ROZRZĄD R56 - WYMIANA, CO ILE?
Re: ROZRZĄD R56 - WYMIANA, CO ILE?
Albo mi się wydaje albo to sobie wymyśliłem, ale w Mini w silnikach benzynowych samochód klekocze sam z siebie bardziej niż w innych autach. Więc może jest tak jak być powinno?
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R56
ja także słyszałem że to klekoty, myślałem, że mój klekocze zanim nie usłyszałem innej eSki wtedy zrozumiałęm, że mój jest cochutki
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper R56 2007
Dzięki od razu mi lepiej W serwisie Miniak został znowu podłączony do kompa, żadnych błędów, no generalnie wszystko ok Jako, że serwis prowadzi mój dobry kumpel, delikatnie dał mi do zrozumienia, że jestem "trochę" przewrażliwiona i ten odgłos to po prostu zimny silnik i wszystko jest ok. I że tak jak piszecie, Miniaki chodzą głośniej... Jako, że naprawdę nie mam podstaw do przyczepienia się do czegokolwiek- daję spokój, jestem walnięta i tyle:) oby chodził nadal tak dobrze, jak dotąd No, a że "przy okazji" trochę dostał nowych części,to chyba dobrze
Miniaczek:)
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: e82 135i LCI, e70 3,0si
Ja sprzedaję po 800- zniżka dla forumowiczów.laloom pisze:Psztymucel
Vanos kosztuje 1800pln i nie ma zamienników, więc wolałbym poznać opinię kogoś kto się tym zajmuje a nie "ja bym..."
- treash
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S 2.0 192km (na razie:)
Vanos tylko w razie potrzeby się wymienia jak działa nieprawidłowo..
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Czy komuś podczas falowania obrotów, załącza się dodatkowy metaliczny dźwięk w silniku? coś jak popychacze? na kilka sekund i jest ok, potem znów i tak cały czas póki trochę nie przejadę i się silnik nie rozgrzeje.
Czy to nagar do zrobienie? czy rozrząd?
Czy to nagar do zrobienie? czy rozrząd?
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: e82 135i LCI, e70 3,0si
Mi gruchotał jak był zimny przez rozciągnięty łańcuch i wadliwe koło Vanos. Po wymianie kompletu cisza. Też rzęził na zimnym między 1800 a 3000 obr/min