metaliczny stukot na biegu jałowym????

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Gozer

metaliczny stukot na biegu jałowym????

Post autor: Gozer »

Witam posiadam JCW z 2005 r. 111 tys km 211 KM, ostatnio zauważyłem, że podczas postoju auta na tzw luzie slychac od czasu metaliczny stukot, jest on identyczny obojetnie czy silnik jest zimny czy goracy. Stukot znika gdy wcisniete jest sprzeglo. Stukot nie jest pernametny czasem gdy kilka razy wcisne pedal sprzegla jest wszystko ok a po jakims czasie sytuacja sie odmienia. Nie wiem czy to jest wina dwumasu, czy samego sprzegla czy moze lozyska albo skrzyni..... biegu chodza idealnie cale auto rowniez, tylko denerwuje i zastanawia mnie ten dziwny odglos ktory nie jest regularny... pewnie cos pada... dajcie znac co sadzicie....
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Re: metaliczny stukot na biegu jałowym????

Post autor: flapjck1 »

lozysko oporowe
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
alan
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: alan »

Dwumas
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

a jak wcisniesz pedal sprzegla lekko to czujesz wibre w stopie? jak tak to tak jak alan pisze dwumas
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Gozer

Post autor: Gozer »

Nie ma zadnych wibracji,,,,,, wiec moze faktycznie wystarczy lozysko zmienic??? dzieki za odpowiedzi:)
maniujr
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
Kontakt:

Post autor: maniujr »

pewnie łożysko, mam taki sam efekt, ale w sejko van ;) na wciśniętym sprzęgle cisza, na luzie stukot.
ODPOWIEDZ