Kalendarz Mini 2012

Wszystko o klasycznych Mini.

Moderator: flapjck1

Karoli i Adi
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Re: Kalendarz Mini 2012

Post autor: Karoli i Adi »

Cz!

Może Ty już Pajor nic nie organizuj? zastanów się nad tym bardzo poważnie, przynajmniej radzę..

Po pierwsze "organizowałeś" Kryspinów, wyskoczyłeś jak filip z konopii, nie posiadając żadnych informacji, nie mając żadnego opracowanego budżetu, planu, Ty chłopie nawet na zlocie nigdy nie byłeś a chcesz coś organizować - może powinieneś najpierw wydorośleć?

Po drugie przygotowywałeś kalendarze na 2012 rok - najpierw zebrałeś kasę, później zrobiłeś coś na wzór papieru toaletowego i teraz nam to wysłałeś. Z tego co pamiętam (a mam to też na priv) umówiony byłem na odbiór osobisty - dlaczego? - bo jak najpierw zaskoczyłeś nas informacją że kalendarz nie będzie ścienny tylko mały biurkowy tutaj zacząłem się zastanawiać, tuż po tym kolejna ciekawa informacja że koszt to aż 46 zł za coś na zwór czegoś co przypomina tylko kalendarz biurkowy.. ale daleko mu do niego.
Wczoraj odebrałem kalendarze od moje brata w miejscu mojego zameldowania, bo zostały bowiem tam wysłane na pocztę – tylko, że miałem je odbierać osobiście, zaś Ty wysłałeś je bo taki adres miałeś z przelewu jaki Ci zrobiłem, to już zakrawa na bezczelność i pełną świadomość, że przy odbiorze osobistym nie wziąłbym ich do ręki.
Jakość kalendarza:
- po pierwsze trzy rozleciały się po wyjęciu z kopery, delikatnie je poskładaliśmy z Żonką,
- po drugie jakość zdjęć jest taka że zastanawiam się jak mogłeś to w ogóle oddać do druku (mówię tu o zdjęciach które wykonywał Twój mega fotograf aparatem dla dzieci),
- po trzecie papier to zwykły papier do drukarki (mówię tu o gramaturze jak i jakości papieru, tak tak to nie kredowy),
- po czwarte chyba drukowane są na drukarce domowej, bo jedno to słaba fotka a drugie to brak tuszu w drukarce (np zdjęcie Miniaka Profesora, którego koloru nie da się określić, może róź?)
Dziś nie mogę bo niedziela, ale jutro odsyłam Ci całą paczkę, 6 sztuk "kalendarzy" żądam pilnie zwrotu pieniędzy!

Jeśli wydaje Ci się, że nasz klub to miejsce gdzie:
- można sobie dorobić,
- gdzie możesz zrobić jakiś chłam, wcisnąć ludziom, wysyłając coś pocztą po tym jak ktoś w zaufaniu przelał Ci kasę,
..to bardzo poważnie się pomyliłeś!

Z informacji jakie posiadam, nawet nie jesteś klubowiczem, więc w tym miejscu podnoszę, co zresztą będę chciał przedyskutować na zbliżającym się walnym zebraniu naszego Mini Klub Polska - żeby wszystkie 'inicjatywy' gdzie wchodzą w grę pieniądze ludzi z klubu lub gdzie coś firmujemy naszym logiem powinny być zatwierdzone przez Zarząd, myślę, też że do tej pory nie było to konieczne ale jak widać pojawiają się ludzie, którym się wdaje, że mogą sobie robić co chcą, naciągać nas, wciskać totalny shit.

Nie wiem Pajor jaka była Twoja idea? szybki zarobek, próba zarobku dla zaprzyjaźnionej drukarni (w Twoim pokoju dziecinnym) - ale nie próbuj nawet ze mną dyskutować o jakości tego czegoś co nazwałeś "kalendarzem biurkowym", jak otrzymasz ode mnie kurierem paczkę z tym czymś, nie próbuj tego nadal sprzedawać na naszym forum, bo źle się to dla Ciebie skończy.
Dziwnym jest, że osoby takie jak Luper, Kerminty, itd jeszcze Cię nie udusiły, wiem, że mają się wybrać do drukarni celem wyjaśnień, których Ty udzielić nie potrafisz tj. koszty, jakość, wydanie tak nieudanego produktu.
Ważna uwaga dla Twojego wysiłku – jeśli coś robisz, usługa, bierzesz za to odpowiedzialność i musisz się tego w życiu nauczyć.

W tym miejscu apel dla wszystkich uważajcie na kogoś kto nie dawno się pojawił i ma pseudomim Pajor - najpierw coś mu się urodzi w głowie, później tego nie zweryfikuje, na końcu wyciągnie od Ciebie kasę i wyśle Ci pocztą gówno!

