Mini Cooper S Clubman R55 z pakietem JCW
- Saguaro
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper R56 John Cooper Works
Re: Mini Cooper S Clubman R55 z pakietem JCW
nowy zegar temp. wody, Shadow White w obudowie zegarów Mini R57
Jakby komuś się podobało to poniżej tutorial:
http://www.minitorque.com/forum/f845/%9 ... post241327
a gdyby ktoś chciał zamontować mój poprzedni zegar Auto Gauge indiglo to mogę odsprzedać pakiecik: zegar, obudowa z mocowaniem, czujnik, adapter do montażu czujnika, stówka za wszystko bo i tak będzie leżeć
Jakby komuś się podobało to poniżej tutorial:
http://www.minitorque.com/forum/f845/%9 ... post241327
a gdyby ktoś chciał zamontować mój poprzedni zegar Auto Gauge indiglo to mogę odsprzedać pakiecik: zegar, obudowa z mocowaniem, czujnik, adapter do montażu czujnika, stówka za wszystko bo i tak będzie leżeć
Był Mini Clubman S R55, Mini R52 S, jest Mini R56 JCW
- Saguaro
- Swój Człowiek
bawiłem się dziś z torque pro i zmierzyłem 0-100. Nie wiem na ile miarodajne jest w ogóle mierzenie taką aplikacją, pewnie średnio. Z pół godziny szukałem odpowiedniej prostej i pustej drogi bez dziur
Telefon sztywno w uchwycie, tylko DSC nie wyłączyłem bo zapomniałem. Przynajmniej jakiś punkt odniesienia będzie jak już się wybiorę na czyszczenie kanałów czy strojenie. Szkoda że nie sprawdziłem przez zmianą ic
Aaaa i mam pytanie do ogarniętych, czy ten generator dzwięków warto jest usunąć? Po co to w ogóle idzie do kabiny? O.o
Telefon sztywno w uchwycie, tylko DSC nie wyłączyłem bo zapomniałem. Przynajmniej jakiś punkt odniesienia będzie jak już się wybiorę na czyszczenie kanałów czy strojenie. Szkoda że nie sprawdziłem przez zmianą ic
Aaaa i mam pytanie do ogarniętych, czy ten generator dzwięków warto jest usunąć? Po co to w ogóle idzie do kabiny? O.o
- Saguaro
- Swój Człowiek
tu nasze dwa gałgany a mnie czeka wymiana simeringu półosi bo sie poci
- Saguaro
- Swój Człowiek
Melduje ze uszczelniacz półosi byl tip top natomiast pocila sie uszczelka pod chlodniczką oleju skrzyni wymieniona w BMW, przy okazji wymienilem oslone tarczy hamulcowej bo juz zmeczona byla i gra teraz dogladac i jezdzic
- Saguaro
- Swój Człowiek
dziś powpadały pierdółki ale i świetne dywaniki od kolegi Marceli spać dziś nie będę bo przyjechał już wydech i jutro montaż
1. przycisk, mój taki lekko wytarty to zaeksperymentowałem z szarym wzorem flagi w kilku miejscach auta i całkiem fajnie moim skromnym zdaniem
2. takie piździki przy ryglach w tym samym wzorze
3. Super dywaniki JCW
4. no i wydech
czekam jeszcze na AEM intake kit i w końcu umawiam się na strojenie
1. przycisk, mój taki lekko wytarty to zaeksperymentowałem z szarym wzorem flagi w kilku miejscach auta i całkiem fajnie moim skromnym zdaniem
2. takie piździki przy ryglach w tym samym wzorze
3. Super dywaniki JCW
4. no i wydech
czekam jeszcze na AEM intake kit i w końcu umawiam się na strojenie
Cool Przyjedź nim na sobotni spocik w Hucie.
- Saguaro
- Swój Człowiek
Jak nic sie do soboty nie wydarzy to sie wybieram a w ogole to o ktorej i czy treba sie jakos zapisac oprocz tego ze wpisalem sie w poscie pod wydarzeniem?STi77 pisze:Cool Przyjedź nim na sobotni spocik w Hucie.
Info co, gdzie i o której w sobotę wysłałem Ci na priv.
- Saguaro
- Swój Człowiek
Nic nie dostalemSTi77 pisze:Info co, gdzie i o której w sobotę wysłałem Ci na priv.
