igor01 pisze:a czy przy tej prędkości maksymalnej czuć tą prędkość ?? nie wiem ,czy trzyma się dobrze drogi? itp;)
wysiądź i zobacz jak się zachowuje
wsiąść zawsze możesz ...
oczywiście jak zdążysz
Moderator: flapjck1
igor01 pisze:a czy przy tej prędkości maksymalnej czuć tą prędkość ?? nie wiem ,czy trzyma się dobrze drogi? itp;)
To wartość z prędkościomierza czy np z GPSu??? Prędkościomierze mają skłonność do zawyżania nawet ponad 10 % a jeśli dojdą do tego opony o mniejszej średnicy zewnętrznej czy tym samym obwodzie to błąd pomiaru gwarantowany.Mario Big Red pisze:1.3 mpi - 170 a podobno fabryczna 143 byla
to nieźle kłamie, raz leciałem 160, z G.Św. Anny - 145 wg GPSArti pisze:1.3 SPI - Ostatnio jarałem się, że licznik pokazuje 160... GPS sprowadził mnie na ziemie Było ledwo jakieś 130...
Przy 3:2 powinien dużo szybciej jeździć przy 4 tyś. mniej więcej 240-250Beny pisze:wczoraj,
testowałem prędkości z gps,
przy przełożeniu 3:2,
przy 4 tys. obr. - 107 km/h
przy 5 tys. obr. - 135 km/h
A czy ja nie zapomniałem przypadkiem dodać, że u nas gwarancja jest bramowa? czyli byle do bramypszemax pisze:Witam!
Dołączę do zwierzeń.
Szary - 1.3 ccm - 158 km/h wg GPSu (zegar stał pionowo w dół, kółka 10") na całym odcinku z Balic do Zakopiańskiej. Więcej się nie dało, bo nie chcieli zjeżdzać na prawy pas. A ruch był duży, bo piątek wczesnym popołudniem.
Myślę więc, że to nie kres możliwości ..
Dodam, że na pokładzie była moja żona i córka, i nie było niepokoju:
"Czy 158 to nasza rzeczywista prędkość?"
"To nie źle.."
Niedługo skończą mi tu S8, może uda mi się przejechać na maxa ten sam odcinek w obie strony. Napiszę, obserwacje z obrotami - jeśli obrotomierz zadziała
Czy Sadam - jakoś to znosi?