Pozdro...
Adi
Ostatnio zmieniony 08 sty 2012, 12:09 przez Karoli i Adi, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
g00dMan
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Post autor: g00dMan »

grubo :shock:

Zapodajcie foty tych "kalendarzy" :???:
Karoli i Adi
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Jak mam wystawić zdjęcia czegoś czego nie widać, w sense jeśli zrobię zdjęcia nawet dobrym aparatem, tego co dostaliśmy to i tak nic nie zobaczysz, bo wiadomo, że kopia jeszcze pogorszy jakość, zapytaj Kermitów lub Lupera jak się kalendarze w rękach rozpadły po tym jak im je oficjalnie wręczono, zapytaj też na forum (może jakaś sonda) o ilość pikseli które bez żadnego kłopotu można na większości zdjęć wprost policzyć.. masakra.
Pierwszy raz ktoś próbował mnie oszukać w tym klubie, w zasadzie nie w klubie a udawając kogoś.. zawsze wszystko co wykonywaliśmy z własnej, czy Skarbnika, Zarządu inicjatywy było wysokiej jakości i mimo, że np polar kosztuje krocie jest najcieplejszym ciuchem jaki kiedykolwiek miałem na sobie ubrany, co świadczy o jakości, dziś zastanawiam się czy aby napewno chcemy rekrutować wszystkich jak leci?
Nie reprezentuję Zarządu Mini Klubu Polska ale uważam, że za oszustwa nie powinno się być ani w klubie ani mieć najmniejszej możliwości zostania członkiem naszej elitarnej grupy. Zawsze uważałam, że wszystko co robimy to z pasji, zamiłowanie do tych pudełek, dziś wiem, że są też tacy, którzy jak widzą grupę ludzi, którzy oddadzą każdy grosz za gadżet Miniakowy próbują to wykorzystać - ale się nie uda - to ostrzeżenie dla Pajora !

Adi
Awatar użytkownika
Beny
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Mini '76 1300, mini van, mini kombi

Post autor: Beny »

nie neguję, że kalendarze są fatalne (sam nabyłem kilka sztuk) i to co o tym myślę miałem okazję Pajorowi przekazać, ale czytając to co napisał Adi chciałbym napisać kilka słów komentarza:

Pajor spewnością nie zaliczy tej inicjatywy do udanych, ale wierzę że intencje ma dobre i nikogo nie oszukał, to że "drukarnia"zrobiła tak słaby kalendarz nadaje się do reklamacji ale bez podpisanych kwitów ciężko będzie coś wskórać.
Fajnie, że ktoś chce się wybrać do drukarni i porozmawiać - może wydrukują raz jeszcze kalendarze tak jak należy.

Do Adi:
Sposób w jaki piszesz o Pajorze nie mieści się w żadnych kanonach. Od kiedy Ty człowieku jesteś w środowisku Mini? Widzę, że na forum raptem od 2010 roku.
Kim ty jesteś żeby straszyć ludzi i co to ma wspólnego z naszą pasją?
Ja nie chcę spotykać na zlotach i spotkaniach ludzi o takim podejściu i tak niskiej kulturze osobistej jak Ty.
Gdyby Zarząd MKP (do którego nie należę) miał jaja to powienieneś wylecieć z klubu za sam sposób w jaki się wypowiadasz.

Z mojej strony chciałbym Ci powiedzieć, że nie ma dla takich jak Ty tutaj miejsca.
W języku dla Ciebie zrozumiałym to po prostu WYP.....J ADI!
Mini Countryman Cooper S ALL4 R60 2011
Fiat X1/9 1974, 1300 - w trakcie remontu
Opel Manta B 1979
Awatar użytkownika
humin
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: humin »

eeee hola hola pany oboje przesadziliście
Adi jesteś niezadowolony - napisz to ale daj się wypowiedzieć twórcy tego co zrobił, a w zasadzie pilotował wykonanie
a Ty Beny także trzymaj poziom bo tak nie przystoi
Awatar użytkownika
pajor
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Post autor: pajor »

Wszystko co moglem zrobic to zrobilem. Moge podac numer, adres do drukarni na potwierdzenie ceny kalnedarza i kto go wykonywal. Slowa rzucane na wiatr typu " Pajor drukowal to sam w domu, okradl nas, musi dorosnac" tylko przestawiaja co moza o takich osobach pomyslec. Slowa ktorymi sie poslugujesz chyba Ci nie pomoga, lecz pogorsza sytuacje. Ja napisalem ze wykonanie kalendarzy nie powala na kolana i spodziewalem sie czegos zupelnie lepszego.

Slyszalem ze chcesz startowac na prezesa MKP. Powodzenia zycze ludziom ktorzy zaglosuja a pozniej prezes bedzie robil wszystkim problemy, bo sa ludzie, ktorym nigdy nic nie pasuje.

