórych ruszyło.
W weekend widziałem na klapie bagażnika w jakimś samochodzie ten napis, więc chyba rzeczywiście niektórych ruszyło.
bruner77 pisze:Proponuję Akcję oklejania aut jako gest solidarności z Robertem Kubicą
tu znajduje się link do akcji na fb
http://www.facebook.com/event.php?eid=1 ... 4496283760
można zrobic małe naklejki na lusterkach może fajnie wyglądać
http://www.realoem.com/bmw/select.do?vin=TD37019
Być może jestem aspołeczny - ale my Polacy jesteśmy znani z różnych akcji "na pokaz" - choćby ostatni pogrzeb na pokaz na Wawelu - gdzie pochowani zostali, NIE zasłużeni dla Kraju, tylko ofiary wypadku lotniczego.
Tak i tym razem - pokazujemy naszą solidarność z Robertem... Szkoda chłopaka, ale startował w tym wyścigu na swoją własną odpowiedzialność - bez doświadczenia w tego typu wyścigach... Gdyby skupił się na F1, szlifował swoje umiejetności i robił co może, by nie zawieść rodaków, jako jedyny z rodzimego kraju, który dostał się do F1 - i w wyniku wypadku rozbił sie na torze F1 - sam bym nakleił sobie taką kartkę... Wiedziałbym że miał doświadczenie i to był po prostu wypadek. Ale on nie miał doświadczenia poza F1 ... Wiedział, że ewentualny wypadek poza torem pogrzebie jego wypracowaną pozycję, i tym samym pokładane w nim nadzieje rodaków i jednak wystartował i rozbił się ! Sorry kolego, ale dla mnie taki start bez doświadczenia jest równie głupi co ściganie się po centrum miasta nocą - wypadki chodzą po ludziach i ten wypadek masz na własne życzenie....
Pogrzebał Robert swoją karierę i moje pokładane w nim nadzieje jako super kierowcy F1 - i prędzej przykleje sobie kartkę - "Robert jestem z Tobą, choć rozumu to ty nie masz za grosz"...... ech.
Małysz wie, że jest świetny w tym co robi i nie ryzykuje - nie kusi losu, nie łapie 5 srok za ogon - szlifuje skoki. Nie pcha się bez doświadczenia w np. skoki spadochronowe, mimo że też skoki..... A jak się kusi los, to tak jest.......
[edit] Takim przykładem, wzrowym przykładem prawidłowej solidarności z kimś kto na nią zasłużył jest Karol Bielecki - stracił oko w grze z której byliśmy zawsze z niegu dumni....
Przykro mi, ale Kubica - w mojej subiektywnej ocenie - zaryzykował zupełnie nie potrzebnie i wypadek ma na własne życzenie ....
A jak bardzo czujecie potrzeba solidarności - to może zacznijcie się solidaryzować z dziećmi umierającymi na raka, lub głodującą afryką - z ludźmi, których dotknęły tragedie na które nie mieli wpływu - a nie, sztucznie i na pokaz, obnosicie się ze współczuciem dla tych, którzy tego współczucia jakoś mniej potrzebują.... ale tego nikt nie zrobi, no nie?! Mało modne by było - napisać na samochodzie, - głodująca Afryko jestem z Tobą.... Tragedia Roberta jest na topie, więc lepiej walnąć naklejke o Robercie... żenada....
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
phantomas: pieprzysz, co to znaczy: nie mial doswiadczenia? ile godzin za kolkiem to jest doswiadczenie? myslisz ze on jechal pierwszy raz? wiesz ze zeby moc wystartowac w RAJDZIE ( nie wyscigu, bo wyscig to jest na indianapolis ) trzeba miec zrobiona licencje rajdowa a zeby ja miec trzeba wystartowac w kilkunastu rajdach i zajac odpowiednio wysoka pozycje?
poza tym: on jezdzi dla ciebie? dla polakow? smiechu warte - jezdzi dla siebie, i zeby moc powiedziec: robie to co lubie i w czym jestem dobry
a w reszcie masz calkowita racje, polacy to pozerzy i napalency
poza tym: on jezdzi dla ciebie? dla polakow? smiechu warte - jezdzi dla siebie, i zeby moc powiedziec: robie to co lubie i w czym jestem dobry
a w reszcie masz calkowita racje, polacy to pozerzy i napalency
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
flap dobrze prawi.
