Problem z ogrzewaniem
- Alex
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S R53 2003
Re: Problem z ogrzewaniem
Nie mam już pomysłu. Nagrzewnica drożna i działa, układ odpowietrzony, klima nabita etc.,sterowanie klapami działa. Po stronie kierowcy nawet grzeje gdy dodaje gazu lub szybciej jade. Po stronie pasażera dużo chłodniejsze powietrze leci. :/ ktoś ma jakiś pomysł ?
Mini Cooper S R53 2003
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: F54, F56, R50, E91.
- Kontakt:
W mojej poprzedniej beemce ogrzewanie nie działało gdy padła pompa cieczy. Nie było strumienia powtórnego w zbiorniczku wyrownawczym, po wymianie wszystko było jak należy. Objaw podobny, grzanie działało tylko w czasie jazdy, na wysokich obrotach.
Innych pomysłów nie mam.
Innych pomysłów nie mam.
www.bmw-diesel.pl
- Alex
- Swój Człowiek
Pompę wymieniali mi niedawno. Przez chłodnice normalnie przechodzi. Auto się nie grzeje. Ktoś wie jak wyglada wymiana tej pompy w mini ? Jak z dostępem ? Wymienię ją sam, lub się temu przyglądnę.
Mini Cooper S R53 2003
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Termostat wymieniles w koncu?
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- Alex
- Swój Człowiek
Tak, nowy termostat tez jest. mechanik dzis ocenił ze pompa wody jest ok. Testował chwile auto z komputerem zeby m.in temperaturę silnika sprawdzać. Nie mam już totalnie pomysłu. :/ za to znow upuścił trochę powietrza z układu i znow trochę lepiej grzeje. Może źle odpowietrza ..
Mini Cooper S R53 2003
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Ew padla UPG, probuj odpowietrzac
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- Alex
- Swój Człowiek
Jakby poszła uszczelka to pewnie płynu by ubywało lub kopciłby troche..
A auto żwawe, komputer zero błędów. Jak powinno wyglądać odpowierzanie?
A auto żwawe, komputer zero błędów. Jak powinno wyglądać odpowierzanie?
Mini Cooper S R53 2003
-
- Nowy
- Posiadane auto: MINI COOPER R50
Nie udało mi się jeszcze nic ustalić ale dziś zauważyłam że od lewej strony kierowcy coś grzeje ale już z tych na środku ledwo letnie
Wy przynajmniej potraficie sami coś zrobić..
- Alex
- Swój Człowiek
czyli masz podobną sytuacje do mojej. Postaram się namierzyć przyczynę jeszcze w tym tygodnium.lena pisze:Nie udało mi się jeszcze nic ustalić ale dziś zauważyłam że od lewej strony kierowcy coś grzeje ale już z tych na środku ledwo letnie
Ale zacząłbym u Ciebie od sprawdzenia czy nie masz zapowietrzonego układu.
Mini Cooper S R53 2003
- minionkiatakuja
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper 1.6 116 KM 2002
Uszanowanko. Widzę, że problem popularny. U mnie silnik ładnie się nagrzewa, trzyma temperaturę, w lecie włączał się wentylator, więc termostat ok. Jeśli chodzi o ogrzewanie, to problem jak powyżej - długo czekam na ciepłe powietrze (nawet 7 km), a jak już zacznie dmuchać ciepłym to tylko z lewego i względnie prawego nawiewu kierowcy. Od strony pasażera zimne. U mnie taki plus, że mam funkcję grzania hemoroidów (swoją drogą na fotelu kierowcy działa normalnie, a u pasażera działa o ile nikt na fotelu nie siedzi). Kończąc mój nudny monolog dodam, że nie mam pojęcia o co chodzi z tym ogrzewaniem i szukam kogoś, kto potrafi to naprawić, bo o ile w moje brzydkie cztery litery jest mi ciepło, to łapki do kierownicy przymarzają
Jeśli ktoś ma namiary na jakiegoś majstra z Tarnowa, który potrafi to zrobić, lub jeszcze lepiej - ktoś z tutaj obecnych ma fach w ręku to chętnie powierzę mu moje wozidełko. Za wszelką nieocenioną pomoc będę wdzięczny, może nawet piwo postawię
Jeśli ktoś ma namiary na jakiegoś majstra z Tarnowa, który potrafi to zrobić, lub jeszcze lepiej - ktoś z tutaj obecnych ma fach w ręku to chętnie powierzę mu moje wozidełko. Za wszelką nieocenioną pomoc będę wdzięczny, może nawet piwo postawię
- Alex
- Swój Człowiek
Też ratuje się grzanymi fotelami. Ale to nie rozwiązanie problemu. Dziś będe u kolejnego mechanika.. Zobaczymy..
Mini Cooper S R53 2003
- minionkiatakuja
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper 1.6 116 KM 2002
Alex, masz jakieś info od mechanika?
- Alex
- Swój Człowiek
Przełożyłem na czwartek/piątek. Ma mi dać znać jak będzie miał więcej czasuminionkiatakuja pisze:Alex, masz jakieś info od mechanika?
Mini Cooper S R53 2003
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: brak
Cześć Alex,
czy problem udało się rozwiązać? Jeśli tak, to będę wdzięczy za informację co i jak, bo problem mam identyczny...
czy problem udało się rozwiązać? Jeśli tak, to będę wdzięczy za informację co i jak, bo problem mam identyczny...
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Mini R50
Identyczny problem posiadam w swoim R50. Letnie leci tylko od strony kierowcy i to musi sie dobrze rozgrzac.
Wskazowka temp idelanie na srodku, wentylator sie zalacza.
W moim przypadku przed zakupem poprzedni wlasciciel wymienil chlodnice, i mam czasami tak ze gdy zgasze auto plyn w zbiorniczku wyrow. bulgocze. Uklad wydaje sie odpowietrzony bo gdy odkrecam ten maly korek na wezlu leci tylko plyn. Gdy wlacza sie wentylator to poziom plynu troche sie podnosi, macie jakies pomysly jak mozna temu zaradzic? :/
Wskazowka temp idelanie na srodku, wentylator sie zalacza.
W moim przypadku przed zakupem poprzedni wlasciciel wymienil chlodnice, i mam czasami tak ze gdy zgasze auto plyn w zbiorniczku wyrow. bulgocze. Uklad wydaje sie odpowietrzony bo gdy odkrecam ten maly korek na wezlu leci tylko plyn. Gdy wlacza sie wentylator to poziom plynu troche sie podnosi, macie jakies pomysly jak mozna temu zaradzic? :/