Mini Cooper D - usterka elektrycznej blokady kierwonicy

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Wollvel
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Mini Cooper D - usterka elektrycznej blokady kierwonicy

Post autor: Wollvel »

Witam, wczoraj jak zawszę wsiadłem w auto które nie miało żadnych problemów i nagle ukazał się moim oczom czerwony komunikat (kierownica wraz z kłódką) co oznacza usterkę elektrycznej blokady kierownicy.

Moje pytanie odnosi się do tego czy ktoś już to przerabiał z czym to się wiąże (wymiana, nowe sterowniki,koszta) oraz co dziwne w instrukcji wyraźnie zaznaczono iż nie można się poruszać autem ponieważ zostanie zablokowane u mnie nic takiego nie miało miejsca.

"Auto normalnie blokuje kierownicę oczywiście po wyciągnięciu kluczyka, zaś po włożeniu normalnie odblokowuje chodzi o to że wszystko działa tak jak zawsze!"

Pozdrawiam
alan
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:
Kontakt:

Re: Mini Cooper D - usterka elektrycznej blokady kierwonicy

Post autor: alan »

rownie dobrze moze byc slaby aku
Wollvel
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Ok dzięki za pomoc lecę podpiąć (naładować)... przyznam że od pewnego czasu przestało mi działać start/stop(załączać się) ale raczej myślałem że z powodu warunków atmosferycznych i niezbyt dużych tras.
Wollvel
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

akumulator ładowany przez jakieś 8 godzin i nic zero zmian, w poniedziałek podjadę do firmy specjalizującej się w akumulatorach aby sprawdzić czy nie jest uszkodzony.
Wollvel
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Dziś zablokowało już kierownice całkowicie :), auta nie da się odpalić a wspaniałą kierownicą mogę sobie poruszać w górę w dół...... :D zajebiste auto nawet właściciel nie odjedzie :)) nic dodać nic ująć Niemiecka precyzja a tu taka usterka po 4 latach ....
Pozdrawiam
Wollvel
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Nowy akumulator :) bez zmian :D nowa kolumna kierownicy :O bez zmian, ale to oczywiste czekam na gościa który wykasuje błędy/błąd.... zobaczymy
ODPOWIEDZ