Majowy zlot

Wszelkie sprawy dotyczące zlotów, spotkań i innych ustaleń istotnych dla naszej MINI społeczności.

Moderator: flapjck1

kocioł
Zarząd
Zarząd
Posiadane auto:

Majowy zlot

Post autor: kocioł »

Jak w temacie:czy są jakieś propozycje odnośnie majowego zlotu?
Poruszam ten temat teraz, ponieważ chyba lepiej ustalić coś wcześniej, niż w póżniejszym terminie dowiedzieć się, że np: są dwie imprezy w tym samym terminie.Ustalmy jeden termin i lokalizację wspólnie i skópmy się wszyscy na organizacji tytułowego zlotu.
Jak najbardziej jestem za lokalizacją w północnej części naszego kraju(Mazury, Pomorze?)
Pozdrawiam Marek
Awatar użytkownika
rogal
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: 6 x MINI
Kontakt:

Re: Majowy zlot

Post autor: rogal »

ja planuję rajd krajoznawczy na Mazurach w lipcu / sierpniu. Może zaczepimy o Piknik Country.
pozdrawiam
Rogal

tel. 695 455 231
---------------------------
Wszystko dla Mini .
http://www.englishcars.pl
Awatar użytkownika
minimaniak
Klubowicz
Klubowicz
Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
Kontakt:

Post autor: minimaniak »

Rogal a w majowy weekend :?:
jakby co to się deklaruję ale na swojej ziemi - dajmy szansę północy ale... :wink:
Pozdrawiam Adam

TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
Awatar użytkownika
Konrad K_2
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Konrad K_2 »

to moze w majowu weeken ktos chce wpasc do kielc pomoc mi montopwac mini w całosc
Niejeden z nas

Post autor: Niejeden z nas »

A jest ktoś chętny żeby zlocik zorganizować ?? O tym chyba trzeba by też zdecydować na walnym... ?ukasz i Podlesice odpadają :lol:
magic

Post autor: magic »

...a może Poznań?
Na walnym powinien ten temat być poruszony!
tess

Post autor: tess »

Witam
Czy ktoś zajrzał do kalendarza? W 2007 1 maja jest we wtorek, środa pracująca, czwartek 3 maja wolne piątek pracujący. Trzeba by się zastanowić w jakim terminie zrobić zlot i jak długi? A może by przenieść zlot na 12,13 maj sobota niedziela. W tym terminie odpada problem zwyżki cen ze względu na weekend majowy, oraz tłumów na długim weekendzie. Co do miejsca to widział bym to w ten sposób że chętni do zorganizowania zlotu przedstawią swoje propozycje co do miejsca programu ceny, a my wybierzemy propozycję która będzie najbardziej nam odpowiadać np. przez głosowanie nad propozycjami na walnym.
Pozdrawiam
Jerzy
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

bzdura
walne za kilka tyg nawet nic nie ustalisz wstepnie w tak krotkim terminie
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
tess

Witam
No skoro bzdura to jaką masz propozycje? Kiedy gdzie i kto zrobi, myślisz że możesz np. na walnym wyznaczyć że zrobi ten i ten w tym czy innym miejscu? Skoro nie zdążymy do walnego to przecież można przegłosować na forum później, a na walnym wyznaczyć termin np. do 31 grudnia propozycje. Poza tym bzdura ma się nijak do terminu i czasu więc może trochę konkretniej?
Pozdrawiam
Jerzy
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Kontakt:

tess pisze: a my wybierzemy propozycję która będzie najbardziej nam odpowiadać np. przez głosowanie nad propozycjami na walnym.

ok nieprecyzyjnie sie wyrazilem, to zdanie podsumowalem "bzdura"
wiem ze jakies tam propozycje gdzies tam padaly ale kazda z nich byla raczej niezobowiazujaca i to ze padla to jeszcze nic z tego nie wynika
a wyznaczanie na walnym "kogos" kto ma byc odpowiedzialny za organizacje tez uwazam za bzdure
ja wiem ze sa ludzie ktorzy byliby chetni do organizacji zlotu, ale nie powinno sie to odbywac na zasadzie wybierzemy i rozliczymy
osobiscie wiem o jednej dosc konkretnej propozycji, o drugiej wspominal cos tam rogal, czy to juz sa konkretne propozycje??
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
tess

Witam
No ok. po to napisałem żeby właśnie chętni na organizacje się ujawnili i napisali co mają do zaproponowania i gdzie? „ ja wiem ze sa ludzie ktorzy byliby chetni do organizacji zlotu, ale nie powinno sie to odbywac na zasadzie wybierzemy i rozliczymy” A jaką masz propozycje w tym zdaniu. To znaczy rozumiem że nie chcesz wybierania? i rozlicznia? ale co proponujesz? I w jakim terminie?
Pozdrawiam
Jerzy
Niejeden z nas

