przerażona mini cooper S

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

MPE

Re: przerażona mini cooper S

Post autor: MPE »

Przestańcie mnie rozsmieszac z gazem do mini hahaha jak kogoś nie stać na utrzymanie to nie kupuje Miniaka tymbardziej S...moim zdaniem S powinien spalac 10l w trybie mieszanym,to chyba normalne,nie?nie wiem co ma na celu zaniżone zużycie?

Odpowiadając koleżance na zadane pytanie: pompa paliwa moze być na tyle zabrudzona ze niewykorzystuje pełnej mocy co sprawia ze naciskajac wiecej gazu masz wrażenie ze spalanie jest dużo wyższe niż przekazywano...

Miałem podobnie u Siebie - zmieniłem w.w pompe i jak dlamnie to idzie wzorowo i spalanie sie obniżyło...znacznie!
IceMan

Post autor: IceMan »

Gaz to jest profanacja silnika, zgadzam sie z kolega MPE jeżeli kogoś nie stać na utrzymani S-ki, to po co ja kupować?
Jeżeli ma być to sportowy samochód i miec jego wszystkie właściwości to trzeba go czymś napoic- czarów nie ma.
MPE

Dokładnie...przypomina mi to tych wszystkich dresow z BMW co kupią trupa za 6.000 i jeżdżą ciagle na rezerwie hahaha...a juz nie daj Boże jak sie cos zepsuje...matko boska hahaha...aaaale ma BMW :-)))))
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

ej ej

IRONIA :cool:
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
pididi
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Clubman JCW LCI

Post autor: pididi »

Co wy macie z tym gazem, niech sobie montuje, kogo to obchodzi?
Robicie z usportowionego auta miejskiego jakieś nie wiadomo co, wielka gazowa profanacja... Gdyby jeszcze silnik był jakiś szczególny, gdyby ktoś pisał o R56 - a taniejące R53? wtf...
Załączniki
images.jpg
images.jpg (6.06 KiB) Przejrzano 1222 razy
static
nena

Post autor: nena »

pididi pisze:Co wy macie z tym gazem, niech sobie montuje, kogo to obchodzi?
Robicie z usportowionego auta miejskiego jakieś nie wiadomo co, wielka gazowa profanacja... Gdyby jeszcze silnik był jakiś szczególny, gdyby ktoś pisał o R56 - a taniejące R53? wtf...
sam ma R53 wiec co szydzisz?
Awatar użytkownika
spooner
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: spooner »

Nie ma siły, żeby w korku zderzak w zderzak, auto jeździło o kropelce...
youhavemyword.pl - technical authoring and translations

Life's just one lap, why don't we make it a good one...
matthew90

Post autor: matthew90 »

IceMan pisze:Ja tez jak kupowałem Mini usłyszałem od właściciela ze 9l jeszcze nigdy nie przekroczyl :mrgreen:
tyle to nawet zwykły cooper nie spala :grin:
Awatar użytkownika
pididi
Super użytkownik
Super użytkownik

nena pisze:sam ma R53 wiec co szydzisz?
Przeczytaj jeszcze raz co napisałem i zastanów się zanim znów zaczniesz naciskać klawisze! :mrgreen:
Ułatwię ci trochę: jak ktoś ma problem ze spalaniem to niech sobie gazuje, silnik jest prosty w budowie w przeciwieństwie do R56. Argument o gazie w aucie sportowym jest chybiony, bo Miniak to nie np. M3 gdzie wystrojenie instalacji jest skomplikowane a obroty dochodzą ponad 8000, stwarzając problem z wtryskiwaczami gazu. Ergo, mówienie o profanacji zakładając lpg w Mini jest trochę nie na miejscu, biorąc dodatkowo pod uwagę jego coraz niższą cenę rynkową.
static
MPE

Ale gaz w Mini jest tak potrzebny jak dziwce majtki,i tyle.
IceMan

Post autor: IceMan »

Otóż to, Marianie :mrgreen:
Awatar użytkownika
pididi
Super użytkownik
Super użytkownik

MPE pisze:Ale gaz w Mini jest tak potrzebny jak dziwce majtki,i tyle.
I uzasadniasz tę tezę... czym? Sportowym charakterem?
static
speedfight

Post autor: speedfight »

ja osobiście bym nie założył gazu... szacunek dla marki...historia...kult marki... to nie ford opel czy bmw. Czemu ludzie nie gazują Prosiaków 911? albo innych kultowych aut.

Co innego że są osoby które traktują MINI jako zwykłe auto, wtedy nie mamy o czym rozmawiać bo zrobi z autem co będzie chciał nawet w nim nasra i przyklepie :mrgreen:
Awatar użytkownika
pididi
Super użytkownik
Super użytkownik

Ja też tego nie rozważam, Miniak za mało pali i za małe przebiegi robi... Gdybym się tym jakoś mega przejmował, to zamiast wydechu kupiłbym 1000 litrów paliwa :lol:
Śmieszy mnie jedynie argumentacja :mrgreen:
static
ODPOWIEDZ