Poza tym Phantomas to jest dla Ciebie brak doświadczenia?
Proszę Cię...
Kolejna sprawa - uważasz że to wina Roberta że bariera ochronna w miejscy uderzenia była przerwana?
http://i.frazpc.pl/pliki/2002/board_gra ... 390142.jpg
screen w filmu http://www.youtube.com/watch?v=9PSDaOQe ... r_embedded @ 0:52
Poza tym Phantomas to jest dla Ciebie brak doświadczenia?
wiki pisze:Po podpisaniu kontraktu z Renault F1 Robert wystartował w kilku rajdach samochodowych podczas przerwy zimowej między sezonami 2009 i 2010. Pierwszy start zaliczył podczas Rajdu Taormina-Mesyna, którego nie ukończył. Następnie wystartował w Ronde Citta dei Mille, gdzie zajął 35 miejsce. Kolejnym rajdowym występem Kubicy był Rallye du Var, gdzie dojechał na metę na 29 pozycji. Następny rajd w którym wziął udział to Driver Rally Show, którego nie ukończył. W trakcie sezonu 2010 także wziął udział w kilku rajdach w barwach Renault. Między Grand Prix Chin, a Hiszpanii wystartował w dwóch rajdach. W Rally 1000 Miglia był 35. w klasyfikacji generalnej i 6. w swojej klasie, a w Rally del Taro 8. w klasyfikacji generalnej i 1. w swojej klasie. Pomiędzy Grand Prix Kanady, a Europy wystartował w Rally del Salento, gdzie był 12. w generalce i 1. w swojej klasie. Pomiędzy Grand Prix Belgii, a Włoch wystartował w Rally del Friuli e delle Alpi Orientali gdzie był 13. w generalce i 1. w swojej klasie. W przerwie pomiędzy Grand Prix Japonii i Korei wystartował w Rajdzie Lazurowego Wybrzeża, zaliczanego do mistrzostw Europy, gdzie był trzeci w klasyfikacji generalnej i pierwszy w swojej klasie A6[16]. Wygrywając 3 odcinki specjalne rajdu.
Proszę Cię...
Kolejna sprawa - uważasz że to wina Roberta że bariera ochronna w miejscy uderzenia była przerwana?
http://i.frazpc.pl/pliki/2002/board_gra ... 390142.jpg
screen w filmu http://www.youtube.com/watch?v=9PSDaOQe ... r_embedded @ 0:52
- kaktus08
- Nowy
- Posiadane auto:
Phantomas pisze: w mojej subiektywnej ocenie
Jak sam piszesz, jest to Twoja subiektywna ocena. Inni też mają prawo do SWOJEJ subiektywnej oceny i Oni właśnie solidaryzują się z Kubicą. Ty nie musisz.
Pozdrawiam Ewa
każdy z Was ma trochę racji, Robert wystartował w tym rajdzie nie musiał ale traktował to jako trening przed sezonem, idąc po ulicy moze i cos spaść z dachu na głowe i koniec to po prostu los i tyle. Ja nie oceniam tego co się stało bo i tak to nic nie da teraz to trzeba się skupić na tym co przed nim. A czeka go długa i żmudna rehabilitacja chwile te radosne jak i chwile zwątpienia i depresji i mówienie, że jest twardy i wszystko zniesie to banialuki nikt nie jest w stanie mieć taką psyche. zobaczcie teraz na torze w Barcelonie pracownicy toru wyświetlili napis na telebimie, a hiszpańscy kibice zrobili plakat podpisany przez nich i dostarczyli do renault. to są takie małe symbole które później pozwalają uwierzyć w siebie i podnieść się na duchu.
tylko o to mi chodzi w tej akcji.