Post autor: Niejeden z nas »

Wybranie miejsca spośród kilku propozycji - to byłoby idealnie, ale jak wiecie nasz klub tym się charakteryzuje, że nie ma chętnych do organizacji, a jak już organizacji podejmą się kolejny raz te same osoby
to po zlocie naczytamy się narzekających postów....
W przyszłości wcale bym nie wykluczał takiej sytuacji, ze wyznaczany jest do organizacji zlotu np okręg poznański.(Kiedyś o tym mówiliśmy, żeby podzielić klub na okręgi... zloty odbywałyby się co roku w innym okręgu). Wg mnie to nie jest głupie rozwiązanie.
Na dzień dzisiejszy najaktywniejsze są tutaj osoby z Krakowa,Poznania,Dolnego i Górnego Śląska i Warszawy... (kolejność alfabetyczna he he) tak więc mimo panujących alergii musimy się dogadać co do miejsca.
Też jestem za przesunięciem terminu zlotu ... nawet na początek czerwca i też proszę za Jerzym o podawanie konkretnych propozycji.
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Kontakt:

generalnie widze to tak:

sa ludzie ktorzy chca cos zorganizowac i czuja sie na silach podjac takiej organizacji i pewnie pojawia sie na WZ

na chwile obecna nie da sie powiedziec/oszacowac kosztow takiego przedsiewziecia wiec gadanie o pieniadzach jest na wyrost
dana osoba ma jakas tam wizje gdzie to organizowac ale tu sie pojawiaja pytania:
czy miejsce jest ok? ( w sensie infrastruktura - mi np wystarczy ze bede mial kawalek placu na namiot i jakas lazienka, ale nie kazdy tak moze/chce )
czy cena jest do zaakceptowania? ( czy nie ma zadnych uwag co do np szuakania sponsorow do danej imprezy?, bo wydaje mi sie ze jesli te zloty maja byc atrakcyjne to potrzebni sa sponsorzy, chyba ze mamy placic po kilkaset pln wpisowego )
na jaka frekwencje mozna liczyc?
jakie atrakcje mozna w danym miejscu zorganizowac?

bo np mi sia podobaly na kazdym zlocie rajdy i konkursy, stale zelazne pkt-y programu :) ale czy ta forma rozrywki sie nie przejadla?
moze organizowac cos na wzor imprezy w radomiu?? ale z kolei nie kazdy ma potrzebe rywalizacji
mi sie wydaje ze forma 3 dniowej imprezy z 1 dniem na jakis rajd po okolicy jest sprawdzona i przyjemna

ok tyle na razie moich wypocin
tess

Witam
Macko zupełnie Cię nie rozumiem. Czym się mamy dzielić? I z kim? Póki co mamy jeden klub który organizuje tradycyjnie jeden zlot majowy. Czy myślisz żeby zrobić dwa albo trzy zloty majowe równocześnie w różnych miejscach Polski? Jak na razie wydaje mi się że jest nas za mało żeby tak się działo. W majowym zlocie jak dotychczas uczestniczyło średnio około 40-50 aut. I jest to najważniejszy zlot MKP Pozostałe zloty są mniejsze. Dlatego uważam że :
1.Musimy ustalić termin {ze względu na 1 maja wypadający we wtorek}
2.Miejsce i organizatorów {wybrane z propozycji chętnych do organizacji}
Innej możliwości nie widzę. Pozostałe zloty musimy ustawić w kalendarzu. I tu będą regionalne zloty robione np. przez region X {Poznański, Warszawski czy jakikolwiek inny} Prócz nich mogą też być robione zloty zupełnie prywatne co do których jako MKP nic nie mamy i nie możemy o nich decydować. Co oczywiście nie znaczy że w nich nie będziemy uczestniczyć. Co do głosowania możemy głosować na walnym lub na forum. A prawo głosu w klubie masz sprecyzowane w statucie, aktualni członkowie klubu.
Pozdrawiam
Jerzy
tess

Witam
Skoro są ludzie chętni to napiszcie. Proponujemy zlot majowy? kto? w terminie ………… w miejscu……..Planowany harmonogram zlotu……………. Inne atrakcje…………. Koszty wstępnie szacowane od……. do……..
Na dzień dzisiejszy nie ma żadnych chętnych do organizacji więc temat jest otwarty. Jeśli nie jesteście w stanie oszacować kosztów to podacie je później.Po prostu opiszcie jak to chcielibyście zrobić, jak to sobie wyobrażacie?
Pozdrawiam
Jerzy
ODPOWIEDZ