- Saguaro
- Swój Człowiek
ok dostałem wcześnie bardzo ale postaramy się być. Jednak nie jestem w stanie powiedzieć na 100%. Zawiedli mnie amerykanie bo przyslali wersję wydechu do opcji z katalizatorem na dole. Ja mam opcję bez, jak na poniższym obrazku. Aby zamontować wydech należy zrobić cięcie tuż za katalizatorem, a u mnie to cięcie wychodzi na tłumiku Tak więc dokupiłem kawałek nierdzewki i będziemy dziś kombinować aby to połączyć w całość.STi77 pisze:Info co, gdzie i o której w sobotę wysłałem Ci na priv.
Zawsze pod górkę
- Saguaro
- Swój Człowiek
założony mruczy nagram filmidło to wrzucę. Jutro niestety w krk będę po południu więc może Was gdzieś znajdę
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R56
Ja u siebie usunąłem. Jest minimalnie ciszej. Generalnie ten generator miał dawać frajdę ale w wersjach po 2010 i tak został usunięty.Saguaro pisze:
- Saguaro
- Swój Człowiek
dziękiorangina pisze:Ja u siebie usunąłem. Jest minimalnie ciszej. Generalnie ten generator miał dawać frajdę ale w wersjach po 2010 i tak został usunięty.Saguaro pisze:
- Saguaro
- Swój Człowiek
Wjechałem AEM CAI i odrazu zamontowałem bo nie mogłem się powstrzymać Jakby co to mogę odsprzedać za pół ceny heatshield od AEM bo mam już ten swój i nie będe go zmieniał, zwłaszcza, że to moja ma jakąś tam wentylację w postaci nacięć
Sam zestaw super, łatwy w montażu, taka trochę IKEA bo wszystko w kawałkach z instrukcjami (zamieszczę film na YT z recenzją i procesem instalacji). Fajnie, że ten dolot zachowuje seryjną rurę wlotową powietrza, tą ze zderzaka, a dodatkowo ciągnie ze scoop, z którego należy wyjąć plastry miodu. Jest dookoła uszczelka, wszystko fajnie spasowane, oczywiście bałem się o dostawanie się wody i wyczytałem z pół internetów ale nie zdarza się to, nawet w ulewach z dwóch powodów. Jeden to taki, że w zderzaku jest tam blacha taka w górę, która powoduje że woda się zatrzymuje i spływa w dół, a drugie to że nawet jak coś wkapnie to zapewne wyparuje zanim dojdzie dalej Tak więc czas na testy
Jutro przychodzi jeszcze front pipe od millteka bo magnaflow mi się kończy za środkowym tłumikiem i jest przewężenie, a tak poleci 2.5 cala do kata. Na downpipe się chyba nie zdecyduje bo jednak chyba chcę mieć katalizator
a to ta osłona:
http://www.lohen.co.uk/shop/gen-2-mini/ ... l-i-detail
Sam zestaw super, łatwy w montażu, taka trochę IKEA bo wszystko w kawałkach z instrukcjami (zamieszczę film na YT z recenzją i procesem instalacji). Fajnie, że ten dolot zachowuje seryjną rurę wlotową powietrza, tą ze zderzaka, a dodatkowo ciągnie ze scoop, z którego należy wyjąć plastry miodu. Jest dookoła uszczelka, wszystko fajnie spasowane, oczywiście bałem się o dostawanie się wody i wyczytałem z pół internetów ale nie zdarza się to, nawet w ulewach z dwóch powodów. Jeden to taki, że w zderzaku jest tam blacha taka w górę, która powoduje że woda się zatrzymuje i spływa w dół, a drugie to że nawet jak coś wkapnie to zapewne wyparuje zanim dojdzie dalej Tak więc czas na testy
Jutro przychodzi jeszcze front pipe od millteka bo magnaflow mi się kończy za środkowym tłumikiem i jest przewężenie, a tak poleci 2.5 cala do kata. Na downpipe się chyba nie zdecyduje bo jednak chyba chcę mieć katalizator
a to ta osłona:
http://www.lohen.co.uk/shop/gen-2-mini/ ... l-i-detail
Cieszą się me oczy widząc takie rzeczy Gratuluję i zazdroszczę