Czy zmieszczę się do Mini
Moderator: flapjck1
Czy zmieszczę się do Mini
SZANOWNI PA?STWO, OD DLU?SZEGO CZASU ZASTAMAWIAM SI? NAD KUPNEM MINI, ALE JEST PROBLEM- A MIANOWICIE CZY MAJ?C 186 CM.WZROSTU I OK.100KG WAGI B?DE W STANIE SPRAWNIE PORUSZAC SI? JAKO KIEROWCA W MINI.[/b]
- Saint
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Re: Czy zmieszczę się do Mini
Witam, jedna uwaga na początek - na klawiaturze nie ma małych literek? a Co do wzrostu nie powinno być problemu , ale niektórzy nie uważają że jeżdżenie z kolanami pod brodą to taka straszna frajda. Nie rozumiem ich W Twoim przypadku kolana będziesz miał bliżej kierownicy niż dalej, ale zawsze można to skompensować ustawieniem fotela w ten czy inny sposób. We Wrocku jest kilka miłych osób z miniakami, którzy myśle umożliwiliby Ci organoleptycznie sprawdzenie czy się mieścisz i w jakiej konfiguracji
Pozdrawiam, Saint
Pozdrawiam, Saint
Zawodowy Szyderca
- Kitek
- Klubowicz
- Posiadane auto:
- Kontakt:
z pewnością :)
Ja tam nie mam wątpliwości, że się zmieścisz
Moim Miniakiem podróżował moj brat - 2 metry!!!
Powiem tak... ładnie się wkomponował ..., o sufit uderzał co prawda głową na wybojach, ale mnie się też -od czasu do czasu- to zdarza (174cm)
Wystarczy się dobrze poskładać
Moim Miniakiem podróżował moj brat - 2 metry!!!
Powiem tak... ładnie się wkomponował ..., o sufit uderzał co prawda głową na wybojach, ale mnie się też -od czasu do czasu- to zdarza (174cm)
Wystarczy się dobrze poskładać
...Kot samym jest duchem, samym demonem, samą czułością i żartem...
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
ja mam 186 ale jestem chudszy - 70 kg, mieszcze sie bez problemu, mam teraz fotele z innego auta zalozone to do sufitu mam calkiem sporo jeszcze wolnego
wysokosc kierownicy mozna wyregulowac tzw "wieszakiem a fotele seryjne mozna odsunac do tylu za pomoca specjalnych przedluzek
generalnie zmiescisz sie bez problemu
wysokosc kierownicy mozna wyregulowac tzw "wieszakiem a fotele seryjne mozna odsunac do tylu za pomoca specjalnych przedluzek
generalnie zmiescisz sie bez problemu
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- Saint
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
flapjck1 pisze:a fotele seryjne mozna odsunac do tylu za pomoca specjalnych przedluzek
Jak nie, to zostaje jeszcze wymontowanie fotela i jazda na tylnej kanpie
@ Kitek: Mi jakos sie nie zdarzyło nigdy (prowadząc) uderzyć o sufit głową, nawet na Miedzianej w kasku, a jestem jedynie o 1 cm "krótszy" . no zależy jeszcze jakie kto ma proporcje of kors.
Pozdrawiam, Saint
Zawodowy Szyderca
a mi zdarza się to często na szczęście mam rolldach i juz wyrobiłem sobie taki tik ze jak poskakuje to troszkę przechylam głowę w stronę otworu rolldachu i jest ok
sądu nie ma... ale wyrok wydany na wieczność, z ogólnego też mnie wyrzucą;-)
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Zapraszam się przymierzyć do auta, tylko muszę wspomnieć że moje jest mniej miarodajne tz. niestandardowy fotel i jego mocowanie.
Z drugiej strony to tylko udowadnia jak łatwo można dostosować auto do swoich potrzeb.
A wzrost to 181cm waga koło 70kg jak już się wszyscy tak ochoczo chwalą o sufit mi się uderzyć nie zdarzyło, ale na to też znam lekarstwo. Kubełkowe fotele i szelkowe pasy i nie ma opcji żeby się od fotela oderwać (Romek może to dlatego nie miałeś tego szczęścia polatać )
Z drugiej strony to tylko udowadnia jak łatwo można dostosować auto do swoich potrzeb.
