Jak Wam się podoba nowy MINI 2014?

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Awatar użytkownika
Alfik30
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Cooper S - R53

Re: Jak Wam się podoba nowy MINI 2014?

Post autor: Alfik30 »

Chodziło mi o fiata 500 xl oczywiście
Awatar użytkownika
Babak
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Mini Cooper S R53
Kontakt:

Post autor: Babak »

oj! już się chyba bardzo nudzą przy projektowaniu tych miniaków... martwi mnie tendencja wydłużania przodów przed przednie koło.
Czemu ma to służyć?
Mini 1 i 2gen zgrabnie wygląda bo przód zaczyna się tuż przed kołem, a teraz jakaś idiotyczna proporcja:
http://www.autoblog.com/photos/2014-min ... o-6003068/
Cały "optyczny środek ciężkości" przechodzi na przód.

Zwróćcie uwagę też jak strasznie się pogubili w detalu świateł pod reflektorem, moment przejścia do przeciw-migielnej.
http://www.autoblog.com/photos/2014-min ... o-6003043/
jakiś schodek okropny powstał, przerażające.

Lampy tył przeskalowane, raczej bardziej do countrymana się nadają... wygląda teraz jak urocze zwierzątko.

Podoba mi się natomiast pomysł na grill.
Awatar użytkownika
STi77
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: R56

Post autor: STi77 »

Jeśli tak ma wyglądać nowe MINI to ja się jutro umawiam na konserwację mojej R50 i nawet nie myślę o zmianie na "nowszy model". To jakaś masakra, żart.... Sam nie wiem facepalm
Awatar użytkownika
hello
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: '96 Sportspack
Kontakt:

Post autor: hello »

jest brzydki, ale i tak ludzie go kupią. jak dla mnie countryman również jest brzydki a jeździ tego całkiem dużo po ulicach.

to samo można powiedzieć np. o telefonie iPhone 5, który wygląda jak pilot od telewizora, czy nowym systemie iOS7 do tegoż telefonu który wygląda jak kupa, a mimo to sprzedaje się doskonale. ludzie postrzegają daną markę jako modną i kupują, a że każdy ma swój gust to i nowe MINI też pewnie części się spodoba facepalm
michu86
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: michu86 »

Wlew z prawej strony? ://
Awatar użytkownika
iad
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MCS R53

Post autor: iad »

Wygląda jak niektóre niedopracowane resoraki mini.
Też mają często zwalone proporcje, pewnie z nich czerpali inspiracje :)
Awatar użytkownika
Alfik30
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Cooper S - R53

Post autor: Alfik30 »

iad pisze:Wygląda jak niektóre niedopracowane resoraki mini.
Też mają często zwalone proporcje, pewnie z nich czerpali inspiracje :)
kiedy pierwszy raz zobaczyłem te zdjęcia odniosłem identyczne wrażenie, najpierw że to jakiś spi....ny resorak, potem pomyślałem - chińczycy już zrobili podróbkę, a tu masz ci los.......

Co do maski to zobaczcie że naklejone pasy idą prawie całkiem poziomo, w przeciwieństwie do poprzednich wersji gdzie pasy ładnie zakręcały na przód pod kątem co najmniej 45 stopni. Wszystko przez tą długą maskę, katóra ma spełniać wymogi bezpieczeństwa tj. ochrony pieszego. Poprzedni w poprzednich generacjach główny projektant nie chciał się zgodzić na takie rozwiązanie, potem odszedł do fiata, dlatego fiatowskie 500 są inspirowane mini :smile:
Olo

Post autor: Olo »

A ja tam wole moje Mini :) za ta kase co mini w JCW wolalbym kupic Lexusa IS 250 nowego jest zajebiscie ladny a srodek prawie jak w lfa :D
Awatar użytkownika
STi77
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: R56

Post autor: STi77 »