P.S. a swoja drogą pogrzeb na Wawelu to porażka szkoda miejsca. tam powinno się chować wybitnych a nie tragicznie zmarłych.
tylko o to mi chodzi w tej akcji.
P.S. a swoja drogą pogrzeb na Wawelu to porażka szkoda miejsca. tam powinno się chować wybitnych a nie tragicznie zmarłych.
Phantomas pisze:A jak bardzo czujecie potrzeba solidarności - to może zacznijcie się solidaryzować z dziećmi umierającymi na raka, lub głodującą afryką - z ludźmi, których dotknęły tragedie na które nie mieli wpływu - a nie, sztucznie i na pokaz, obnosicie się ze współczuciem dla tych, którzy tego współczucia jakoś mniej potrzebują.... ale tego nikt nie zrobi, no nie?! Mało modne by było - napisać na samochodzie, - głodująca Afryko jestem z Tobą.... Tragedia Roberta jest na topie, więc lepiej walnąć naklejke o Robercie... żenada....
i widzisz tu się mylisz rocznie wydaje ok 5tys do 10tys na akcje społeczne typu biały miś, dokarmianie biednych (Misja Betezda w Bydgoszczy), na wyposażenie przedszkoli, domów dziecka np. zakup środków czystości więc nie ucz mnie solidarności chłopcze bo ciekawy jestem komu Ty pomogłeś w poprzednim roku. Dodatkowo sponsoruję bydgoski zespół siatkówki Delecty Bydgoszcz od trzech lat może nie są to zawrotne sumy ale są.
bruner77 pisze:Phantomas pisze:A jak bardzo czujecie potrzeba solidarności - to może zacznijcie się solidaryzować z dziećmi umierającymi na raka, lub głodującą afryką - z ludźmi, których dotknęły tragedie na które nie mieli wpływu - a nie, sztucznie i na pokaz, obnosicie się ze współczuciem dla tych, którzy tego współczucia jakoś mniej potrzebują.... ale tego nikt nie zrobi, no nie?! Mało modne by było - napisać na samochodzie, - głodująca Afryko jestem z Tobą.... Tragedia Roberta jest na topie, więc lepiej walnąć naklejke o Robercie... żenada....
i widzisz tu się mylisz rocznie wydaje ok 5tys do 10tys na akcje społeczne typu biały miś, dokarmianie biednych (Misja Betezda w Bydgoszczy), na wyposażenie przedszkoli, domów dziecka np. zakup środków czystości więc nie ucz mnie solidarności chłopcze bo ciekawy jestem komu Ty pomogłeś w poprzednim roku. Dodatkowo sponsoruję bydgoski zespół siatkówki Delecty Bydgoszcz od trzech lat może nie są to zawrotne sumy ale są.
"Chłopcze" to możesz mówić do swoich przydupasów
Jeśli rzeczywiście przeznaczasz taką pomoc - to szacun dla Ciebie Ja pomagam innym - bezpośrednio - np. w usuwaniu szkód po powodzi (ten rok) i przy usuwaniu szkód wyrządzonych przez trąbę powietrzną (zeszły rok)... Mam nadzieję, że zaspokoiłem Twoją ciekawość.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
noi typowy polski zascianek
ktora racja jest bardziej mojsza
ktora racja jest bardziej mojsza
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
omg po co ta licytacja?
to chłopaki się chwalą
spoko niech się dowartościują, i niech dalej myślą że są supermenami, choć są błaznami
a co do RK niech szybko wraca na tor!!!!
spoko niech się dowartościują, i niech dalej myślą że są supermenami, choć są błaznami
a co do RK niech szybko wraca na tor!!!!
sądu nie ma... ale wyrok wydany na wieczność, z ogólnego też mnie wyrzucą;-)