Co sądzicie o flokowaniu???
Bardzo podobają mi się czarne wnętrza samochodów tzn. słupki, podsufitka.
Pomyślałem, że w MCS można uzyskać taki efekt po przez flokowanie.
Co sądzicie o tej formie (trwałość) lub może macie jakąś inną???
Macie jakąś dobrą firmę w Warszawie którą możecie polecić????
Z góry dzieki za odpowiedzi
Flokowanie
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Re: Flokowanie
Z czystym sumieniem polecam FlockArt - flokowanie.com.pl (tam Cię też Kuba skierujeIceMan pisze:Co sądzicie o flokowaniu???
Bardzo podobają mi się czarne wnętrza samochodów tzn. słupki, podsufitka.
Pomyślałem, że w MCS można uzyskać taki efekt po przez flokowanie.
Co sądzicie o tej formie (trwałość) lub może macie jakąś inną???
Macie jakąś dobrą firmę w Warszawie którą możecie polecić????
Z góry dzieki za odpowiedzi

Ok zadzwonić do nich.
Alex ale myślisz ze pomysł jest ok??? Czy jakiś syf zaraz sie z tego zrobi???
Tez sie zastanawiam czy jak bedą demontowac towszystko to dobrze to wszystko złożą???
Tez sie zastanawiam czy jak bedą demontowac towszystko to dobrze to wszystko złożą???
Ja mam flokowane tylko te małe okrągłe zaślepki nawiewów, które są przy słupkach bocznych, ale wygląda to naprawdę bardzo ładnie i zrobiłbym sobie więcej takich elementów.
A floka zrobiłem ze względu na to, że wylał mi się zapach i "odparzył" to tworzywo, którym zaślepki były pokryte. Polecam, ale nie na elementy, które są w ciągłym użytku, typu rączka ręcznego, bo zwyczajnie flock się wyciera.
A floka zrobiłem ze względu na to, że wylał mi się zapach i "odparzył" to tworzywo, którym zaślepki były pokryte. Polecam, ale nie na elementy, które są w ciągłym użytku, typu rączka ręcznego, bo zwyczajnie flock się wyciera.
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Piotrek z FlockArtu Ci to zrobi profi, nie bój sieIceMan pisze:Ok zadzwonić do nich.

Pomysł jest OK wg mnie, powiem więcej, że w aucie które teraz mam będę miał również flokowaną deskę, plasticzki itp itd

Flok jest bardzo wytrzymały. Mówiąc bardzo mam na myśli naprawdę solidną strukturę. Rasta (Piotrek własnie) w swoim Focusie poflokował nakładki na lusterka i w tym sezonie przejechał nim pare ładnym imprez wyścigowych, w słońcu, deszczu itp i nic się nawet nie odbarwiło.
Jeśli poflokujesz kierownice to po paru miesiącach się oczywiście powyciera.
Ja myśle o flokowaniu podsufitki wszystkich slupków, rączek i osłon przeciwsłonecznych.
Rączki mogą się wycierać chociaż nie są tak często używane
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Rączki się nie powycierają bardziej niż standardowo, więc nie ma stresuIceMan pisze:Ja myśle o flokowaniu podsufitki wszystkich slupków, rączek i osłon przeciwsłonecznych.