Pompa wspomagania do Mini Coopera z 2001 roku

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

matthew90

Re: Pompa wspomagania do Mini Coopera z 2001 roku

Post autor: matthew90 »

Kolyada pisze:Pompa u Mnie działała cały czas. Haa!!! Naprawiłem pompę! Jeden dłuuuuuugi wieczór ze znajomym elektronikiem i działa. Pada sterowanie, ale jest to dość proste do zdiagnozowania i do naprawy. Trzeba rozebrać, popatrzyć do środka i wymienić co trzeba.
PS. Jeśli ktoś zainteresowany to chętnie pomogę.

ja mam taką pompę co cały czas chodzi ale wymontowaną dużo jest tam do roboty przy takiej pompie aby doprowadzić ją do stanu? :wink:
ann_eve

Post autor: ann_eve »

Miałam ten sam problem, w serwisie BMW w Olsztynie twierdzili, że sobie z nim poradzili, ale zaraz po opuszczeniu serwisu i zostawieniu samochodu pod pracą okazało się, że nie zrobili nic... padł akumulator, gdy pompka pracowała sobie pół dnia... ;-) Zdałam się na "nieserwisowego" elektryka i okazało się, że doszło tam do jakiegoś zwarcia, ponoć fabrycznie jest tam nie najlepsza izolacja i dlatego dochodzi do zwarcia - wyczyścił i znów wszystko działało bez zarzutu. To było w listopadzie, a teraz mam inny problem... Obecnie mieszkam w Warszawie; pompa się rozszelniła i wycieka płyn - tak twierdzą w tutejszym serwisie i proponują mi wymianę - pompa 2500 tys. zł + robocizna i jakieś dwa węzyki ok. 1000 zł... Tak więc PILNIE poszukuję nowej-używanej pompy do modelu Mini Cooper 2002, może ktoś jest w stanie mi pomóc???
matthew90

Post autor: matthew90 »

ann_eve pisze:Miałam ten sam problem, w serwisie BMW w Olsztynie twierdzili, że sobie z nim poradzili, ale zaraz po opuszczeniu serwisu i zostawieniu samochodu pod pracą okazało się, że nie zrobili nic... padł akumulator, gdy pompka pracowała sobie pół dnia... ;-) Zdałam się na "nieserwisowego" elektryka i okazało się, że doszło tam do jakiegoś zwarcia, ponoć fabrycznie jest tam nie najlepsza izolacja i dlatego dochodzi do zwarcia - wyczyścił i znów wszystko działało bez zarzutu. To było w listopadzie, a teraz mam inny problem... Obecnie mieszkam w Warszawie; pompa się rozszelniła i wycieka płyn - tak twierdzą w tutejszym serwisie i proponują mi wymianę - pompa 2500 tys. zł + robocizna i jakieś dwa węzyki ok. 1000 zł... Tak więc PILNIE poszukuję nowej-używanej pompy do modelu Mini Cooper 2002, może ktoś jest w stanie mi pomóc???

jakbyś posiadała takiego mechanika jak poprzedni który potrafi zrobić taką która non stop chodzi to ja mam. :wink:
ODPOWIEDZ