Ja sie przymierzam na lato teraz na 18 215/35/18 i nie wiem czemu uwazasz,ze za duza raczej w sam raz. Jezdzilem pasatem obnizonym na 19 od audi RS 4 i jezdzi sie normalnie komfort zostal wyglad sie polepszyl a jezdzi sie tak samo na 17,18 czy 19 bo jak wdupisz w dziure to wszedzie opona dostanei i felga. chcesz optymalny rozmiar to wrzuc: 195/65/15 wtedy mozesz przelatywac po drogach jak popadnieBabak pisze:felga może i kiepska, pozostawmy to ocenie własnego gustu, ale faktycznie tak jak Brennt napisał, wygląda to trochę śmiesznie.
W mini 18" już zmienia proporcje optyczną auta i samochód wygląda jak zabawka.
Ponadto jest jeszcze jeden marny i tandetny efekt a mianowicie malutkie tarcze i zaciski, a zwłaszcza z tyłu.
W sportowych furach są ogromne tarcze wypełniające niemal całą przestrzeń i ogromne zaciski.
W Mini nie wygląda to tak spektakularnie dlatego też nie powinno się do tego auta wrzucać tak dużych felg.
Pamiętajmy jeszcze o takim efekcie podczas jazdy:
http://www.motorlogy.com/wp-content/upl ... arrera.jpg
wtedy to wygląda dopiero komicznie.

Co do tarcz to wystarczy wrzucic na przod 316 z JCW a na tyl zapodac przednie 294 z tarczami od jcw nawierconymi i nacietymi i masz juz ten wyglad upragiony tylko pytanie po co skoro nic Ci to nie da bo tyl slabiej hamuje od przodu. A jak nie t wrzucasz jakies EBC ultimaxy i juz masz wyglad lepszy.
Na 18 da sie jezdzic bez problemu mam i jezdze w innym aucie o mniejszej mocy i jezdzi jak na 16 zima/lato na 18