A wzrost to 181cm waga koło 70kg jak już się wszyscy tak ochoczo chwalą o sufit mi się uderzyć nie zdarzyło, ale na to też znam lekarstwo. Kubełkowe fotele i szelkowe pasy i nie ma opcji żeby się od fotela oderwać (Romek może to dlatego nie miałeś tego szczęścia polatać )
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
- Saint
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
zapewne tak, ale wtedy kicha jes troszket, bo nie dosięgam do przełączników, ale wrażenia są super: siadasz w kubeł, ściągasz pasy i jak mówi Michał : "czujesz się niezniszczalny" coś w tym jest. Tak czy siak, w żaden sposób nie przeszkadza mi brak walenia głową o dach
Pozdrawiam, Saint
Pozdrawiam, Saint
Zawodowy Szyderca
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Saint pisze: ale wtedy kicha jes troszket, bo nie dosięgam do przełączników
ale do kierownicy i do pedałów sięgasz
a poważnie to popędziłem do garażu sprawdzić czy w moim potworku też tak jest. I o ile przy założeniu że nie odrywam pleców od parcia rzeczywiście nie sięgam o tyle w tym egzemplarzu ktoś sprytnie wykombinował zwijacz (taki jak przy zwykłych pasach) który przykręcony jest do tylnej półki. Szelki zbiegają z tyłu fotela, tam mają "końcówkę męską" a na pasie wychodzącym z rolera znajduje się "końcówka żeńska". Tym sposobem możemy odrywać się od oparcia nawet zapięci w szelki, ale jednocześnie przy szarpnięciu do przodu mechanizm blokuje się i działa jak pasy w każdym aucie.
Jak za mało obrazowo wytłumaczyłem to mogę pstryknąć fotki:)
- Saint
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Sadam pisze:ale do kierownicy i do pedałów sięgasz
Dlatego że jeżdże na poduszce :] A to o czym wspominasz nazywa się napinaczem, btw, jakby ktos z czytających miał takowy na Schrottów, to chętnie wymienie się za ... np gotówke.
Pozdrawiam, Saint
ps. Adaś, jak Ty masz mocowane te szelki do tylniej półki?
Zawodowy Szyderca
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Jak zwał tak zwał, wiadomo o co chodzi
Zamocowany jest jedną śrubą przechodzącą od góry półki do bagażnika, napinacz nie wygląda na miniaczy, z bliska nie udało mi się dojrzeć dokładniej bo dwa kubły skutecznie blokują dojście. Od strony bagażnika jest koniec śruby i nakrętka, ale także solidna gruba podkładka metalowa o wymiarze 10cm x 10cm. grubość 5mm (wszystkie wymiary na oko, ale naprawdę jest solidna i spora).
Wzmocnienia (podkładki) jak się nie trudno domyślić służą zabezpieczeniu napinacza przed wyrwaniem podczas działania dużej siły ciągnącej ciało do przodu (czytaj solidny dzwon).
Zamocowany jest jedną śrubą przechodzącą od góry półki do bagażnika, napinacz nie wygląda na miniaczy, z bliska nie udało mi się dojrzeć dokładniej bo dwa kubły skutecznie blokują dojście. Od strony bagażnika jest koniec śruby i nakrętka, ale także solidna gruba podkładka metalowa o wymiarze 10cm x 10cm. grubość 5mm (wszystkie wymiary na oko, ale naprawdę jest solidna i spora).
Wzmocnienia (podkładki) jak się nie trudno domyślić służą zabezpieczeniu napinacza przed wyrwaniem podczas działania dużej siły ciągnącej ciało do przodu (czytaj solidny dzwon).
Dzieki chlopaki za porady, na pewno pomoga mi w ewentualnym zakupie MINI.Mam prosbe do SADAMA, czy moglbys mi wyslac fotki swojego MINI zewn. i wewn.,ewentualnie polecic jakis konkretny egzeplarz na sprzedaz za okolo 7tys.zl
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Polecić nie bardzo, trzeba szukać w necie ogłoszeniach oglądać pytać i nie śpieszyć się. To złota zasada. za 7 tysięcy można miec przyzwoite auto, ale trzeba takie znaleźć. Będą drobiazgi do zrobienia, ale na pewno będzie jeździć. Jednak zakup Mini to całkiem odrębna rzecz. Polecam wpisanie w forumowej wyszukiwarce haseł: zakup mini, czy warto, itd. i generalnie przejrzeć dokładnie forum. Temat rzeka, wałkowany tysiące razy
Moje auto? Proszę bardzo :
Moje auto? Proszę bardzo :
- Załączniki
-
- 609 (11).JPG (113.71 KiB) Przejrzano 1223 razy
-
- 609 (7).JPG (116.08 KiB) Przejrzano 1220 razy
Ostatnio zmieniony 25 paź 2006, 22:49 przez Sadam, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
i jeszcze wnętrze:
- Załączniki