Nie mam takiego przymusu, aby oddac Ci kase, ale zrobie to dla swietego spokoju. Kalendarze sobie zostaw a kase CI odesle, bo dyrektor handlowy sie szarpnal na 300zł, ktore moge wysmiac.

Nigdy nie chcialem nikogo okrasc tak jak to napisales wyzej. Jezeli chcesz to sie spotkajmy i wyjasnijmy, bo na takie slowa nie pozwole sobie od OBCEGO mi czlowieka, ktory nic o mnie nie wie, a pisanie ze jestem mlody nic nie znacza.

Wracajac do zlotow. To ze mam mini od czerwca nie znaczy ze nigdy nie jezdzilem na zloty. Bylem za zlotach o ktorych mozesz pomazyc chociazby garbusow.

Takze zastanow sie czlowieku nad tym co piszesz, bo jak widze juz negatywne opinie sie spotykaja z tym durnym gadaniem.

AAAAAAAAAA i nie strasz mnie Kermitem Luperem i innymi, bo ja z nimi moge w tej chwili isc do drukarni, ale ja nie bede sie tlumaczyl osobie, ktora ma niepoukladane w glowie.

To ze nie jestem w klubie nic nie znaczy. Uslyszalem slowa ze lepiej od stycznia niz od tamtego roku.

Nie bede powtarzal slow Benego na koniec.
Awatar użytkownika
Beny
Super użytkownik
Super użytkownik

humin pisze:eeee hola hola pany oboje przesadziliście
Adi jesteś niezadowolony - napisz to ale daj się wypowiedzieć twórcy tego co zrobił, a w zasadzie pilotował wykonanie
a Ty Beny także trzymaj poziom bo tak nie przystoi

przecież ja trzymam poziom, tylko ostatnie słowo dopasowałem do Adiego żeby zrozumiał
Opel Manta B 1979
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

eeeee popuscic wam cugle na chwile....
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
profesorr
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: profesorr »

Beny pisze:nie neguję, że kalendarze są fatalne to że "drukarnia"zrobiła tak słaby kalendarz nadaje się do reklamacji ale bez podpisanych kwitów ciężko będzie coś wskórać.

Do Adi:
Sposób w jaki piszesz o Pajorze nie mieści się w żadnych kanonach. Od kiedy Ty człowieku jesteś w środowisku Mini? Widzę, że na forum raptem od 2010 roku.
Kim ty jesteś żeby straszyć ludzi i co to ma wspólnego z naszą pasją?
Ja nie chcę spotykać na zlotach i spotkaniach ludzi o takim podejściu i tak niskiej kulturze osobistej jak Ty.
Gdyby Zarząd MKP (do którego nie należę) miał jaja to powienieneś wylecieć z klubu za sam sposób w jaki się wypowiadasz.

Z mojej strony chciałbym Ci powiedzieć, że nie ma dla takich jak Ty tutaj miejsca.
W języku dla Ciebie zrozumiałym to po prostu WYP.....J ADI!

Tak są fatalne nawet bardzo za taką kasę,nawet nie napiszę co powiedział mi znajomy z drukarni jak usłyszał cenę..dziwię się że Marcin odebrał w ogóle to gówno,po drugie płace za coś do przodu czy po odbiorze???

Bronię Adika bo napisał co myśli a to jest mały światek i ma takie prawo,moim zdaniem i tak delikatnie,natomiast Beny Ty przesadziłeś...pierw powinien się wypowiedzieć Pajor jeśli czuje się urażony a nie adwokaci...,w d..pie mam ile ktoś jest na forum tylko ile jest warty.wiem że jest tu DRUGI LEPSZY KLUB WZAJEMNIE WCHODZąCYcH SOBIE W D..PE ale to nie o to chodzi,tylko Adi umiał powiedział na głoś szczerze to co myślą wszyscy.
Ostatnio zmieniony 08 sty 2012, 14:10 przez profesorr, łącznie zmieniany 1 raz.
660675798 /004915210893190
KBR
KRAINA BARDZO RADOSNA
Awatar użytkownika
pajor
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Jezeli chcesz byc taki szczegolowy, to :
zanim zebralem pieniadze to podalem cene, wrzucilem miniatury, podalem jak kalendarz bedzie wygladal i jezeli chcesz to wrzuce nasze prywatne wiadomosci, w ktorych wiedziales co i jak.

Takze skonc PIER***IĆ , bo jestes odemnie raptem na forum rok dluzej a udajesz kogos kim nie jestes.

Takich ludzi nazywam, ahhh ugryze sie w jezyk.
Jezeli chcesz zrobic szum wokol swojej osoby to sa inne odpowiedzialne za to portale.