Olo. Nie zrozum mnie źle, ale "za młodyś na lexusa" :wink: . W Twoim wieku i z Twoją fantazją ciesz się MINI'akiem. Bez przerwy coś poprawiasz, ulepszasz jakieś mody ... a tu nagle czytam IS250 i to nowy na gwarancji. Przyjdzie czas, że będziemy jeździć lexami :wink:
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

akurat ten model ladny jest i rozumiem :) ( mowa o lexie )
czy tuningowalny? wszystko jest tuningowalne :P

ale szczerze to nie kumam kupowania wozkow za 70-80 -100 tys pln i wkladania w nich kolejnej kasy w jakies mody

wolalbym kupic jakies pizdzika do jazdy na codzien za polowe tej kasy a reszte wpuscic w jakas naprawde wyczesana zabawke :P
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Olo

STi77 pisze:Olo. Nie zrozum mnie źle, ale "za młodyś na lexusa" :wink: . W Twoim wieku i z Twoją fantazją ciesz się MINI'akiem. Bez przerwy coś poprawiasz, ulepszasz jakieś mody ... a tu nagle czytam IS250 i to nowy na gwarancji. Przyjdzie czas, że będziemy jeździć lexami :wink:
Wczesniej mialem BMW seri 5, potem Renault Vel Satis teraz mam jeszcze Skode Super 2 wiec lexus bedzie najlepszym wyjsciem w szczegolnosci na pakiecie F z motorem 2.5 V6 208KM. Zdam relacje bo maja mi dac samochod na weckend do jezdzenia wiec powiem co i jak ale narazie jesli chodzi o plastiki i wnetrzne o raz dosaowanie totalnie samochodo pod kierowce to mnie zaskoczyli co innego na zdjeciach czy w reklamie a co innego w realnym swiecie wsystko jest w zasiegu reki zeby nigdzie nie siegac tylko siedziec spokojnie. Siedzenia bez zadnych doplat przebijaja to co daje Mini, BMW, Audi i Merc w seri!!

Po ustawienia fotela pod siebie z tylu jest tyle miejsca co w Audi A6 zeby bylo smiesznie. Dla mnie zajebioza teraz tylko kwestia trkacji ale tak jak mowie okaze sie po testach.
Olo

flapjck1 pisze:akurat ten model ladny jest i rozumiem :) ( mowa o lexie )
czy tuningowalny? wszystko jest tuningowalne :P

ale szczerze to nie kumam kupowania wozkow za 70-80 -100 tys pln i wkladania w nich kolejnej kasy w jakies mody

wolalbym kupic jakies pizdzika do jazdy na codzien za polowe tej kasy a reszte wpuscic w jakas naprawde wyczesana zabawke :P
Tu masz tego najlepszy przyklad. Ale to jego juz 3cie mini bo kupil teraz do przerobienia kolejnego Mini Peacmana i pewnie kupi nowego Mini jak wyjdzie:

http://www.autoblog.com/2012/06/11/carl ... ountryman/

W auto wsadzil 170tys zlotych plus seria to mozna zaokraglic do 300tys za co mamy Lexa IS najnowszego na full IS 250 i do tego styknie na miniacza nowego
Awatar użytkownika
Babak
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Mini Cooper S R53
Kontakt:

Post autor: Babak »

a ten?
http://www.netcarshow.com/mini/2013-vision_concept/

tu dopiero przypierniczyli z światłami tylnymi... sweeeeeeeeeeeeeet!

Bardzo ładna kierownica.
mateo
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Clubman

Post autor: mateo »

A moze trzeba podejsc do sprawy ekonomicznie?

Sa przeciez samochody, ktorych nastepcy na rynku wtornym byli tansi od rocznikow starszych?

Wiec czemu ma tak nie byc z r50 i rXX?
Japan Motors Bielsko - Biała [Mitsubishi, Suzuki, Nissan] - 667 071 387
Awatar użytkownika
Psztymucel
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: IMA, Fulvia, 900, Ypsilon
Kontakt:

Post autor: Psztymucel »

mateo pisze:A moze trzeba podejsc do sprawy ekonomicznie?

Sa przeciez samochody, ktorych nastepcy na rynku wtornym byli tansi od rocznikow starszych?

Wiec czemu ma tak nie byc z r50 i rXX?
Ale co to ma to wyglądu :?:

Ten MINI Vision to tylko wizja... niestety wygląda to na karykaturę MINI Rocketman concept... szkoda.
One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
ODPOWIEDZ