czy ktos posiada bixenony w mini ?????????

Wszystko o klasycznych Mini.

Moderator: flapjck1

berys

czy ktos posiada bixenony w mini ?????????

Post autor: berys »

czy wiecie moze zeby ktos mial zalozone bixenony w mini ???
Motox

Re: czy ktos posiada bixenony w mini ?????????

Post autor: Motox »

a po co komu te bixenony w mini? ale jak chcesz to mogę Ci takowe załatwić, jest to specjalna bixenonowa żarówka z przetwornikami.. nie do odróżnienia z orginalną lampą i działa świetnie. Podkreślam, nie jest to pseudo żarówka udająca xenon, pasuje do większości aut.
Awatar użytkownika
Saint
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Saint »

Może IVO ma :wink: , z rozpędu...
Pozdrawiam, Saint
Zawodowy Szyderca
IVO

Post autor: IVO »

z rozpędu :?:
I don't understand ... :shock:
Wedymin

Post autor: Wedymin »

Motox pisze:a po co komu te bixenony w mini? ale jak chcesz to mogę Ci takowe załatwić, jest to specjalna bixenonowa żarówka z przetwornikami.. nie do odróżnienia z orginalną lampą i działa świetnie. Podkreślam, nie jest to pseudo żarówka udająca xenon, pasuje do większości aut.

Wiela to kosztuje, synek :?: :mrgreen:
Motox

Z tego co wiem to około 2000 zł więc nie są tanie, to nie tylko żarówki a także przetwornice bixenon.
Niejeden z nas

Post autor: Niejeden z nas »

Otóż to.... poza tym ma jakiś atest to ??
Wedymin

Post autor: Wedymin »

Motox pisze:Z tego co wiem to około 2000 zł więc nie są tanie, to nie tylko żarówki a także przetwornice bixenon.

?iii tam, to ja już wolę silnik potjuningować... :?
Motox

Nie wiem czy posiada atest ale się dowiem, co do poziomowania to w miniaku chyba nie ma fabrycznie montowanego systemu samopoziomowania więc trzeba to zrobić klasycznie. Działa to naprawdę świetnie, widziałem na autach które fabrycznie nie są przystosowane do takiego oświetlenia i nie ma większej róznicy porównując do auta z fabrycznymi xenonami. O xenony mozna dowiedzieć się bezpośrednio w www.galeriatonow.pl cena jest bardzo wysoka ale jak ktoś chce mieć takie światełka to polecam.
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

a ja wam powiem ze jak dorwe ktoregos na ulicy ktory bedzie mial zalozone xenony bez regulacji poziomu to kluczem od kol lampy powybijam

nienawidze sk... ktorzy maja niepoustawiane swiatla i jakbym byl glina to za te pseudo xenony dawalbym najwyzszy wymiar kary z odholowaniem na parking policyjny wlacznie

tyle ode mnie
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
se7ven
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7

Post autor: se7ven »

Jestem również przeciwko stosowaniu takich przeróbek. Mini z reflektorami H4 przy zastosowaniu żarówek z górnej półki ma naprawdę dobre oświetlenie zarówno mijania jak i drogowe ( przy zastosowaniu dodatkowych lamp na drodze jest biało na ok. 200m ). Niejedno "współczesne" auto nie ma tak dobrych reflektorów mijania ( brak efektu oślepiania kierowcy bo są zamontowane pionowo). Więc lepiej wydać pieniądze na inny cel np. amortyzatory i zawieszenie.
berys

jakie 2000zl czlowieku to co ty chcesz tam zamontowac ja bede mial za jakies 700zl max jak juz zaloze to wam podam jakie mialem koszta zadnego atestu do tego nie potrzebujesz a regulacje oczywiscie ze posiadasz do mini podejda tylko bixenony poniewaz na ksenony jest za malo miejsca jezeli zaloze swoje przesle fotki kolega bedzie mogl zamontowac jak by ktos chcial pozdrawiam
Motox

Kolego berys ja nie chcę absolutnie Ci nic sprzedawać. Więc przerabiaj sobie za 700 zł i świeć innym w oczy. Fakt jest taki, że lampa posiadająca xenon, bixenon powinna być bardzo dobrze ustawiona i prawie cały czas czysta, przy tego typu oświetleniu klosz czy soczewka jest brudna następuje znaczne rozproszenie światła w każdym kierunku i w konsekwencji oślepianie. flapjck ma rację to naprawdę denerwuje. Niemniej widziałem jak działa ten system xenon o którym pisałem i działa to dobrze. Ale wtedy trzeba by podjechać do stacji diagnostycznej lub warsztatu na regulację. Aha z tymi 2000 zł to chyba przesadziłem, teraz kosztuje nieco ponad 1000 zł, dokładnej kwoty nie znam. Ale dla mocno zainteresowanych moge sie dowiedzieć. Moim skromnym zdaniem do Mini absolutnie to nie pasuje i nie jest porzebne.
berys

witam

jakie zarowki h4 ja tu pisze o powaznej przerobce soczewki , przetwornice polerowanie kloszy zarowka h4 chyba nie kosztuje 700 zl jakis nie dowiarek jestes po zalozeniu wystawie zdjecia i calkowicty koszt pozdrawiam nie dowiarkow
Motox

ja ci wierzę bo widziałem jak to wygląda w hondzie CRX i jest to całkiem przyzwoita przeróbka, ale z tego co pamietam tamten koleś za taka przeróbke zapłacił około 3000 tyś. Może ceny już spadły albo masz tak tanio. Ale jak zrobisz wklej koniecznie fotki.
ODPOWIEDZ