SLUZE POMOC LUPEROWI I KERMITOWI W SPRAWIE DRUKARNI !!
Awatar użytkownika
Beny
Super użytkownik
Super użytkownik

co ty profesor piszesz? bo jakimś szyfrem zacząłeś chyba ...

no nic ... jak to mówią, nie ma co czekać trzeba uciekać ;) powodzenia
Opel Manta B 1979
Karoli i Adi
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Pajor..
Demontuję plotki, odpowiadam
- nie startuję na Prezesa żadnego klubu (żadnego nawet MPK) ale z pewnością pojadę na walne, żeby przedyskutować kwestię wpadki finansowej, która była poza kontrolą klubu,
- tak, jestem dyrektorem handlowym ale nigdy nie wyrzucałem pieniędzy, Ciebie na to stać proszę bardzo, ja Ci do portfela nie patrzę, jak chcesz za coś takiego dać 300 zł to sobie płać, ja za gazetę tyle nie zapłacę, a Twoje "kalendarze" jutro wysyłam kurierem, bo też żądam zwrotu pieniędzy i mam obowiązek zwrócić wadliwy towar.
- jeśli chcesz się spotkać zapraszam Katowice Armi Krajowej 293
- zloty garbusów - nie wypowiadam się bo to nie to forum,

Adi
Karoli i Adi
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Beny
- jak takiś mocny w gębie i chcesz kogoś wy.... to proszę bardzo, słusznie napisałeś że nie jesteś w Zarządzie więc po co ten cały wywód,
- sam przyznajesz że "kalendarze" są fatalne, ale nie miałeś może odwagi tego powiedzieć przy odbiorze, teraz zdalnie za ekranu jesteś taki chojrak,
- jeśli chcesz mnie uczyć, że źle się wyrażam, piszę na forum to przeczytaj może Twój wpis, a może najpierw mój, bo żadnych wulgaryzmów nie używałem,
- piszę na forum, bo też chciałbym żeby w przyszłości ktoś mnie ostrzegał, zamin komuś zapłacę, nie ważne za co i ile to jest warte,

Dodatkowo pamiętaj, że każdy ma swoje zdanie, moje pojawiło się po otwarciu przesyłki z "kalendarzami" zaś było potwierdzono opiniami jakie już miałem wcześniej ale nie wierzyłem, że może być aż tak źle, wiec spokojnie czekałem na list od Pajora.

To Ty chyba obrażasz ludzi, nie wiem też dlaczego wypowiadasz się za Pajora do którego była kierowana ta wiadomość, zaś jak wyżej pisałem na all’u bo może znów ktoś to u niego zamówi, nie wiem czy sam Pajor w swej uczciwości jak mi napisał – sam nie powinien napisać, że nie przyjmuje już zamówień, zamiast robić propagandę pisząc ile osób odebrało a ilu wysłano „kalendarze”.

Adi
Awatar użytkownika
pajor
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Twardy w gebie to Ty jestes, bo ja sam mowilem ze kalnedarze sa slabe. Beny mi powiedzial co i jak, a Ty robisz problem, ktorym chcesz jak widac wskurac cos co Ci sie nie uda.
Skoro sie wypoiwiadasz to wypowiedz sie do swoich slow ktore skierowales do mnie ze Was okradlem.
Czy mnie stac czy nie, moja sprawa. Nie udaje pseudo nie wiadomo kogo a pozniej sie zgrywam jak co poniektorzy.
Spoko, odeslij sa chetni na 6sztuk

A 300zl to nie jest dla mnie majatek, wiec jezeli tylko kalendarze do mnie przyjda odrazu robie przelew :smile: :smile:

Nie masz sie co czepiac Benego, poniewaz Tomek umie zachowac sie jak czlowiek wychowany i powiedziec w 4oczy co mysli i nie takimi slowami jak Ty.

Profesorr ja i tak wiem ze bedziesz trzymal strone Pana doroslejszego odemnie, bo jest to Twoj kumpel. Dziwie sie tylko ze popierasz takie wypowiedzi. Jezeli napisalby ze kalendarze sa slabe to ja bym mu t przyznal bo tez tak uwazam, ale za takie slowa niejeden juz by mu odil twarz.

Kazdy ma swoje zdanie, ale nie musi wyrazac je jak ktos prymitywny.

JAK ZAZNACZYLEM WCZESNIEJ SLUZE POMOCA W SPRAWIE DRUKARNI !!
Awatar użytkownika
pajor
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Profesorr sam sie wkopales, bo mowisz ze masz w dupie kto ile na forum, ale strone Adriana trzymasz, ktory napisal ze ja jestem krotko na forum.

Sami sie mieszacie w swoich zeznaniach. Nie macie konkretnego argumentu tylko slowa rzucane na wiatr.

Tez moge powiedziec ze mnie okradliscie, jestescie niedojrzali itd.

pozdro
ODPOWIEDZ